FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal’dan galibiyet değerlendirmesi

11 Şubat 2020 Salı 23:13

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde 3-0'ın rövanşında 1-0’la elediğimiz Kırklarelispor müsabakasının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendirerek sözlerine başlayan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “İki etaplı bir maç. Birinci etabını 3-0 kazanınca, ikinci etap da bizim için tabii her ne olursa olsun sahada bir duruş, sahada bir oyun. Sahada bir performans beklentisi vardı ama öncelikle böyle bir maçın, böyle bir atmosferin içinde taraftarlarımızın bizi yalnız bırakmaması, bizi desteklemesi bizim için önemliydi. Onlara ben ayrıca teşekkür ederim. Oyuna gelince birçok oyuncumuzu, zaman almayan oyuncumuzu oynatmış olduk. Öncelikle Kırklareli takımının sayın başkanı ve yönetimi, bizi orada çok iyi ağırladılar. Daha sonra Sayın Kırklareli Valisi ve mülki amirlerimizle güzel bir iletişim, etkileşim oldu ve burada da devam etti. Dostane bir şekilde geçti. Fenerbahçe’nin Kırklareli’yle olan iletişimi ve diyalogu oldukça anılacak, iz bırakacak serüvendi, bence. Futbolun bu etkileşimi açısından da oldukça olumluydu. Türkiye Kupası’nın bu tarzdaki imkanı büyük kulüplerin, büyük takımların buralarda olması özellikle bu etkileşim açısından çok önemliydi. Ve şehir, Kırklarelispor ve Fenerbahçe, çok şey kazandı diye düşünüyorum.” dedi.

Bugün ilk kez 11’de yer alan yeni transferimiz Simon Falette ile gelecek vadeden genç futbolcumuz Muhammed Gümüşkaya ile ilgili düşünceleri de sorulan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “Muhammed, babaannesini kaybetti, ona başsağlığı diliyorum. Kendisi de oldukça üzgün. Genç oyuncu kazanmak Türk futbolunun şu anda bence en büyük sorunlarından bir tanesi. Aslında iyi bir kuşak, iyi bir jenerasyon geldi ve Milli takımımıza bu fazlasıyla yansıdı. Ama yıllardır bizim genetiğimizde, Fenerbahçe’nin içinde bu türlü genç oyuncuları çıkarmak ve oynatmak konusunda büyük bir sıkıntı var. Bu, bugünkü mesele değil. Bu oldukça derin ve halledilmesi gereken bir mesele. Muhammed’in önünde de çok uzun bir süreç var. Şimdiden ne olur bilemem ama Fenerbahçe’nin genelde genç oyuncularla ilgili uzun, orta ve kısa vadede çözüm üretmesi gerekiyor ki futbolun geldiği bu noktada özellikle Türkiye’de endüstriyel futbolun geldiği noktada Fenerbahçe’nin önemli çözümlere ihtiyacı var. Bu konuda oldukça derin bir çalışmaya ihtiyaç var. Türk futbolunda da var aslında, tek Fenerbahçe değil.” ifadelerini kullandı.

Gençlere yapılan yatırımlarla ilgili ise Ersun hoca, “Şu anda bizim elimizde oynayan Ferdi, Vedat genç bir oyuncu yaşlı bir oyuncu değil. Kısa vadede endüstriyel futbolun gerektirdiği şeyle gelen oyuncu. Ozan daha önce yapılan yatırım ama o da genç sayılacak bir oyuncu. Kaleci Altay da genç bir oyuncu. Bunlar endüstriyel futbolun kısa vadedeki çözümleriyle ilgili yapılan hamleler. Bir de bunun orta ve uzun vadedeki hamlelerinin olması gerekiyor. Fenerbahçe’nin kendi iç değerlerinden, kendi takımlarından yetiştirip kullandığı ve uzun vadede kullandığı ve uzun vadede faydalanıp kendi yetiştirdiği oyuncular olması gerekiyor ki bu konuda uzun bir çalışmanın ve sabrın gereği var. Maalesef Türk futbolunda deniz bitti, kara göründü. Hemen hemen her takım bu sorunlarla uğraşıyor. Bizim de bu sene gerçekleşen sorunları hepimiz yakından takip ediyoruz. Sadece Fenerbahçe için değil tüm kulüplerimiz için sorunlar oldukça fazlasıyla devam ediyor. Umarım hep birlikte Türkiye’de sadece futbol federasyonu değil, bütün kurumlar futbola ya da spora destek olur ve bu bir plan proje çerçevesinde gider çünkü sadece futbol için değil bütün branşlarımız için geçerli. Bunun nedenini şöyle açıklamak lazım; Türkiye çok genç bir nüfusa sahip. Avrupa’nın yaklaşık 32-33 ülkesinden daha fazla 0-17 yaş grubunda bir nüfusu var ve bu nüfus son sayımla 1.2 ya da 1.3 arttı sanıyorum 32 yaş ortalamasıyla. Dünyanın en genç nüfuslarından birine sahip. Bu sosyal, kültürel ve sportif kalkınmayı yaptığı takdirde bileği bükülecek bir ülke olmayacaktır. Zaten güçlü bir ülkeyiz ama sporda da bu konuda adım atmak gerekiyor.” diye konuştu.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“İki etaplı maçın ikinci etabında tur atlamış olduk. İlk maçta Kırklareli halkının Fenerbahçe ile olan etkileşimi hepimizi mutlu ve memnun etti. Onlara ayrıca teşekkür ederim. Bu seviyeye gelip kendilerini temsil ettikleri için tebrik ediyorum. Bu etkileşim de Türk sporuna, Türkiye Kupası’na yakışan bir organizasyon oldu. Bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum. Bizim bundan sonraki turumuz bize de hayırlı olsun. Biz her yarışmada, adı ne olursa olsun iddialı olmak zorundayız. Bugün de çok uzun süre almayan oyuncularımızı görmek ve onları hazırlamak adına bir antrenman olmuş oldu. Fenerbahçe’nin önümüzdeki oynayacağı zorlu süreci de bir antrenmanla geçmiş olduk. Rakibimize liginde başarılar diliyorum. Oynamayan birçok oyuncumuz var. Falette de onlardan bir tanesi. Hasan Ali de başladı. Henüz daha çok erken.  İhtiyaçları var. Önümüzde de uzun süreç var. Umarım en kısa süre içerisinde yüksek performansıyla takıma katkıda bulunur.”