FUTBOL

Futbolcularımız Altay galibiyetini değerlendirdi

19 Ocak 2022 Çarşamba 22:51

Fenerbahçemizin Altay’ı 2-1 yendiği maçın ardından oyuncularımızdan İrfan Can Kahveci, Serdar Dursun ve Osman Ertuğrul Çetin yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
İrfan Can Kahveci: Bizim tek gücümüz, taraftarlarımız
 
Bir gol, bir asitle oynayan İrfan Can Kahveci, sözlerine Ahmet Çalık’ı anarak başladı ve ardından kendisi hakkında yapılan eleştirilere yanıt verdi. Kahveci, “Ahmet Çalık kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Hem altyapıda hem A takımda uzun yıllarımız beraber geçti. Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Ailesine, bizlere ve yakınlarına sabırlar diliyorum.
 
İçinde bulunduğumuz durumdan dolayı taraftarlarımızdan ve camiamızdan özür dilerim. Çok uzun zamandan beri sustum, sabrettim. Üstümüze çok algı operasyonları yapmaya çalışıyorlar. Herkes futbolumla beni eleştirebilir ama karakterimi asla eleştiremezler. Şimdi onların aklından geçenleri de biliyorum. ‘Bugün iyi oynadı. Buraya çıktı konuşuyor’ diye. ‘Yenildikten sonra konuşmuyor’ diyorlar. Sabrettim ve sustum. ‘Hocayı yemişiz.’ O tarz cümleler kuruyorlar. ‘İrfan’ın 5 kilo fazlası var’ diyorlar. Daha bir sürü şeyler söylüyorlar. Susmam, kabul ettiğim anlamına gelmiyor. ‘Kilo fazlası var’ diyorlar, nerede? Yağ ölçümü yapıyorlar, kilo ölçümü yapıyorlar, yanımızdalar mı? Nereden biliyorlar? Verilere dayanmadan yalan iddialar ortaya atıyorlar. Taraftarlarımızdan ricam, bu takımın arkasında durmaları. Bugünkü gibi. Bizim tek gücümüz, taraftarlarımız. İnşallah bu galibiyet, galibiyet serimizin başlangıcı olur.
 
İrfan Can Kahveci: Hiçbir zaman taraftarlarımıza karşı bir saygısızlık yapmam, yapamam. Çünkü ben Fenerbahçeliyim
 
Giden hocamıza da teşekkür ederim. Biz futbolcular olarak hocalarımızdan öğrenebildiklerimizi sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Bizim işimiz saha içinde. Saha dışında bizim işimiz olamaz. Başkanımız burada gece gündüz demeden çalışıyor. Onların sorumluluğunda olan işler var, bizim sorumluluğumuzda olan şeyler var. Herkes çok istekli. Bazen şansızlıklar olabiliyor. Bazen taraftarlarımız ıslıklıyor, onların hakkıdır. Hiçbir zaman taraftarlarımıza karşı bir saygısızlık yapmam, yapamam çünkü ben Fenerbahçeliyim. Burası benim hayalimdi. Burada şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Sonra Avrupa hayalim var. Onun için de çok çalışıyorum. Şansızlıklar oldu. Buraya geldiğimden beri üç kere sakatlandım. Bu da bana tecrübe oldu. Daha çok çalışıyorum, antrenman öncesinde ve sonrasında. Dinlenmeme, beslenmeme daha çok dikkat ediyorum. Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Elimden geldiğince emek vermeye çalışıyorum. Taraftarlarımız dün ıslıkladılar, bugün alkışlarlar. Onlara saygım sonsuz. Hiçbir şey diyemem. Dışardan oyun tarzımla umursamaz, isteksiz gibi gözükebilirim ama benim her zaman oyun tarzım böyleydi. Başakşehir’de de, Gençlerbirliği’nde de. Nerede olursam. Çünkü ben 4-5 yaşında sabahtan akşama kadar sokakta futbol oynamaktan nasıl keyif alıyorsam, sahaya çıktığımda da o istekle her zaman oynamaya çalışıyorum. İnşallah anlatabilmişimdir, anlatabilmek istediklerimi. Burası için bütün sorumluluğu alırım. Kötü oynadığımda da, iyi oynadığımda da sorumluluğu alırım. İnşallah bu galibiyet serimizin başlangıcı olur.
 
Mesut ağabey ender gördüğüm karakterlerden birisi. Çok büyük bir yıldız. Çok büyük takımlarda oynadı. Ondan da elimden geldiğince bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Çok temiz kalpli ve iyi bir insan. Fenerbahçe için her şeyini vermeye çalışıyor. Çok da sevdiğim bir ağabeyim. O da bende burası için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.” dedi.
 
Serdar Dursun: Hocamız geldiğinden beri iyi bir ivme yakaladığımızı düşünüyoruz
 
Takımımızın ikinci golünü atan Serdar Dursun, şunları söyledi:
 
“70. dakikaya kadar maç 1-1’di. 2-1’i bulmamız çok önemliydi. Golü attığım için mutluyum. En önemlisi, bugün 3 puan almak istiyorduk. Takım olarak ve camia olarak rahatladık.  Hocamız geldiğinden beri iyi bir ivme yakaladığımızı düşünüyoruz. Toplantılar olsun, birebir konuşmalar olsun herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bir bütün olarak hareket etmek istiyoruz. İsmail hoca sürekli bize bunu söylüyor. Tabii ki hücumsal anlamda istediğimiz gibi oynayamadık belki geçe hafta, bugün de çok çok iyi oynamadık ama geçen haftadan bir tık üstün oynadık. Gün geçtikçe ofansif aksiyonlar daha iyi olacak. İnşallah daha çok pozisyona girip, daha çok gol atıp, daha rahat galibiyetler almak istiyoruz.”
 
Osman Ertuğrul Çetin: Çocukluk hayalimdi
 
Fenerbahçe formasıyla ilk maçına çıkan genç kalecimiz Osman Ertuğrul Çetin, “İlk kez bu formayı giyiyorum. Keşke Altay ağabeyimin ve Berke ağabeyimin sakatlıklarından dolayı değil, onlardan daha iyi bir performans sergileyerek keşke bu formayı giymek nasip olsaydı. Buna da şükür. İkisine de geçmiş olsun diliyorum. Onların bana yardım ve desteği çok önemliydi. Bunu söylemeden başlarsam onlara çok büyük haksızlık etmiş olurum. Onların desteği çok büyüktü.
 
9-10 yaşlarımdayken bu kulübün altyapısına girdim. Çocukluk hayalimdi. Gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. İlk sefer oldu, inşallah son olmaz.
 
9-10 yaşlarımda (İsmail Kartal) oğluyla aynı takımdaydık. Dolayısıyla o zamandan bu zamana bir tanışıklığımız var. Onun bu sözleri, beni tanıması benim için çok önemliydi. Bugünkü oyunumda onun sözleri, beni tanıması çok yardımcı oldu.
 
Önümdeki ağabeylerim, Serdar ağabey olsun, Kim Min-Jae olsun bütün takım fazla iş bırakmadı bana. Elimizden geleni yaptık, iyi performans sergiledik, hak ettiğimiz bir galibiyeti aldık. İnşallah güzel bir serinin başlangıcı olur. Bu zamana gelmemde çok emeği olan insanlar var. Hepsine çok teşekkür ediyorum; aileme, hocalarıma… Ama özellikle iki isim var ki Tahir Karapınar ve Yasin Cirav. İkisine ayrı teşekkürlerimi gönderiyorum, haklarını helal etsinler.” dedi.

 
Oyuncumuz Miguel Crespo ise Fenerbahçe Televizyonu’nda şu açıklamalarda bulundu: