FUTBOL

Teknik Sorumlumuz Tahir Karapınar, Malatyaspor maçını değerlendirdi

27 Haziran 2020 Cumartesi 21:25

Teknik Sorumlumuz Tahir Karapınar, BTC Türk Yeni Malatyaspor galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Tahir Karapınar, “Gerçekten zor bir maç oldu. Kolay olmasını bekliyorduk ama bizim yaratıcılıkta sıkıntılarımız var. Çok da eksiğimiz var. Çok şanssız durumlar yaşıyoruz. Falette’i kaybettik, genç oyuncuları bugün üniversite sınavına gönderdik. Çok alternatifli bir kadromuz yok. İyi de oynayabiliriz, kötü de oynayabiliriz ama bugün oyuncularımızın hepsi çok iyi savaştı. Sonradan giren oyuncular da büyük katkı yaparak kalitelerini ortaya koydular. Sonuçta kazandık. Moral açısından iyi oldu. Önümüzdeki maçlarda inşallah devamını getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Takımımızın mental durumu hakkında da konuşan Karapınar, “Değiştirdiğimiz oyunculardan dolayı da sıkıntı yaşıyoruz. Jailson’u aldık. Biraz daha kısaldık. Daha iyi konsantre olmamız lazım. Biz bireysel hataları yapan bir takımız. Bunu kabul etmeliyiz. Kasımpaşa maçında da bireysel hatadan dolayı gol yedik. Çok pozisyonumuz vardı. Güzel olan şey ise, takımımız mücadeleyi bırakmadı ve savaştı. Sonunda da galip geldi. Bu bizim için güzel bir şey. Yine eksiklerimiz var. Mehmet Ekici’yi kaybettik. Hasan’ı zorla oynatmaya çalışıyoruz. Dirar’ın sıkıntısı var. Bizim rotasyonda sıkıntımız var. İnşallah yine en iyi kadroyu çıkaracağız. Böyle mücadele etsinler biz maçları kazanırız.” dedi.

Basın toplantısı

Teknik Sorumlumuz Tahir Karapınar, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. 

“Ödün vermedik. Oyuncular çok iyi savaştı ve mücadele ettiler. Yaratıcılık kısmında zaten sıkıntımız var. Rotasyonda da sıkıntılar var ama maçı kazandığımız için mutluyuz.”

“Emre’nin 1 sene daha oynamasını isterim. Türkiye’de Emre gibi oyuncular az yetişiyor. Hem karakter hem de yetenek bakımından. Emre çok büyük bir karakter. Volkan da büyük bir karakter. Fenerbahçe için bunlar şans. Bunların kullanılması gerekiyor. Yetenekli oyuncu oyunun kaderini her zaman değiştirir. İsterse yaşı 40 olsun, isterse 20 olsun. Benim için hiç fark etmiyor. Emre’nin oynamasını istiyorum ama işleri çok yoğun. Bütün sorumluluğu aldı. Antrenmanlara az çıkıyor. Bizimle çok çalışamıyor, çok uyuyamıyor. Fenerbahçe için planlamar yapıyor. Gelecek senenin planlamalarını yapıyor. Takımımızın bir planlamaya ihtiyacı var. Sizler bunu görüyorsunuz. Hasan Ali’yi oynatmaya çalışıyoruz ama sakatlığı var. Dirar’ın sakatlığı var. Hasan Ali’yi çıkardığımızda sağ açığımızı sol beke koyuyoruz. Bu tür sıkıntılarımız var. Seneye bunların olmaması lazım. Fenerbahçe çok büyük bir camia. İnşallah daha iyi bir planlama yapılır ama 5 maçımız kaldı. Bu 5 maç için en iyisini yapmak istiyoruz. Yine Mehmet Ekici’yi kaybettik. Garry’i sarı karttan dolayı kaybettik. Falette’in durumu belli değil. 4 genç arkadaşımızın üniversite sınavı vardı. Onları da kadroya alamadık. Çok eksik bir kadroyla çıktık ama oyuncularımız iyi oynarlar, kötü oynarlar problem değil. Fenerbahçe için savaştılar. Savaşın sonunda da inananlar kazanır. Biz de kazandık.” 

(Mehmet Ekici’nin sakatlığı ile ilgili) “Büyük ihtimalle yırtık var.“