FUTBOL

Futbolcularımız, Adana Demirspor maçıyla ilgili değerlendirmeler yaptı

02 Şubat 2023 Perşembe 23:04

Fenerbahçemizin deplasmanda Adana Demirspor ile 1-1 berabere kaldığı Spor Toto Süper Lig 22. hafta karşılaşmasının ardından kaptanımız Altay Bayındır ve futbolcularımız Willian Arao ile Mert Hakan Yandaş yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
Altay Bayındır: Pozisyonların incelenmesi gerektiğini düşünüyorum
 
Karşılaşmanın kritik pozisyonlarıyla ilgili verilen kararlara ilişkin değerlendirme yapan kaptanımız Altay Baynıdır, “Bugün buradan üzgün ayrılıyoruz. 1 puan için gelmemiştik, tamamen kazanmak için geldik. Bu konulara hiçbir zaman girmedim ama pozisyonların incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Samet’in, Michy’nin, Valencia’nın pozisyonları var, Valencia ilk teması topa yapıyor. Son dakikada Miha’nın pozisyonu var. Hakemin düdük ağzına gitti ama neden vermedi anlamadım. Oyuncu olarak bu konulara bizlerin dahil olmaması gerekiyor ama sonuç itibarıyla emek veriyoruz ve bu emeğin karşılığını almamız gerekiyor. Kameralar var, maçlar izleniyor… O pozisyonlara nasıl bir bakış açısıyla bakıldı anlamış değilim. Benim pozisyonumla alakalı da top sektikten sonra topa çıktım, tamamen topa gitme amaçlı sıçradım. Zaten ikimiz aynı anda sıçradık. Topa vurduktan sonra kafasıyla benim elime vurdu. Kameradan nasıl gözüktüğünü bilmiyorum, hafif bir şekilde elimi uzattım. İkimiz de yere düştük, penaltı oldu… Çok üzgünüz. Pozisyonların incelenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle Enner’in pozisyonu. İçeri girer girmez izledik pozisyonu. Topa ilk temas eden Enner, rakip oyuncunun diziyle müdahalesi var. Bugün üzgünüz ama daha çok maçımız var önümüzde. Kazanmamız gerekiyor, kazanmaya devam edip bunu alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Devam edeceğiz. Bugün verilen kararlarla alakalı üzgünüz. Zaten bütün pozisyonlar inceleniyor, konuşulur.” dedi.
 
Willian Arao: Hakem hakkında yorum yapmak istemiyorum, herkes pozisyonları gördü
 
Maçla ilgili Willian Arao, “Çekişmeli bir maç oldu. Onların farklı bir oyun stili var, önde fazla oyuncu bırakıyorlar ve oyuncularla konta atak yapmaya çalışıyorlar. Çok fazla pozisyona girdik, onların da üretmiş olduğu pozisyonlar vardı. Hakem hakkında yorum yapmak istemiyorum, herkes pozisyonları gördü. Çekişmeli bir maçtı, kazanabilirdik de bugün. Şimdi yapmamız gereken önümüzdeki maça odaklanıp 3 puanı almak. Henüz lig bitmedi, savaşımız devam ediyor.” değerlendirmesini yaptı.
 
Mert Hakan Yandaş: Maçın önüne geçen hem VAR hem orta hakem vardı
 
Mert Hakan Yandaş ise verilen kararlarla ilgili, “İnanılmaz tempolu bir maç oldu. İki takım adına da git-geller oldu. Ama maçın önüne geçen hem VAR hem orta hakem vardı. Canımız yandığı için konuşuyoruz. Konuşmak istemiyoruz ama… Benim pozisyon için bu sene yeni kural gelmiş, öyle açıkladılar. ‘Bizler de istemiyoruz ama böyle bir kural var’ dediler. Kendime avantaj sağlamıyorum, kural böyleymiş… Michy’nin pozisyonu var %100 penaltı, Enner’in pozisyonu var %100 penaltı, diz vuruyor. Samet’in pozisyonu var… Her şeyi geçtim, son pozisyon düdüğü ağzına götürüyor yayın üstünde, ne düşünüyor da çalmıyor? Canımız yanıyor. Susmak istiyoruz, susamıyoruz, konuşunca tepki çekiyoruz… İlginç şeyler oluyor. Birileri çıktı konuştu, bir sürü şey değişti. Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. İnşallah herkes olanları izlemiştir, açık gönüllülükle yorumlar. Canımız yanıyor, çok üzgünüz. Hiçbir şey bitmedi tabii ki. Takım olarak buradan dönmesini biliriz Allah’ın izniyle. Elimizden gelen mücadeleyi son ana kadar vereceğiz. Camiamız birlikte kalsın.” şeklinde konuştu.