FUTBOL

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, Altay galibiyetini değerlendirdi

19 Ocak 2022 Çarşamba 22:52

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, 2-1 galibiyetimizle tamamlanan Altay maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
Sözlerine, desteklerinden ötürü taraftarlarımıza teşekkür ederek başlayan İsmail Kartal, “Öncelikle taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmayarak buraya geldiler, geriye düşmemize rağmen oyuncularımıza destek verdiler. Onların vermiş olduğu bu destekle de 1-0 geriye düşmemize rağmen maçı kazanmasını bildik. Daha da farklı kazanabilirdik. Öncelikle taraftarlarımıza, bu zor günümüzde futbol takımıza destek verip sahip çıktıkları için minnettarım. Onlara çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Karşılaşmayla ilgiliyse İsmail hoca, “Maça iyi başlamak istedik, enerjimiz vardı ama yediğimiz golle demoralize olduk. Daha sonra toparlandık, oyunu dengeledik, bulduğumuz golle devreye 1-1 girdik. İkinci yarı yapmış olduğum hamlelerle oyuncularım daha istekliydi, daha coşkuluydu maçı kazanmak için, lehimize çevirmek için. Tekrar hamleler yaptık. Daha farklı da kazanabilirdik. İkinci yarı çok net pozisyonlarımız vardı, bunları değerlendirebilseydik daha farklı da kazanabilirdik. Sonuç olarak kopuk kopuk oynadık. Daha eksiklerimiz var. Hasta ve sakat oyuncularımız ne kadar geri dönseler de, kadroda olsalar da daha tam değiller. Tam olması için biraz çalışmaya, zamana ihtiyacımız var. Geçen hafta basın toplantısında konuştuğum gibi takım savunmasını yapmıştık, hücumda biraz üretken değildik, bugün hücumda daha üretkendik. 2 haftadır duran toptan gol atıyoruz. Bunu takımıma sürekli yapıyorum, çalışıyoruz. Oyuncularım da buna iyi bir cevap verdiler. İstatistiklere baktığınız zaman hem takımızın ortalamaları hem ligin ortalamalarının çok üzerinde; ikili mücadeleler, topla oynama yüzdesi, ceza alanında topla buluşma, şutlar… Her şeyde çok öndeyiz. Sadece biraz daha düzenli oynamaya ihtiyacımız var, biraz daha topun hızını arttırmamız gerekiyor, biraz daha tempolu oynamamız gerekiyor. Bugünden yarına hemen bunları başaramayız, çalışmak ve zamanla alakalı. Her şeye rağmen kazanmak çok önemliydi. 3 puanı aldığımız için çok mutluyum. 3 puanı taraftarlarımıza, Başkanımıza ve yöneticilerimize armağan ediyoruz.” değerlendirmesini yaptı.
 
Hafta içi düzenlediği basın toplantısında yapmış olduğu açıklamaların karşılığını gördüğünü belirten İsmail Kartal, “Fenerbahçeli olarak, Fenerbahçe’nin evladı olarak taraftarlarımızın verdiğim mesajı almaları, bugün İrfan Can’ın hem iyi oynayıp attığı gol, Mesut’u, bütün takımı kucakladılar, beni de kucakladılar. Ben zaten buranın evladıyım, onların beni sevdiğini biliyorum, ben de onları çok seviyorum ama bugün benden çok oyuncularımı sevmelerini istiyorum, oyuncularıma destek vermelerini istiyorum. Biz birlik olduğumuz zaman hep beraber bu statta Allah’ın izniyle çok daha güzel, çok daha büyük maçları kazanacağız, çok daha başarılı olacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.
 
Son olarak oyuncuların sorumluluk aldıklarını sözlerine ekleyen Teknik Direktörümüz, “(Sorumluluk) Aldılar, hissettirdiler. Bu bir başlangıç. Henüz tam değiliz, Almaya başladılar. Alacaklar. Çok daha iyi olacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.