FUTBOL

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal’dan maç değerlendirmesi

05 Şubat 2022 Cumartesi 21:50

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, Medipol Başakşehir karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Mücadeleyi yayıncı kuruluşa değerlendiren Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “İlk devre gerçek anlamda maça iyi başladık. Her şey planladığımız gibi gidiyordu, hatta bir iki tane de pozisyonumuz vardı. Rakibin de buna rağmen bir iki pozisyonu vardı. Özellikle ilk devreye baktığınız zaman tamamen taktik maçı gibiydi. Başakşehir’in nasıl oynadığını, ne yapmak istediğini biliyorduk. Biz de bir plan üzerine çalışmıştık. İlk devre her şey planladığımız gibi gidiyordu. İkinci yarıya da İrfan’ın devre arasında omzunda problem olduğu için mecburen değişikliğe gittik ve Ozan Tufan’ı onun yerine oyuna aldık. O arada da oyunu tuttuk, oyun üstünlüğü bize geçmişti. Fakat yediğimiz bir gol, rakibe çarptı ve gol oldu. Zamanında değişiklik hamlelerini yaptık oyunu çevirmek için.. Ekibimle beraber planladığımız gibi bunların zamanlaması da doğru ve yerindeydi. Ama sadece fazla üretken olamadık. Rakibin attığı bir gol var ve ondan sonra baktığınızda onların da çok fazla pozisyonu yoktu. Bir şeyler ikinci yarı tam anlamıyla üretemememize rağmen 1-0 kaybettik, üzgünüz. Bütün taraftarlarımızdan özür diliyoruz.” dedi.

Rakibin oyun anlayışını değerlendiren İsmail Kartal, “Başakşehir’in yıllardır kendine göre bir oyun kültürü var. Bunu sürekli oynayabiliyorlar. Onun için bizim de böyle bir takıma karşı ilk yarı gerçekten oyunumuzu zaman zaman kendi kontrolümüz altına aldığımızda, rakibe üstünlük sağladığımız zaman oyun bizim kontrolümüzde oldu. Bir bölümü onların eline geçti, bir bölüm bizim elimize geçti ama ikinci yarı oyun daha fazla rakibin eline geçti. Bizim sadece söylediğimiz gibi yediğimiz golden sonra biraz daha bazı oyuncularımızın morali bozuldu, bazı oyuncularımızın fiziksel olarak oyundan düştüğünü gördük. Bunların zamanlaması ile beraber yerinde değişiklik yaptığımızı düşünüyorum. Ama olmadı, taraftarlarımızdan özür dileriz.” diye konuştu.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi ve sorulara şu yanıtı verdi:

 “Bir iki pozisyonumuz vardı, rakibimizin de bir iki tane pozisyonu vardı. İrfan’ın omzunda problem olduğu için ikinci yarıya mecburi bir değişiklikle başladık, Ozan’ı oyuna aldık. İkinci yarıya baktığınız zaman 10-15 dakika oyunun kontrolü bizdeydi. Biz, golü ararken  o ara yediğimiz bir gol bütün takımımızın dengesini bozdu. Ondan sonra da çok fazla üretken olamadık. Hamlelerimiz zamanında ve yerindeydi. Oyunu çevirmek için ben ve ekibim elimizden gelen her şeyi yaptığımızı düşünüyorum. Sadece istediğimiz gibi üretken değildik. Sonuçta bir gol yedik ve maçı kaybettik. Çok üzgünüm. Taraftarlarımızdan da özür diliyoruz. Ancak Fenerbahçe Futbol Takımı, bir gol yediği zaman en az bir tane değil, iki tane atmalı ve maçı çevirmesini bilmeli. Biz, bu akşam bunu gerçekleştiremedik. Sadece bugün söylediğim gibi maçı biz de kazanabilirdik. Eğer bir gol bulup öne geçseydik belki de bu taraftarımızın da enerjisini yanımıza çekip, arkamıza alıp çok farklı, lehimize bambaşka bir sonuçla ve skorla buradan ayrılabilirdik. Bir gol yediğimiz için siz de biliyorsunuz tepkiler oldu, protestolar oldu. Ben, bunların olmamasını istiyorum, olmamasını diliyorum. Çünkü bu futbolcular bizim futbolcularımız, bu stat bizim stadımız. Sonuçta biz, Fenerbahçe’yi temsil ediyoruz. Bunun için taraftarlarımızdan birazcık daha sağduyulu olmalarını istiyorum, birazcık daha sakin olmalarını istiyorum, birazcık daha takımımıza destek vermelerini istiyorum. Söyleyeceklerim bu kadar.”

“Gerçekten zor bir dönemdeyiz ama az önce de söylediğim gibi maç 0-0. Ortada iyi mücadele var, taktik savaşı var. Biz de gol atabilirdik, rakip de atabilirdi. Ortada büyük bir dengesizlik yoktu. Dengeli giden bir oyun vardı. Zaman zaman oyunun kontrolü bizdeydi, zaman zaman onlara geçti. Sonuçta onlar golü buldu, bir golle maçı kazandılar. Ama dediğim gibi taraftarlar, bizim taraftarlarımız ve onlar varsa biz varız. Bu takım da bizim takımımız, bu camia da bizim camiamız. Hep beraber burayı desteklememiz lazım. Bunun sonu yok. Onun için taraftarlarımızın birazcık daha sakin olmaları lazım, birazcık daha takımı desteklemeleri lazım. Bugün kaybettik, üç gün sonra maçımız var. Salı günü çok önemli bir kupa maçımız var. O maça oyuncularımı en iyi şekilde hazırlamaya çalışacağım. Gerekeni yapacağım bu konuda da..”

“Ben bir Fenerbahçeliyim. Ben kaçmam. Arkamı da dönmem. Takımım için ve taraftarları mutlu etmek için sonuna kadar savaşımı veririm. Ne kadar bunu başarabilirim, ne kadarını yapabilirim. Tek başıma bu benim yapabileceğim bir iş değil. Taraftarlarımızın da bize destek vermesi lazım, oyuncularımızın da birazcık daha sorumluluk alması lazım. Hep beraber bunu başarabiliriz. Bir Fenerbahçeli olarak, oyuncularımla gece gündüz Samandıra’dayım. Takımın iyi olması için uğraşıyorum. Ekibimle beraber çalışıyorum. Sağ olsunlar, Başkanımız ve yöneticilerimiz de çok ilgileniyorlar. Maçtan sonra da geldiler, oyuncularıma ‘Geçmiş olsun. Kaldırın kafanızı, olur arkadaşlar. Üç gün sonra maçımız var. Onu düşünelim, oraya konsantre olalım’ dediler. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Dediğim gibi birlik beraberlik içinde olursak, takıma pozitif enerji verirsek başarılı olabiliriz.”

“Bu kolay bir iş değil. Az önce de ifade ettiğim gibi bu olmaması gereken bir şey ama maalesef oldu. Belki bundan sonra da olacak. Benden önce de oluyordu. Altay maçında her şey çok güzeldi. Gol yememize rağmen hiçbir şey olmadı ve o maçı kazandık. Bundan sonra ümit ediyorum ki biz, hep beraber oyuncularımızla birlikte bu forma için, bu camia için, bu taraftar için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Ben gece gündüz oradayım, çalışıyorum. Ben, Fenerbahçeliyim. Elimden gelenin en iyisini yapacağım ve yapmaya da devam edeceğim. Bunu herkes böyle bilsin. Onun için hayatım boyunca bu camiada birçok savaş verdim, birçok mücadelenin içine girdim. Ben, kaçmam, arkamı da dönmem. Sonuna kadar bu takım için savaşırım. Ne kadar başarılı oluruz? Oluruz ya da olamayız, onu Yüce Rabbim bilir ama şunu herkes bilsin ki ben, elimden gelenin en iyisini sonuna kadar yapmaya devam edeceğim. Herkes bunu böyle bilsin.”

“Ekibimle beraber, zamanında ve doğru hamleler yaptığımızı düşünüyorum. İstediğimiz gibi üretken değildik. 1-0 geridesiniz ve Fenerbahçe takımı olarak bir şeyler yapmamız gerek. Hücum hattında başarılı olacağımıza inandığımız oyuncuları oyuna atarak, belki bir gol, ardından bir gol daha atabilir miyiz diye düşündük ama olmadı. Transfer konusunda yönetimimiz çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah hayırlısı olur.”