KULÜP

Başkanımız Ali Koç’tan Trabzonspor galibiyeti sonrası açıklamalar

28 Şubat 2021 Pazar 22:55

Başkanımız Ali Koç, Trabzonspor’u deplasmanda 1-0 mağlup ettiğimiz maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Başkanımız Ali Koç şöyle konuştu: “Zor bir haftaydı. Şubat ayı bize 2 senedir hiç hayırlı gelmiyor. Bu sene de şubat ayında gereksiz puanlar verdik, şanssızlıklar yaşadık. Puanlarımızı etkileyen hakem hataları da oldu. Bu gece o yüzden çok önemliydi. Fenerbahçe Spor Kulübü’nde başkan olmak, hoca olmak, sportif direktör olmak, futbolcu olmak çok zor. İki günde yerden yere vurulabiliyorsunuz. İki günde göklere çıkartılabiliyorsunuz. Bu maçı kazandık. Şampiyon olmadık ama önemli bir adım attık. Kaybetsek de bir şey bitmeyecekti çünkü daha çok yol var. Size daha evvel yaptığım konuşmalarda ifade ettiğim gibi daha çok inişler çıkışlar olacak her takımın yaşayacağı. Bu zor takvimde covid ortamında gayet normaldir. Bugün hocamızı tebrik ediyorum, takımımızı tebrik ediyorum. Kenetlendiler, konuştular, birleştiler, bir ve bütün oldular ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Bugünkü futbolla kaybetseler bile memnun ayrılırdım buradan. İstatistiklere baktım, bayağı bir pozisyonumuz var. Uğurcan’ı da tebrik ederim, çok güzel bir maç çıkardı, devamlı iyi maçlar çıkarıyor. Ama önce takımımı tebrik etmek istiyorum. Fenerbahçe arması için, Fenerbahçe camiası için nasıl savaşılaşacağını gösterdiler, teşekkür ediyorum, gurur duydum ama daha gidecek çok yol var. Bugün oynadığımız futbolu, özellikle ilk 45 dakikada oynadığımız futbolu pek çok maça yaymamız lazım hem de bir 90 dakika içinde daha uzun sürelere yaymamız lazım. Trabzonspor Kulübü’ne, Başkanı Sayın Ağaoğlu ve yöneticilerine sıcak yakın ilgi ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemde de Trabzonspor’un yolu açık olsun, onlara da başarılar diliyorum”.
 
Teknik Direktörümüz Erol Bulut ile ilgili bir soru üzerine Başkanımız Ali Koç şöyle konuştu: “Konuşmamın başında dedim. Fenerbahçe’de hoca olmak çok zordur. Bir günde getirirler, bir günde götürürler. Bizim camiamız diğer camialara göre çok daha talepkar, duygu ve düşünceleri çok çabuk taban ve tavan yapabiliyor. Bizde öyle bir düşünce yoktu. Bizim işimiz kenetlenmek, aile ortamını sağlamak ki daha iyi yapabiliriz, daha iyi aile olabiliriz diye düşünüyorum ki bugün gösterdik bir ve bütün olunca ne olacağını. Sosyal medyaya göre, gazetede yazanlara göre hareket etseydik birçok değişiklik yapmamız gerekirdi bugüne kadar ama tabii ki hiç söz konusu değil. Bizim burada yapmamız gereken, Erol hoca ve ekibine, başta Sportif Direktörümüz sonra biz, futboldan sorumlu yönetim kurulu üyeleri ve başkan olarak, onun başarılı olabileceği, takımı en yüksek noktaya getireceği ortamı sağlamaktır. Zaman zaman bu ortamı sağlayamamış olabiliriz ama inanın hem hocamız hem Sportif Direktörümüz bu ortamı sağlamak için elinden geleni yapıyor. İnşallah bu bir dönüm noktası olur. Ondan sonra sakatlıklarımız da düzelince tekrar bir seriye başlarız. Allah’ın izniyle de elimizden gelenin en iyisini yapıp mutlu sona ulaşmaya çalışırız. Spesifik oyuncular üzerine yorum yapmak istemiyorum ama şunu da söylemek istiyorum; bu gibi kararlar ortak alınan kararlardır. Bu gibi kararları ne teknik direktör, ne sportif direktör, ne yönetim kurulu kendi başına alır; oturulur, istişare edilir ve kulübün çıkarları için hayırlı olan neyse o yapılır. Bizim için her bir sporcumuz, futbolcumuz bir değerdir. Futbolun içinde bunlar vardır. Bugün kadroda olmaz, yarın olur, bununla ilgili pek satır arası okumaya gerek olmadığını düşünüyorum.”
 
Basın mensuplarının soruları üzerine Başkanımız açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu hafta psikolojik olarak hepimiz elimizi taşın altına koyduk. Bir iki ziyaretimiz oldu. O ziyaretlerde takımda inisiyatif kullanma, sorumlulukları ele alma, reaksiyon göstermek için bir kenetlenme gördüğümüz için buraya da umutlu geldik. Trabzonspor çok bir ekip ve kendi sahasında çok daha zor bir ekip. Bizden beklentiler düşükken böyle bir deplasmanda 3 puan almak altın değerindedir. Çok güzel bir saha vardı. Son dönemde sahaları görüyorsunuz, bizim sahamız dahil, sıkıntılı. Trabzonspor’u kutlarım bu sahayı bu şekilde tuttukları için.”
 
Transferle ilgili bir soru üzerine Başkanımız Ali Koç, “Eşitlerin arasında bizi önde görüyorlarsa ne ala, teşekkür ederiz Hatayspor’a” dedi.