FUTBOL

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, Demir Grup Sivasspor maçını değerlendirdi

22 Ocak 2022 Cumartesi 18:51

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, 1-1 eşitlikle tamamlanan Demir Grup Sivasspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
Karşılaşmayı değerlendiren İsmail hoca, “Maça iyi başladık, çünkü iyi hazırlandık. 3 puan için geldik. Söylemiştim zaten, Fenerbahçe’ye oynatmak istediğim oyun bu. Maça çok iyi başladık. Kazanmak için sahaya çıkan bir Fenerbahçe, pozitif futbol oynatmaya çalıştıracağım bir takım, benim oyun felsefem bu diye zaten açıklamıştım. Bunu da ilk yarıda gösterdik. Ancak bizim bazı mevkilerimizin alternatifi yok. İkinci yarı biz hocalarla birlikte başka bir hamle yapmayı düşünürken, Novak’ın bir sakatlığı oldu. Bu sakatlığı gidermek için bir oyuncumu mecburen onun yerine kaydırdık. Onun yerine kaydırınca oyun gücümüz azaldı. 10-15 dakika oyun tempomuz, gücümüz kalmadı. O esnada rakip baskı kurdu, golü de yedik. Daha sonra bir hamle yapıp oyunu çevirebilirdik, pozisyonlar yakalayabilirdik. Sonuç olarak ikinci yarı sakatlıklardan doğan mecburi değişikliklerden dolayı oyunu istediğimiz gibi oynayamadık. İstediğimiz oyunu oynayabilmek için oyuncularımla birlikte çalışacağız. Sakatlıkların olduğu bazı orijin mevkilerle ilgili belki yönetimle konuşup oralara birkaç takviye yapabilirsek, önümüzdeki günlerde bugün ilk yarıdaki gibi Fenerbahçe’nin istediğim futbolu, taraftarımızın istediği futbolu, üstüne koyarak; daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Bugün insanlar şunu diyebilir: ‘İkinci yarı Fenerbahçe kötü oynadı.’ Ama neden kötü oynadı? Nedenleri nelerdir? Buralara dikkat etmek gerekir. İlk devre sen çok iyi oynuyorsun, ikinci yarı bir sakatlık oluyor, ilk yarı Serdar’ın sakatlanması, ikinci yarı Novak’ın sakatlanması, öndeki en etkili oyuncularımdan birini sol beke mecburen çekmem… Ne oluyor?  Önde top tutamıyorsunuz, rakibe tehdit olamıyorsunuz, rakip de üstünüze daha rahat geliyor. Oyun gücünüz azalıyor. Rakip bunu görürse sizin üzerinize daha fazla gelir. Bugün her şeye rağmen Sivas gibi zor bir deplasmandan böyle soğuk havada 1 puan aldık. İyi futbol oynamaya çalıştığımız dönemde bunu gösterdik. Gol attık, 2-3 net pozisyonumuz vardı. Oyun gücümüzün azaldığı dönemde ikinci yarı Sivasspor’un direkten dönen birkaç topu oldu. Onlar da iyi oynadı, bunu kabul etmek lazım. Berabere bitti, önümüze bakacağız. Oyuncularımı verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Sivasspor’a da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.” dedi.
 
Son olarak transfer konusuyla ilgili soruya İsmail Kartal, “Başkanımız ve Yöneticilerimizle konuşacağız.” yanıtını verdi.