FUTBOL

Antrenörümüz Zeki Murat Göle ve futbolcularımızdan maç sonu açıklamalar

22 Aralık 2021 Çarşamba 22:57

Antrenörümüz Zeki Murat Göle ve futbolcularımız, VavaCars Fatih Karagümrük ile oynadığımız karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Mücadeleyi değerlendiren Antrenörümüz Zeki Murat Göle, “Genel anlamda baktığımız zaman istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. 9 kişi kalan bir rakibi Fenerbahçe olarak tabii ki yenmemiz gerekiyordu. İlk yarı oyunsal anlamda istediğimiz gibi geçti. Üretkenlik pek yoktu ama rakibi yorduk, onun neticesinde penaltı ve kırmızı kart geldi. İkinci yarıda çok farklı bir oyun bekliyorduk ilk yarıdaki oyunun üstüne ama o üretkenliği son dakikalara kadar sağlayamadık. Sadece son dakikalarda birkaç tane pozisyonumuz oldu. Üzgünüz, devam edeceğiz. Sonuçta biz Fenerbahçe’yiz. İlk yarıdaki mücadeleden, agresiflikten ve oyun mantalitesinden memnunuz. Sadece biraz üretkenlik eksikti.  İkinci yarıda biraz durağanlaştı, tabii bunda rakibin de etkisi var. 9 kişi fazla çıkmadılar ve ceza sahasını iyi savundular. İlk yarıda sadece geçişlerden birkaç sorun yaşamıştık. İkinci yarıda oradaki savunmayı aşamadık.” dedi.

Göle, basın toplantısında ise şu açıklamalarda bulundu: 

"Genel anlamda istediğimiz oyunu sergileyemedik. Bu da bizi çok üzdü. Zor bir süreçteyiz. İlk yarıdaki oyun anlayışımız, ikinci yarıya yansıyamadı. 11’e 11 iken rakibi yorduk. Topa sahip oyun anlayışıyla oynamaya çalıştık. Üretkenlikte biraz problemlerimiz vardı ama agresiftik. Bu da rakibi yordu. Üzerine penaltı ve kırmızı kart geldi. İkinci yarıdaki beklentimiz daha çok üretkenlik ve daha çok pozisyon bulmaktı. Rakibimizin geri çekilmesi ve ceza sahası içindeki sert ve agresif savunmasını aşamadık. Son dakikalarda birkaç net pozisyonumuz oldu. Bugün üretkenlikle ilgili problem yaşadık. İkinci yarıda yeteri kadar tempo yapamadık. Oyunun yönünü daha hızlı bir şekilde değiştirmemiz gerekiyordu. Çift santrafora döndük. Akabininde bir pozisyon var. Faulle kesildi. Pozisyon düdükle kesildiğinden dolayı VAR’a gidilmedi. Genel anlamda baktığımızda istediğimiz hiçbir şekilde olmadı. Ligin geneline baktığınız zaman son dönemlerde uzun süredir bu problemi yaşıyorduk. Formasyonu değiştirdik, olmadı, tekrar eski sisteme döndük. Bu dönemde biraz oyuncular da yıprandı. Tabii şimdi bir değişim oluyor sonuç itibariyle. Yeni bir yapılanma olacak, yeni bir hocamız gelecek. Biz de o gelene kadar mümkün olduğu kadar takımı diri tutmaya çalışacağız. Ama bazen bu kolay olmuyor tabii. Süreci göreceğiz. Esas ilk yarıya baktığınız zaman kötü bir takım da yoktu, kazanmak için uğraşan, doğru oyunu oynamaya çalışan, farkındalık yaratmaya çalışan bir takım vardı. Sadece biraz üretkenlikte zaaflarımız vardı ama rakibi yorduk, onun akabinde de penaltı ve kırmızı kart geldi. Sonuçta işler istediğimiz şekli aldı. Ama ikinci yarıda olan apayrı bir şey. Bunda da tabii rakibin ceza sahasını iyi savunması, agresif savunması da etkili oldu, çıkmadılar fazla. Orada o kilidi açamadık.”

Futbolcularımız ise şöyle konuştu:

Jose Sosa: Maçla ilgili konuşacak hiçbir şey yok. Çünkü içinde bulunduğumuz bu durum utanç verici. İki oyuncu fazla olmamıza rağmen maçı kazanamadık. Mecbur olduğum için buradayım. Dediğim gibi maçla ilgili söyleyecek tek bir kelime bile yok.

Filip Novak:Bizler için utanç verici bir durum. 9 kişiyle oynayan rakibe karşı galip gelemedik. Üzgünüz, söyleyeceklerim bu kadar.

Dimitris Pelkas:Çok fazla konuşmak istemiyorum. İyi değildik, bizler için utanç verici bir akşamdı. 9 kişi oynayan rakibimize karşı kazanamadık. Çok üzgünüz. Konuşmak yerine daha çok çalışmamız gerekiyor. Kelimelerden çok, kendimizi geliştirmemiz adına çalışmaya daha çok odaklanmalıyız. Şu an zaten iyi bir durumda değiliz. Çok çalışarak bu durumu değiştirmemiz gerekiyor. Türkiye’nin en iyi takımındayız. Bunu bilerek hareket etmeliyiz ve daha çok çalışmamız gerekiyor. Durumu değiştirmek için yüzde yüzden daha fazlasını sahaya yansıtmamız gerekiyor."