FUTBOL

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira, GZT Giresunspor galibiyetini değerlendirdi

23 Eylül 2021 Perşembe 22:46

Fenerbahçemiz Süper Lig’in altıncı haftasında GZT Giresunspor’u 2-1’le geçerken, Teknik Direktörümüz Vitor Pereira maçın ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

Karşılaşmayı değerlendiren Portekizli çalıştırıcı, “Maçın zor olacağını biliyorduk. Bu maçtan önce bir beraberlik, bir mağlubiyet, bir de Avrupa maçı oynamıştık. Bu sık maç trafiğinde toparlanmak kolay değildi. Bugünkü maçın önemini de biliyorduk. Yine beni memnun eden şey takımımın göstermiş olduğu ruhtu. Güçlü ruhumuz olduğunu bir kez daha gösterdik. Bu maçı kazanmak için her şeyi yaptık. Saha içindeki sakinlik ve özgüven zamanla artacaktır. Bizim için şu an önemli olan şey sakat oyuncuların bir an önce dönmesi. Çünkü kaliteli oyuncular hepsi. Onlar sakatlıktan döndükten sonra muhakkak elimizde daha fazla çözüm olacak. Rakibimizin golü attığı anın hemen öncesi 3-0’ı yakalayabileceğimiz andı. Yakaladığımız fırsat vardı. Rakibimiz golü attıktan sonra takım ister istemez geri çekildi. Bu skoru korumak istedi. Bence bu bir hata. Çünkü geri çekildiğiniz zaman ikinci golü yeme ihtimaliniz artıyor. Bu biraz içgüdüsel oluyor. Son maçlarda aldığımız sonuçlardan sonra takımın özgüveni biraz etkilendi. Takımın özgüveni ve kalitesinin tekrar artması az biraz zaman alacaktır.” dedi.
 
Kendi yönetiminde iç sahada maç kaybetmemeleriyle ilgili de Pereira, “Bizim için içeride ve dışarı oynadığımız maçların hiç farkı yok. Oynadığımız bütün maçları kazanmak istiyoruz. Taraftarlarımızın önünde oynadığımız zaman onlar bize enerji ve güç veriyor. Dolayısıyla evimizde oynadığımız maçlarda onların yardımı çok oluyor. Bu galibiyet onlar için. Zorlandığımız anlarda bize enerji veriyorlar. Takıma isteği ruhu aşılıyorlar. O yüzden rakipler için bu stat da oynamak için çok zor." ifadelerini kullandı.