FUTBOL

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus ve futbolcumuz İsmail Yüksek, AEK Larnaca maçı öncesi açıklamalarda bulundu

05 Ekim 2022 Çarşamba 12:58

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus ile futbolcumuz İsmail Yüksek, yarın akşam sahamızda AEK Larnaca ile oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi B Grubu üçüncü hafta maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İsmail Yüksek: AEK karşısında iyi bir görüntü sergileyip galibiyet almak ve bir nebze daha ülke puanına katkı sağlamak istiyoruz
 
Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen basın toplantısında ilk olarak söz alan oyuncumuz İsmail Yüksek maçla ilgili, “Çok önemli bir maça çıkacağız. Avrupa arenasında ülkemizi temsil etmek çok önemli. İçeride oynadığımız Dinamo Kiev maçı ve deplasmanda oynadığımız Rennes maçlarında iyi bir görüntü sergiledik. Yarın da AEK karşısında iyi bir görüntü sergileyip galibiyet almak ve bir nebze daha ülke puanına katkı sağlamak istiyoruz.
 
İsmail Yüksek: Gelişmem gereken konuların olduğunu biliyorum ve bunlara mesai harcıyorum
 
Bu sezon sergilediği iyi performansla alakalı İsmail Yüksek, “Bu seneki performansım aslında tek başıma sorumlu olduğum bir süreç değil. Çok çalışıyorum. Jesus hocam ve yardımcıları başta olmak üzere mental çalışmalar da yaptığım bir ekibim var. Bu yaz açıkçası sadece 3 gün tatil yaptım. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Daha yolun başındayım, bunun farkındayım. Gelişime açık olduğumu düşünüyorum. Gelişmem gereken konuların olduğunu biliyorum ve bunlara mesai harcıyorum. Daha yolun başındayım, çok çalışmam gerekiyor. Futbolda her zaman çok güçlü olmalısınız. Şu an her şey bizim için iyi gidiyor. Umarım sezon sonu finalini de hep birlikte iyi yaparız.” şeklinde konuştu.
 
İsmail Yüksek: Takımda inanılmaz derecede rekabet var
 
Teknik Direktörümüz Jorge Jesus’un kendisine genelde Avrupa maçlarında şans verdiği yönündeki soruyu genç oyuncu, “Avrupa maçı, lig maçı fark etmiyor. Takımda inanılmaz derecede rekabet var. Bu da kesinlikle hocamızın başarısı. İyi bir uyum yakaladık. Hangi oyunda olduğumuzu ve hangi yola doğru gittiğimizi biliyoruz. İyi bir arkadaşlık ortamı var ve bunun sahada aldığımız sonuçlara yansıdığını düşünüyorum.” şeklinde cevapladı.
 
Teknik Direktörümüz Jorge Jesus’un kendisine yaptığı dokunuşla alakalı soruyu İsmail Yüksek, “Hocamız ve ekibimiz gerçekten çok tecrübeli. Biz de onunla ve ekibiyle çalıştığımız için çok şanslıyız. Bana dokunuşları fazla oldu. İlk defa bu mevkide oynuyorum ve bu mevkiden ne istediklerini biliyorum. Oyun anlamında ve topsuz alanda inanılmaz derecede katkı sağlıyor. Tecrübesini ve çıkardığı oyuncuları biliyoruz. Onun bana verdiği görevleri sahada en iyi şekilde yaparak bir nebze daha olsa kendimi geliştirmek istiyorum.” diye yanıtladı.
 
İsmail Yüksek: İçeride çok iyi bir arkadaşlık ortamı var
 
Gelişimini de değerlendiren milli oyuncu, “Oynayamadığım dönemler benim için zor oldu. Hiçbir zaman pes etmeyen bir futbolcuyum. Bu kuralı kendime bir ant içtim. Önemli olan takıma katkı sağlamak. O maç (Rennes maçı) bizim için zor oldu ama Mert ağabey de takım arkadaşlarım da maça çok iyi konsantre olmuştuk. Takımda inanılmaz bir rekabet var ve bu da hocamızın başarısı. İyi bir uyum sağladık, içeride çok iyi bir arkadaşlık ortamı var. Çok iyi bir yoldayız, iyi gidiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Daha sonra söz alan Teknik Direktörümüz Jorge Jesus yarın oynanacak karşılaşmayla ilgili değerlendirme yaptı ve ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Teknik Direktörümüz Jorge Jesus: Maçta karşımıza zorluklar çıkacaktır ama biz bu zorlukları lehimize çevirebilmek için çalışıyoruz
 
Maçla ilgili Jesus, “İki takım için de önemli bir maç olacak. AEK Larnaca grupta Dinamo Kiev’i yendi ve gruptan çıkma yarışında kendisinin de olduğunu gösterdi. Yarın evimizde oynamanın avantajını lehimize çevirmek istiyoruz. Taraftarlarımızın da yardımıyla buradan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Rakibimiz Avrupa’da çok tanınmasa da uluslararası kaliteli oyuncuları var. Bosna Hersekli, Sırp oyuncuları var. Kaliteli yabancı oyuncuları var. Maçta karşımıza zorluklar çıkacaktır ama biz bu zorlukları lehimize çevirebilmek için çalışıyoruz.” diye konuştu. Soruları yanıtlayan Teknik Direktörümüz şu ifadeleri kullandı:
 
Teknik Direktörümüz Jorge Jesus: 11'deki değişiklikler bizim için bir avantaj
 
Bunun bir avantaj olduğunu düşünüyorum çünkü rakiplerimiz bize karşı net bir strateji belirlemekte zorlanıyorlar. Nasıl bir oyun oynayacağımızı öngöremiyorlar ve maç içinde yaptığımız değişkenliklerle ve her maçta farklı oyuncular oynatmamızla bize karşı strateji belirlemekte zorlanabiliyorlar.  Bunun da Fenerbahçe açısından pozitif bir durum olduğunu düşünüyorum.
 
Teknik Direktörümüz Jorge Jesus: İnanıyoruz ki yarınki maçı kazanırsak gruptan çıkmak için önemli bir adım atmış olacağız
 
Rakibimiz için iyi bir gösterge. Riskli bir maç olabilir ama biz bunun bilincinde olarak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor ki sürprizle karşılaşmayalım. Kaliteli oyuncuları var ama biz de sahip olduğumuz değeri biliyoruz. İnanıyoruz ki yarınki maçı kazanırsak gruptan çıkmak için önemli bir adım atmış olacağız.

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus: Her maçta güçlü oyun sergilemek istiyoruz

Lig maçı olsun, Avrupa maçı olsun, biz her zamana aynı fiziksel mücadeleyi sahada gösterip oyuncularımdan maksimum mücadeleyi isterim. Fenerbahçe her maçını bu şekilde oynar. Her maçta 90 dakika boyunca rakibin baskı yapan bir oyun sergilemek istiyoruz. Tabii ki bu fiziksel yorgunluk yaratıyor. Dolayısıyla hem fiziksel anlamda hem de taktiksel anlamda çok iyi olmamız gerekiyor. Yarın da farklı olmayacak. Yine aynı oyunumuzu sergilemeye çalışacağız. Her maçta aynı fiziksel anlamda güçlü oyunu sergilemek istiyoruz, rakibimizi şaşırtabilmek için.

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus:  Her takım deplasmanda gol atmakta zorlanabilir. Futbolun gerçeği bu

Bu normal. Her takım deplasmanda gol atmakta zorlanabilir. Bu sadece Fenerbahçe için geçerli bir durum değil. Manchester City de olsa, Real Madrid de olsa deplasmanda oynanan maçlarda gol atmak daha zor olabiliyor. Futbolun gerçeği bu. Şu ana kadar ligde en çok gol atan takımız. Bu da ofansif kalitemizi gösteriyor. Bu şekilde devam etmek istiyoruz. Deplasmanda daha fazla gol atabilirsek tabii ki bizim için daha iyi olur. Belirtmiş olduğum gibi her zaman ofansif anlamda en güçlü seviyemizde olmaya çalışıyoruz.

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus:  İsmail Yüksek yarın oynayacak

Aslında bu Avrupa Ligi’ne özel bir durum değil. Yapmış olduğumuz rotasyonun bir sonucu. Arao ve kendisi (İsmail Yüksek) dönüşümlü oynuyorlar. Belirtmiş olduğunuz gibi kendisine daha çok Avrupa Ligi maçları denk geldi. Yarın da kendisi oynayacak. Bu özel bir strateji değil. Belirtmiş olduğum gibi rotasyonun bir sonucu.


Basın Fotoğrafları