FUTBOL

Fenerbahçemizin ZTK Çeyrek Final turundaki rakibi; GMG Kırklarelispor

24 Ocak 2020 Cuma 15:38

Kura çekiminde seri başı olarak yer alan Futbol A Takımımız, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde TFF 2. Lig ekiplerinden GMG Kırklarelispor ile eşleşti. Fenerbahçemiz ilk maçını 4,5 veya 6 Şubat’ta deplasmanda, rövanşını ise 11,12 veya 13 Şubat’ta Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynayacak. 

Futbol A Takımımız, turu geçmesi halinde yarı finalde Trabzonspor-BŞB Erzurumspor eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimi törenine Federasyon yetkilileri ve kulüp temsilcileri katıldı. Kura çekiminde Kulübümüzü, Futbol A Takımımızın İdari Menajeri Volkan Ballı temsil etti.

Çift maç eleme usulüne göre oynanacak olan çeyrek final turunda, Son 16 Turu müsabakaları sonucu tur atlayan 8 takım mücadele edecek.


Kupada eşleşmeler şu şekilde:

GMG Kırklarelispor-Fenerbahçe
Aytemiz Alanyaspor- Galatasaray
Demir Grup Sivasspor- Antalyaspor
Trabzonspor- Büyükşehir Belediye Erzurumspor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Çeyrek Final ilk maçları 4, 5 ve 6 Şubat; rövanşları ise 11, 12 ve 13 Şubat 2020 tarihlerinde oynanacak. Yarı final ilk karşılaşmaları 3, 4 veya 5 Mart'ta, rövanş maçları ise 21, 22 veya 23 Nisan'da yapılırken, Ziraat Türkiye Kupası'nın final maçı 21 Mayıs 2020 tarihinde oynanacak.

İdari Menajerimiz Volkan Ballı: Trakya'daki taraftarlarımızla buluşacağız

Kura çekiminin ardından yayıncı kuruluşa konuşan Futbol A Takımımızın İdari Menajeri Volkan Ballı, “Kırklarelispor çeyrek finale kadar geldi. Bu çok büyük bir başarı. Kendilerini tebrik ediyorum. Biz zorlu haftalara giriyoruz. Hedefimiz 2 kupayı da kazanabilmek. Trakya'daki taraftarlarımızla da buluşacağız. Trakya'da çok sayıda taraftarımız var. Başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kırklarelispor Başkanı Volkan Can: Şehrimize Fenerbahçe gibi bir takımı getirmenin gururunu yaşayacağız

Kırklarelispor Başkanı Volkan Can da, “Şehrimize hayırlı olmasını umuyorum. Neden gölümüzden Fenerbahçe geçti? Çünkü Fenerbahçe büyük bir camia. Şehrimiz için Fenerbahçe'yle eşleşmek önemli. Fenerbahçe büyük bir camia. Biz futbolu güzelleştireceğiz. Şehrimize Fenerbahçe gibi bir takımı getirmenin gururunu yaşayacağız. Kale arkalarına portatif tribün yapmak istiyoruz. Bunu karnaval havasına çevirmek istiyoruz” dedi.