FUTBOL

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, M. Başakşehir maçını değerlendirdi

19 Eylül 2021 Pazar 22:34

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, 2-0 mağlubiyetimizle sonuçlanan Medipol Başakşehir maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalar yaptı.
 
Maçı değerlendiren Vitor Pereira, “Sivasspor maçı bu maçtan çok farklıydı. O maçı kazanabilirdik. Bu maçla Sivasspor maçı arasında bir de Almanya’da oynadığımız bir maç vardı. Almanya’da oynadığımız maç hem fiziksel hem mental anlamda yoğun geçen bir maçta. Belki vücut olarak sahadaydık fakat kafamız çok iyi, ferah bir şekilde sahada değildi. Vücudumuz da ferah bir şekilde sahada değildi. Baskılı oyunumuzu oynayamadık, kaliteli bir oyun sergileyemedik. Bugünkü maçı Sivasspor maçıyla kıyaslayamayız çünkü arada Almanya’da oynadığımız bir maç vardı. Bugün o maçın yorgunluğunun, üzerine bir de seyahatin ve dinlenecek vaktimizin olmamasının faturasını ödedik. Normal koşullarda bu maçı kazanırdık diye düşünüyorum. Takımım yorgundu. İkinci yarıda bir şeyleri denedik. Gerçekten istedik. Evet, kalitemizi ortaya koyamadık belki ama ikinci yarıda oyunu değiştirmeyi istedik fakat mümkün olmadı. Bugün yorgunluğun faturasını ödedik.
 
Almanya’da oynadığımız maçın mental anlamda da çok yorucu olduğunu söylemiştim. Bu da konsantrasyonunuzu etkiliyor. Çünkü mental olarak da yoruluyorsunuz. Oradaki maç da çok fazla konsantrasyon gerektiren bir maçtı. Sadece fiziksel olarak yorulmazsınız, mental olarak da yorulursunuz. Mental olarak yorgun olduğunuzda sahada zor reaksiyon gösterirsiniz. Biz de buraya geldik, mental olarak yorgunduk. Çok dinlenecek vaktimiz olmadı. Dolayısıyla sahada bir cevap veremememiz doğal diye düşünüyorum. Ama perşembe günü bir maçımız daha var. Bu maça hazırlanacağız. Biraz daha fazla dinlenme fırsatımız olacak. Kendimizi en iyi şekilde temsil etmek için o maça çıkacağız. Başkan soyunma odasına geldi. Tabii ki kendisi de üzgün. Soyunma odasında bizi rahatlatmaya, bizi teselli etmeye geldi. O da takımın mental olarak yorgun olduğunun farkında. Bize motivasyon vermek için geldi. Oyuncuların morali düşmesin diye moral vermek için geldi. Biz bugün kalitemizi sahada sergileyemedik ama bugüne kadar sezon başında itibaren sezon öncesi hazırlık dönemiyle birlikte 14.maçımızı oynadık. İlk defa bir maç kaybettik. Tabii ki kazanmak isterdik ama bugün mümkün olmadı çünkü dediğim gibi bu maç için çok dinlenemedik. Bizim istediğimiz şey tabii ki her zaman kalitemizi sahaya koymak. Bugün de rakip 1-0’ı bulduktan sonra doğal olarak birazcık kapandılar. Son dakikada bir gol atıp 2-0 kazandılar. Maçın özeti bu şekildeydi.” dedi.