FUTBOL

Teknik Direktörümüz Erol Bulut: Yakaladığımız pozisyonları iyi değerlendirdik, kendimizi biraz daha geliştirmemiz lazım

21 Kasım 2020 Cumartesi 19:00

Teknik Direktörümüz Erol Bulut, maç sonu yayıncı kuruluşa yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Maçı kazanmak istiyorduk. Milli maçlardan sonra maçlar her zaman zor oluyor. Futbolcular maalesef tam performans olarak üst seviye olamıyorlar. Bugün de maça baktığımızda istediğimiz performansı sahada sergileyemedik. Ama iyi yaptığımız bir şey oldu; yakaladığımız pozisyonları iyi değerlendirdik. Böyle güzel bir galibiyet aldık. Yakaladıkları pozisyonları iyi değerlendirdikleri için futbolcularımı tebrik ediyorum. Ama rakibe de birkaç pozisyon verdik. Çok net olmasa da rakip özellikle ikinci yarı baskı kurdu. O anlamda kendimizi biraz daha geliştirmemiz lazım. Rakibe o kadar izin vermememiz lazım. Çalışmalarımıza devam edeceğiz."
 
Bir soru üzerine Teknik Direktörümüz Erol Bulut, şöyle konuştu: "25 futbolcumuz var. Hepsinin hazır olması gerekiyor. Herkese şans gelir, onu en iyi şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bu hafta bu ilk 11 oynadı. Haftaya çok farklı ilk 11 çıkabilir. Herkesin iyi seviyede olması bizim için daha güzel bir olay. Herkesi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu şekilde devam edecek. Sezon sonuna kadar yeterince maç oynayacağız. Futbolcularımın en iyi şekilde hazır olmalarını umut ediyorum. Sakatlıklar olacak, kart cezalıları olacak. Nitekim bugün 7 futbolcumuz yanımızda yoktu ama diğer arkadaşlar, burada olanlar en iyi şekilde sahaya performanslarını yansıttılar. Güzel bir galibiyet aldık."

Basın toplantısı
 
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktörümüz Erol Bulut, karşılaşmayı değerlendirdikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Kadro genişliğinin sağladığı avantajlar yönündeki soruya Erol Bulut, “Biz futbolcularımıza sezon başından beri aynı şeyleri söylüyoruz. Elimde 25 tane kaliteli futbolcu var. Herkesin her zaman hazır olması gerekiyor. Sakatlıklar oluyor. Bugün baktığımızda 7 futbolcumuz bizimle değildi. O yüzden diğer arkadaşları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. Oynayanlar da sonradan girenler de iyi performans gösterdiler. Bu şekilde devam edecek. Sonuçta uzun bir maraton. Kupa maçları var, sarı kart cezalıları olacak, sakatlıklar olacak… O yüzden futbolcularımın her zaman hazır olmasını diliyorum. Bugüne kadar istediğimiz şekilde devam etti, inşallah bundan sonra da bu şekilde devam edecek. Biz çalışmalarımızı o yönde gerçekleştireceğiz.” yanıtını verdi.
 
Fikstürle ilgili soruyu ise Erol hoca, “Fikstür konusunda maçtan önce bir açıklamam oldu. Onunla ilgili söylemek istediğim; burada önemli olan 20 kişiden farklı yorumlar çıkmaması, tek bir ağızdan yorum yapılıp bir şeyde netleşip onu yayınlamak. Onu söylemek. Ama biz biraz bu konuda dezavantajlı olduk. Geçmiş milli maç sonrasına da baksak nitekim bugün de bu şekilde oldu. Baktığımızda 1 buçuk gün aradan geçti, futbolcularımın birkaçının sahada olması gerekiyordu. Orada biraz daha dikkatli olunmasını rica ediyorum.” şeklinde yanıtladı.
 
Pandemi nedeniyle kadronun 14 kişiye düşmesi durumunda tartışılan hükmen yenilgi konusuyla ilgili soru üzerine Erol Bulut, “Herkesin tek ağızdan konuşması gerekiyor. Sonuçta herkes farklı bir şey söylediğinde farklı yorumlanıyor. Yanlış olabiliyor. Tek ağızdan doğru şeyleri değerlendirmek daha iyi olacak.” yanıtını verdi.