FUTBOL

Futbol A Takım Direktörümüz Emre Belözoğlu, Medipol Başakşehir galibiyetini değerlendirdi

18 Nisan 2021 Pazar 22:20

Futbol A Takım Direktörümüz Emre Belözoğlu, 2-1’lik Medipol Başakşehir galibiyetinden sonra yayıncı kuruluşa konuştu.
 
Emre Belözoğlu, “Çok önemli bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Bizim adımıza öne geçtikten sonra ki rakip 10 kişi kalmasına rağmen oyunu daha iyi tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Fenerbahçe 10 kişi kalmış rakibine karşı biraz daha net isterdi. Oyuncularım ellerinde gelen mücadeleyi gösteriyorlar. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Adı Fenerbahçemiz ile özdeşleşmiş, eski milli futbolcularımızdan, Kulüp eski Genel Müdürümüz Serkan Acar’ı vefatının 8. yılında anan Emre Belözoğlu, “Bugün Serkan ağabeyin sene-i devriyesi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Onu gibi değerli Fenerbahçelilere bu camianın çok ihtiyacı var. Bir kez daha camiamızın başı sağ olsun.” diye konuştu.
 
Antrenmanda sakatlanan ve bugün ameliyat olan Altay Bayındır’la ilgiliyse Futbol A Takım Direktörümüz, “Altay’la alakalı birkaç cümle söylemek istiyorum. Hayatta neyin hayır neyin şer olduğunu bilemiyorsunuz. Bugün Harun’un göstermiş olduğu performans, Altay’ın talihsiz sakatlığı. Futbolun içinde bunlar var. O yüzden futbol çok güzel bir oyun.” şeklinde konuştu.
 
Futbol A Takım Direktörümüz Emre Belözoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:
 
“Takım arkadaşlarıma, bana burada destek olan bütün herkese onlara vermiş olduğum söz doğrultusunda sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğim. Bu takımın bir parçası olmak benim için yeterli bir şereftir. Aynı zamanda bu oyuncular sonuna kadar, sonu ne olursa olsun bilsinler ki biz onlarla beraberiz. Her türlü sorumluluğu da Allah nasip ederse üstümüze almaktan da geri durmayacağız. Bir kez daha onlara bu mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum.
 
Bay haftamıza giriyoruz. Bu hafta dinlenmek için bir zaman olacak. Geçen haftayla beraber oyuncularla değerlendireceğiz oyunun iyi ve kötü yönlerini. Özellikle Başakşehir 10 kişi kaldıktan sonra daha net, daha iyi oynayabilirdik. Çok maç var. Sonuna kadar bu yarışı devam ettirecek güce sahip olduğumuza inanıyorum. O yüzden rakipler değerli büyük kulüpler. Tecrübeleri var, tecrübeli teknik adamları var. Ama biz de inşallah bu enerjinin yanımızda olmasıyla beraber bunu sonuna kadar devam ettireceğiz. Başakşehir takımı da inşallah bu süreçten bir an önce kurtulur. Ligin çok değerli bir takımı çünkü.”

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında maçla ilgili Emre hoca, “Önemli bir galibiyet aldık. Oyunda iyi oynadığımız dönemler oldu, kötü oynadığımız dönemler oldu. Maç çok gitti geldi. Baktığınızda oyuncuların mücadelesi, isteği, arzusu, kazanma enerjisi çok yüksek. Bu beni çok mutlu ediyor. Onunla beraber aynı zamanda oynadığımız maçlarda kazanabilecek ve aynı zamanda ne yazık ki maçı kaybedebilecek durumlara kendimizi getiriyoruz. Daha doğru oyunu oynamaya çalışan, rakibi 10 kişiyken topa daha çok hakim olan ve daha çok pozisyon üretmesi gereken bir takım olmalıydı bence sahada. Bütün arkadaşlarım ellerinden gelen mücadeleyi ortay koydular. Ligin sonuna kadar aynı mücadele, aynı enerjiyle inşallah devam edeceğiz.” dedi.
 
Altay’la ilgili soruya Emre hoca, “Altay çok önemli bir oyuncu. Öncelikle geçmiş olsun. Futbol bu yüzden çok güzel bir oyun. Biz de hayatta neyin hayır, neyin şer olduğunu bilemiyoruz. Altay’ın aramızda olmasını çok isterdik ama futbolda sakatlıklar olabiliyor. Onun yerine oynayan Harun kardeşimiz çok iyi bir maç çıkardı. Penaltı pozisyonu penaltı olmayabilir ama ne olursa olsun takımın o penaltıyı kurtardıktan sonra vermiş olduğu reaksiyon, birleşmesi, beraber hareket etmesi, o enerjiyi oluşturması çok değerli. Her oyuncu bizim için çok kıymetli. Harun da bunlardan bir tanesi. Sezon sonuna kadar hep beraber 25-26 kişi aynı mücadele içinde olmaya devam edeceğiz.” yanıtını verdi.
 
Medipol Başakşehir’le ilgili Emre Belözoğlu, “Kolay duygular değil. Maçtan önce de söylemiştim. Başakşehir benim ikinci evim gibi. Burası ikinci yuvam. Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra bana çok muhteşem duygular yaşattılar. Bana çok güvendiler. Ben de elimden geldiğince buraya hizmet ettim. İnşallah bu süreçten bir an önce çıkarlar ve eski günlerindeki gibi yine ilk 3’ü, ilk 4’ü zorlayacak, şampiyonluklar kazanacak süreçler yaşarlar çünkü bunu hak ediyorlar. Sayın Göksel Gümüşdağ başta olmak üzere yönetimiyle beraber, ekibiyle beraber ben inanıyorum inşallah bu sıkıntılı süreçleri atlatacaklardır. Onlara da başarılar diliyorum.” dedi.
 
Beklerin değişikliğiyle ilgili soruya Emre hoca, “Beklerin performansından memnunum fakat birazcık daha net onlar kanada oynadıklarında daha sert çıkmamızı istemiştim maçtan önce. Biraz bunu yapamadık. Ama genel anlamda oyuncu değişikliği yapmamız Nazım özelinde çok uzun zamandır oynamıyor, oynamamasıyla beraber düşmeye de başlamıştı. Ozan da 50-60’tan sonra açılıyor. Onu orada kullanmaya çalıştık. Caner -Novak değişikliği de; Caner bizim için değerli, önemli bir oyuncu. Bir iki pozisyonda elinden geldiğince mücadele etti fakat çizgiye biraz daha net indiler, oradan gelmeye başladılar. O yüzden sol tarafta biraz daha sert durabilecek bir fikrimiz oluştu. Ondan dolayı bu değişikliği yaptı. Her oyuncuya ihtiyacımız var. Değişiklikler olacak. Sahanın içinde her oyuncu ne kadar dakika verirsek verelim Fenerbahçe formasını sonuna kadar terletecek. Onlardan isteğim bu zaten.” cevabını verdi.
 
Son olarak şampiyonluk yarışıyla ilgili soruyu Emre Belözoğlu, “Aslında kazandıkça bence enerjimiz yükseliyor. Baskı her daim olacaktır. Hayatımda, kariyerimde her türlü baskının içinde oldum, birçok sıkıntıların içinde oldum. Bunların içinden de çıkmanın tek bir yolu var; inanmak, motive olmak ve çok çalışmak. Bunları nasıl yapabileceğimi biliyorum. Takım arkadaşlarımın hepsi de bundan haberdar. Baskı olsun, sıkıntı yok. Camiamız çok büyük. Beklenti büyük. Sonu ne olursa olsun biz takımımızdaki bütün arkadaşların yanında olmaya, onların arkasında olmaya devam edeceğiz ve Allah izin verirse sonu güzel olacak diye inanıyorum.” yanıtını verdi.