FUTBOL

Teknik Direktörümüz Erol Bulut, FTA Antalyaspor maçını değerlendirdi

04 Mart 2021 Perşembe 22:19

Teknik Direktörümüz Erol Bulut, Süper Lig’in 28.haftasında Antalyaspor ile 1-1 beraber kaldığımız karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Bitlis’te yaşanan helikopter kazası sonrası şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Teknik Direktörümüz Erol Bulut, mücadeleye ilişkin şöyle konuştu:

Başlamadan önce Bitlis’te düşen helikopter kazansında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine acil şifalar ve sabır diliyorum. Geçen hafta oynadığımız iyi bir maç, kazandığımız bir maç. Bugün ilk yarı farklı bir maç, ikinci yarı farklı bir maç oldu. Maçın ilk yarısına baktığımızda top bizde olmasına rağmen kendi yaptığımız basit bir defans hatasından yediğimiz bir gol oldu. İlk yarı rakip çok fazla pozisyona girmezken yediğimiz bir gol oldu. Tabii planımız bu şekilde değildi. Çalışmasını hafta içi yaptık. Rakibin nasıl oynayacağını da futbolcularımız biliyorlardı. Dediğim gibi yaptığımız bir pas hatası sonrası yediğimiz bir gol oldu. İkinci yarı daha da farklı bir maç oldu. Daha hücum ağırlıklı, daha baskılı oynamaya çalıştık. Yakaladığımız pozisyonlar oldu. Beraberliği de yakaladık. Öne de geçebilirdik, yeterince net pozisyonlarımız vardı. Ama pozisyonları değerlendirmediğiniz zaman belki sona doğru maçı da kaybedebilirdiniz çünkü rakibin yakaladığı bir iki pozisyon oldu. İkinci yarıyı öyle söyleyeyim geçen haftayla kıyaslayabiliriz ama ilk yarı tam istediğimiz anlamda oynadığımız oyun yok. Evet, ilk yarıda belki bir iki pozisyona girdik ama istediğimiz o baskılı oyunu ilk yarı yapamadık. İkinci yarı daha baskılı ve yarattığımız pozisyonlar var. Kazanmamız gereken bir maçtı. Sadece 1 puan aldık, kaybettiğimiz iki puan var. Bunları önümüzdeki hafta kaybetmememiz lazım. Gittikçe daralıyor. 13 maç kaldı. Rakip de puan kaybetmişti. Önümüzdeki haftalar bu hataları söylediğim gibi üzerinde çalışıp basit hataları yapmamamız gerekiyor.

Teknik Direktörümüz Erol Bulut, sözlerini şu şekilde noktaladı:

Takımın üretkenliğiyle ilgili söylediğim gibi; kendi sahamızda rakiplerimiz 6’lı defans, 6-3-1 şeklinde genelde oynuyorlar veya 5-3-2 dizilişinde defansa kapanıp hızlı hücumlarla oyun kurmaya çalışıyorlar. Biz de onu açmakta zaman zaman zorlanıyoruz. Ama bugün ilk yarı zorlansak da baskıyla yakaladığımız bir pozisyon var, Mesut’un bir pozisyonu var. O golü atmış olsak maç 1-1 olacak. İkinci yarı belki biraz daha farklı olacak. İkinci yarı yeterince o pozisyonları yakaladık. Söylediğim gibi atamadığınız zaman işiniz biraz daha zorlaşıyor. İlk yediğimiz golde bireysel hata var, pas hatası oldu. O pas hatasını yapmamamız gerekirdi. Futbolda hatalar olacak ama defansta o hata ağır şekilde geri dönüyor size.

Basın Toplantısı
 
Teknik Direktörümüz Erol Bulut, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında ilk olarak karşılaşmayı değerlendirdi ve ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Bitlis’te helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar dileyen Erol Bulut maçla ilgili, “Oyunun hakimiyeti bizde olmasına rağmen ilk yarı farklı bir oyun, ikinci yarı farklı bir oyun. İlk yarıda yaptığımız basit bir pas hatasından yediğimiz bir gol oldu. İlk yarı yakaladığımız pozisyonlar oldu, değerlendiremedik. İkinci yarı değişiklikler oldu, daha baskılı, daha önde basmayı tercih ettik. 3-5-2 sistemine döndük. Yakaladığımız net pozisyonlar var, maalesef değerlendiremedik. Golü Enner Valencia’yla bulduk. Ondan sonra bir penaltı pozisyonu var. Hakem VAR’dan nasıl izledi bilmiyorum ama maçtan sonra pozisyonu izledim; net bir penaltı. Veysel’in dizi Pelkas’ın dizine vuruyor. Ondan sonra ayağını yere basarken onun ayağına basıyor. Ama ondan önce diz teması var. Oyuncunun dengesini bozuyor ve penaltı olması gerekirdi. Penaltılarla ilgili fazla bir şey konuşmak istemiyorum ama bugüne kadar baktığımızda verilmeyen birçok penaltımız var; itmeler, basmalar, ofsayt çizgileri… Bunlar başka takımlara farklı bir şekilde değerlendiriliyor. Ama sonuçta bugün kaybettiğimiz 2 puan var. Kazanmamız gereken bir maçtı. Rakip de dün kaybetti. Bugün kazansaydık puanları eşitleyecektik. Önümüzde 13 haftalık bir süreç var. Sonuna kadar mücadelemizi verip sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyoruz ve bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.
  
Teknik Direktörümüz Erol Bulut, Mesut Özil’in performansı ve yaşadığı sakatlığa ilişkin soru üzerine  “Sakatlık pozisyonuna baktığımızda faulü yapan Fredy’nin sarı kartı vardı, ikinci sarı karttan kırmızı kartı yemesi gerekiyordu. Bunu da hakemimiz pas geçti. Mesut ilk yarı elinden geleni yaptı. Yakaladığı gol pozisyonu var, onu değerlendirmiş olsaydı iyi olacaktı. Bir şeyi unutmayalım; Mesut buraya gelmeden önce 10 ay sahalarda değildi, oynamadı. Sadece Arsenal ile antrenman yapıyordu. Biz oynaya oynaya bir seviyeye getiriyoruz, bize katkısı oluyor. Pasları olsun, mücadelesi olsun elinden geleni takım için yapıyor. Önümüzdeki haftalarda daha iyi duruma gelecektir. O nedenle daha sonra mı çıkarırdınız sorunuza şu an bir şey diyemeyeceğim. Oyunun gidişatı ne olur ne olmaz onu bilemeyiz. Sakatlığına ilişkin de bileği döndü. Bağlarında bir zedelenme olduğunu duydum ama kırık gibi bir şey yok.” yanıtını verdi.
 
‘Deplasmandaki başarının iç sahada gösterilmemesinin nedeni nedir?’ şeklindeki soru üzerine Teknik Direktörümüz Erol Bulut, “Kendi evimizde rakiplerimiz bize biraz daha farklı oynuyor. Bugün de gördüğünüz gibi 6-3-1 sisteminde 1.bölgesinde tamamen kapalı ve hızlı hücumlardan gol atmaya çalışan bir ekip vardı. Biz bunun çalışmasını hafta içi yaptık. Dediğim gibi rakibin kendisinin yarattığı bir pozisyon değil kendi hatamızdan dolayı yediğimiz bir gol var. Ama yarattığımız yeterince gol pozisyonu oldu, değerlendiremedik. Sadece birini değerlendirdik. Nitekim maç berabere bitti.” cevabını verdi.