FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal: Takımım rakibine karşı mücadelede net bir tavır sergiledi

28 Eylül 2019 Cumartesi 22:42

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Galatasaray ile oynadığımız karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.
 
Derbi kazanmanın güzel bir şey olduğunu ama önlerinde uzun bir süreç olduğunu ifade eden Ersun Yanal, “Uzun bir süreci yönetiyoruz. Bizim oynadığımız bir oyun var, bunu her seferinde geliştirmek, değiştirmek ve olgun şekilde ligin tüm maçlarına yaymak zorundayız. Bugün zorluğu yüksek, keyifli, atmosferi oldukça güzel bir oyun oldu. Gol olmasa da seyircilerin zaman zaman futboldan keyif aldıklarını, heyecanlandıklarını düşünüyorum. Biz oyunumuzu her geçen gün daha da geliştirmeye gayret ediyoruz çünkü şampiyonluk yolundaki en önemli etmen derbi kazanmak. Derbi kazanmak elbette güzel bir şey ama çok uzun bir süreç var. 34 haftanın güzel yönetilmesi gerekiyor. Bu hafta 6. maçımızı oynadık derken o kadar uzun bir süreç var ki bunu yaymak gerekiyor. Sakat oyuncularımız var. Bizle beraber henüz istediğimiz kıvama ulaşmayan oyuncular var. Hepsi olduğunda oyunumuzun üstüne koyarak devam etmek istiyoruz.” dedi.
 
Takımımızın rakibine karşı mücadelede net bir tavır ortaya koyduğunu belirten Ersun Yanal, "Bugün önemli iki kanat oyuncumuz yok. Hasan Ali'yi son dakika getirdik ama çok riskli. Isla'yı darbeden dolayı oyundan aldık. Bunlar önemli dinamikler. Her oyuncuyu dinamiklere göre değiştirip kullanmak büyük bir avantaj. Biz bu avantajdan yoksun çıktık. Biz iyi bir takımız. İyi takım oyuncularımız var. Takımım rakibine karşı mücadelede net bir tavır sergiledi. Bu tavırlarından ve başarılarından dolayı en azından oyun başarısından, oyun isteğinden, pozisyon arzusundan dolayı kutluyorum. Daha iyisini yapacağız. Daha iyisini oynayacağız ve daha çok olgunlaşacağız. Önümüzde uzun bir yol var.” ifadelerini kullandı.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Dİrektörümüz Ersun Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Bugün oyundan beklentimizi zaman zaman karşıladığımız bir oyun oldu. Biz uzun bir süreç yönetiyoruz. Takım olarak da bu sürecin içerisinde  elbette farklılıklar olacaktır. En azından gelişerek gidiyoruz. Birçok mevkii, pozisyon eksiklerimiz olmasına rağmen bunların yerine oynayacak oyuncularımızın özverisi ve disiplini açısından da oldukça iyi organize oluyoruz. Bu süreci de atlatıp diğer bütün katılımlarla oyuncularımızı daha da geliştirerek bu uzun süreci doğru yöneterek şampiyonluk yolunda önemli adımlar atmak istiyoruz. Bugün onlardan bir tanesiydi. Futbol adına en azından herhangi bir problem yaşanmadan güzel bir şekilde sonuçlandı. Goller olabilirdi, biz daha yakındık. Bu futbolumuzu geliştirerek devam etmek istiyoruz.”

“Sizin söylediğiniz gibi çıkmadık. Beklentimiz de kazanmaktı. Beklentiyi ortaya koymak istedik. Son dakikalar her iki takım için de bir kaza golü olabilirdi. Son dakikalarda oyunu biz forse ettik ve biz öne geçebilirdik. Bazı oyuncularımızın mevkii problemleri var ve bu problemlerden ötürü aksaklıklar olabiliyor. İstemediğimiz oyun şekli ortaya çıkabiliyor. Çünkü onların pozisyonları değil. Çok uzun bir zaman  dilimi. Bu puanları hesaplamak için önümüzde zaman dilimi var. Galatasaray da Fenerbahçe de iyi bir takım. Rakipleri de var. O kadar uzun bir süreç var ki eskisi gibi de değil. Çünkü Anadolu takımları da var. İyi mücadele veriyorlar. Alanyaspor’un ligdeki durumu belli. Diğer takımların da öyle. Önümüzdeki bu süreci doğru yöneterek Fenerbahçe’nin güçlerini doğru kullanarak sonuca ulaşmak istiyoruz. Bunun için de taraftarlarımızın, camiamızın ve yönetimimizin desteğini de alıyoruz. Birçok konuda önde olduğumuz istatistiklerimizin bugün en azından karşılıklarını gördük. Gol pozisyonu üretmek, zaman zaman rakibine karşı etkili oyun oynamak gibi. Bunları daha da geliştireceğimizi düşünüyorum.”

“Deniz Türüç ile ilgili herhangi bir problemimiz yok. Oyuncu giriyor çıkıyor diye bir kaide de yok. Tabii ki oyunda ufak değişiklikler var. Birçok pozisyon problemi olan bir takım olduğumuz için zaman zaman bu tür değişiklikler olacak. Herhangi bir problemimiz yok. Deniz’i de çok iyi geliştiğini düşünüyorum. O da Fenerbahçe’ye uyum sağlayarak yoluna devam edecek. Biz baya uzun bir süreçte takım olacağız gibi gözüküyor. Çünkü oyuncularımızın bize çok geç katılmasından dolayı da sıkıntılarımız var. Ama onların oryantasyonlarını, takıma alışmalarını fazlasıyla önemsiyorum. Onların da gayretlerinden dolayı oldukça mutluyum. Hiç şüpheniz olmasın ki hepsi bu oyunu daha iyi oynamanın yollarını bulacaklar. Biz de bulacağız ve daha kaliteli bir takım seyredeceğiz.”