FUTBOL

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus: Takımım her maç daha güçlü bir görüntü sergiliyor

18 Eylül 2022 Pazar 22:48

Futbol A Takımımızın, Alanyaspor karşısında ortaya koyduğu futbol ve devamında alınan 5-0’lık galibiyet sonrasında Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, takımımızın her maç daha güçlü bir görüntü sergilediğine işaret etti.

Galibiyeti ve sahada sergilenen futbolu yayıncı kuruluşa değerlendiren Teknik Direktörümüz Jesus, “Takımım her maç daha güçlü bir görüntü sergiliyor. Her maç hocalarının istediği fikirleri sahada daha iyi uyguluyor, bu da oynadığımız maçları kolaylaştırıyor, hem ofansif hem de defansif anlamda. Ligde 6 maç oynadık, 20 gol attık ki bu da takımımızın ofansif olarak ne kadar tehlikeli olduğunu gösteriyor ama hala daha iyi olabiliriz, hala daha iyi seviyelere çıkabiliriz. Oyuncularımı ve taraftarlarımızı tebrik ediyorum. 5 gol sadece takımı değil, taraftarları da mutlu etti. Her maçın bir hikayesi var. Şimdi bu galibiyetin keyfini çıkaracağız. Çok fazla oyuncumuz milli takıma gidiyor, 13 futbolcumuz ülkelerini temsil etmek adına milli takımlarına gidecek. Biz de üç gün sonra çalışmalarımıza tekrar başlayıp bir sonraki maçı düşüneceğiz.” dedi.

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, bu sezon ligin 6. haftasını 20 golle geride bırakırken, Süper Lig tarihimizdeki ilk 6 haftada gol rekorunu kırmamıza ilişkin soruya şu cevabı verdi:

Eğer sezon bittiğinde Fenerbahçe şampiyon olursa o zaman bu rekorların benim için bir anlamı var. Çünkü benim için en önemlisi ligi şampiyon olarak bitirmek ama tabii ki bu istatistikler bizim için iyi bir gösterge. İleri bölgede tehlikeli olduğumuzun bir göstergesi. Bu bir takım çalışması, bizim takımımız da kaleci İrfan hariç herkes bu sezon ilk 11 başladı. Dolayısıyla biz 11 kişilik bir takım değil, herkesten oluşan bir takım kurduğumuzu gösterdik. Bu aynı zamanda kaliteli bir kadromuz olduğunun göstergesidir. Takımımızda aile ortamı var, bu da bizim için maçları kolaylaştırıyor.

Lige verilecek milli aranın ardından Beşiktaş ile oynayacağımız karşılaşmaya dair görüşleri alınan Jorge Jesus, “Fenerbahçe için oynadığı rakibinin kim olduğunun bir önemi yok. Tabii ki ezeli rakibimizin adına saygı duyuyoruz ama biz, oynadığımız her maçta kendi fikirlerimizi uygulamaya çalışıyoruz. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her maç böyle olacak, bir sonraki maçta olacağı gibi.” diyerek sözlerini noktaladı.