FUTBOL

Willian Arao: Şampiyonluklar kazanıp kulüp tarihine geçmek istiyorum

17 Temmuz 2022 Pazar 13:30

Yeni transferlerimizden Brezilyalı futbolcu Willian Arao, sabah saatlerinde Can Bartu Tesislerimizde gerçekleştirilen antrenmanın ardından düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kulübümüze transferini, “Bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi diyebilirim” şeklinde özetleyen Willian Arao’nun ilk sözleri; “Herkese iyi günler dilerim. Burada olmak benim için gerçekten büyük bir onur. Bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi diyebilirim. Burada olduğum için çok mutluyum. Çok istekliyim; futbolumu, hırsımı, gücümü ve mantalitemi göstermek için. Burada çok mutlu olmayı umuyorum. Maçları kazanıp tekrardan şampiyon olabilmek için elimden gelen her şeyi yapacağım.” oldu.

Hocamızla konuştuğumda hocamız bana bu takımın hedeflerinden bahsetti

Kendisini renklerimize bağlayan sözleşmeyi imzalamadan önce Teknik Direktörümüz Jorge Jesus ile konuştuğunu ve kendisine takımın hedeflerinden bahsettiğini dile getiren Arao, “Aslında Avrupa’daki ikinci seferim diyebilirim. 8 ay Espanyol de Barcelona’da deneme antrenmanlarına çıkmıştım. Burada olduğum için gerçek anlamda çok mutluyum. Gelmeden önce hocamızla konuştuğumda hocamız bana bu takımın hedeflerinden bahsetti, benden ne beklediğinden bahsetti. Bunları da en iyi şekilde gösterebilmek istiyorum.” dedi.

Takımımız Türkiye’nin en büyük takımı, en çok şampiyon olan takımı!

Türkiye’nin en büyük ve en çok şampiyon olan takımına geldiğinin altını çizen Brezilyalı futbolcu, “Hiç şüphe yok ki takımımız Türkiye’nin en büyük takımı, en çok şampiyon olan takımı! Uzun süredir şampiyon olamıyor ama bunu gerçekten çok istiyoruz. Ben, baskı altında oynamaya alışığım. Daha önceki takımımda da çok baskı vardı. Bu sene elimizden gelenin en iyisini yapıp şampiyon olmak istiyoruz. Buraya gelmeden önce Alex ile konuştum,  bir idol! Aurelio ile konuştum. Daha önce Fenerbahçe’nin bazı maçlarını izlemiştim, bazı derbi maçlarını izlemiştim. Bunun için hazırım, umarım elimizden gelenin en iyisini yapıp derbileri ve bütün maçları kazanıp şampiyon oluruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Şu anda özgüvenli ve iyi bir durumda olduğumuzu söyleyebilirim

Antrenmanların yüksek tempoda geçtiğini ve takımın şu an itibarıyla özgüvenli ve iyi bir durumda olduğunu ifade eden Willian Arao, “Jorge Jesus’u çok iyi tanıyorum.  Onun oyunculardan neler beklediğini çok iyi biliyorum. Her zaman yüksek yoğunlukta antrenmanlar geçiriyoruz. Oyuncuların konsantrasyonunun hep çok yüksek olmasını istiyor. Şimdiye kadar da hazırlıklarımız güzel gidiyor. Ben geleli az bir süre oldu ama takımın durumunu çok iyi buldum. En iyi seviyemize ne zaman ulaşırız, bunu söylemek zor ama şu anda özgüvenli ve iyi bir durumda olduğumuzu söyleyebilirim Kiev maçına çıkmak için.” şeklinde konuştu.

Kendimi evimde hissediyorum

Fenerbahçe’deki ortamın kendisini mutlu ettiğini, tesislerin çalışabilmek için en iyi şartlara sahip olduğunu ve kendisinin evinde hissettiğini aktaran Arao, “Çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Burada çok iyi karşılandım. Şu anda ev bakıyorum, önümüzdeki günlerde ailem de gelecek, o zaman daha da mutlu olacağım. Ama kendimi zaten evimde hissediyorum diyebilirim. Fenerbahçe’nin tesisleri gerçekten harika! En iyi şekilde çalışabilmek için bütün şartlara sahibiz, bu yüzden çok mutlu ve heyecanlıyım.” dedi.

Ben takıma yardım etmek için her zaman elimden gelenin en iyisini yaparım

Önceliğinin her zaman takıma yardım etmek olduğunu dile getiren başarılı futbolcu, “Brezilya’da ön libero pozisyonunda oynuyordum. Ama savunmada oynadığım maçlar da oldu. Ön liberoda genelde oynadım ve Brezilya ligini kazandık. Ama ben savunmada da oynayabilirim, orada da kendimi rahat hissediyorum. En iyi olduğum pozisyon ön libero ama savunmada oynarken de hiçbir sıkıntı çekmiyorum. Hocamız Jorge Jesus ile birlikte oynadığımda genelde ön libero pozisyonunda kullandı beni ama hocamız gerektiğinde beni bek veya forvet olarak da oynatırsa ben takıma yardım etmek için her zaman elimden gelenin en iyisini yaparım. Çünkü yardım etmek için buradayım.” ifadelerini kullandı.

Ben daha çok sahada, antrenmanlarda ve maçlarda Willian Arao’nun nasıl bir oyuncu olduğunu göstermeyi tercih ederim

Brezilyalı futbolcu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
Ben, oyunu kontrol etmek için elinden geleni yapmaya çalışan, iyi pas yüzdesi yakalamaya çalışan, markajda agresif olmaya çalışan bir oyuncuyum. Ama kendi hakkımda konuşmayı çok sevmem. Ben daha çok sahada, antrenmanlarda ve maçlarda Willian Arao’nun nasıl bir oyuncu olduğunu göstermeyi tercih ederim. Takım için en iyimi de her zaman vermeye çalışırım. Telaffuz konusunda da elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Yavaş yavaş Türkçe kelimeler öğreniyorum; ‘Günaydın’ gibi sayılar gibi… Bu kültürü birazcık daha iyi anlamak için elimden geleni yapıyorum.

Benim için özel anlamı olan şey bu formayı giymek!

Daha önce formamızı giyen ve adını Fenerbahçe tarihine yazdıran Brezilyalı futbolcular gibi bu kulübün tarihine geçme isteğini, “Buraya gelen bir diğer Brezilyalı olmak benim için büyük bir onur. Umarım buraya daha önce gelen Brezilyalılar gibi ben de bu kulübün tarihine geçerim. Alex gibi, Aurelio gibi, Roberto Carlos gibi ben de şampiyonluklar kazanıp bu kulübün tarihine geçerim. Taraftarlarımızı mutlu etmek istiyorum. Bana yapılan bu yatırımın karşılığını en iyi şekilde vermek istiyorum.” şeklinde dile getiren Arao, 5 numaralı forma tercihini ise şu şekilde ifade etti:
5 numara Brezilya’da ön liberoların giydiği bir numara, dolayısıyla ben bu numarayı tercih ediyorum. Herhangi bir özel anlamı yok. Benim için özel anlamı olan şey bu formayı giymek!

Willian Arao, takımımızdaki bir diğer Brezilyalı isim olan Luiz Gustavo ile ilgili soruya ise şu şekilde cevap verdi: 
Kendisi de pas konusunda iyi bir orta saha oyuncusu, markajda agresif benim gibi ama dediğim gibi ben bu konuları konuşma konusunda zorluk yaşıyorum. Ben kendi futbolumu saha içerisinde göstermek istiyorum. Buraya geldiğimden beri kendimi rahat hissedebilmem için hem saha içinde hem saha dışında çok yardım etti.

Basın Fotoğrafları