FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal: En büyük kazancımız taraftarlarımızın futbolcularımızı takdir etmesiydi

02 Eylül 2019 Pazartesi 00:50

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Trabzonspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

İlk olarak karşılamayı değerlendiren Ersun Hoca,  “Bugünkü en büyük kazanım taraftarlarımızın maç sonunda göstermiş olduğu ilgi ve takdirleriydi. Büyük bir kazanımdı. Bu kazanımı elde ettiğimiz için mutluyuz. Taraftarlarımızın desteği önemli. Mevkiisinde oynamayan oyuncu sayısı ama ona rağmen ilk yarı istatistikleri oldukça farklı noktaya getiren bir oyun vardı. Oyun disiplininden zaman zaman uzaklaşsak da çoğunlukla oyun disiplinine bağlı kalarak oynadık. Bugünün sonucu, oyuncuların bireysel performanslarıydı. Bireysel performansları da gün geçtikçe çok daha iyi bir noktaya gelecektir. Biliyorsunuz ki eksik oyuncularımız var. Onlar katıldığında bu ortaya koydukları istatistikleri, farklı bir noktada yorumlayacakları oyunu onların bireysel performanslarıyla lehimize çevireceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Transferler hakkında sorulan soruyu ise Ersun Yanal, “Organizasyon sizin de bildiğiniz gibi devam ediyor, uğraşıyorlar. Benim de bu konuda bir şey söylemek durumunda değilim ama büyük ihtimalle görüşmeler sonucunda açıklamalar yapılır.” şeklinde yanıtladı.

Sakatlıkları bulunan oyuncularımızın milli aranın ardından takıma katılabileceğini ifade eden Ersun Hoca, “Büyük bir ihtimalle hepsi dönecek ama Hasan Ali’nin durumu biraz daha uzayacak. Onun için önümüzde 1 ay daha süre var.” dedi.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal maç sonunda düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Bugünkü maçta oyuncularımızın belki bireysel becerileri ve katkıları sorgulanabilir. Ama bunlar da düzelecektir. İlave ve katkılar da değişecektir. Ben de buna inanıyor ve güveniyorum. Bugünkü maçın en önemli sonucu taraftarlarımızın maç sonrasında bize gösterdiği ilgi ve alakaydı. Oyun anlamında ise her hafta üstüne koyarak gideceğiz. Her hafta daha iyi olmaya çalışacağız. Altını çizmem gerekiyor ki bugünkü mücadelede oyunun her bölümünde istekli ve coşkulu bir takım vardı. Bu enerji bizim için önemli ki oyuncularımız bunu başardı. Bu ara bize hem toparlanmak adına hem de üç mevkiyi de farklı oynayan oyuncularımız da katılarak kendi gerçek mevkilerindeki performanslarını arttırarak takıma hizmet edecekler. Bu da büyük bir avantaj olacak.”

“Değerlendirdiğimizde çok az bölümünde disiplinden uzaklaştık. Onun dışında rakibini 14-15 gol pozisyonuyla bu duruma getirmek ve neticelendirmek bireysel performansla ilgili. Oyuncularımız bu oyunu daha da geliştirerek daha da iyi oynayacaklar. Oynadıkça zaten taraftarımızın tepkisi ortada ve bu geliştikçe de daha iyi sonuçlar almaya devam edeceğiz.”

“Yine top bizdeydi, yine biz oynadık. 4-5 dakikaydı, uzaklaştıramama sonucunda devam edegelen bir süreç yaşandı. Oyun disipliniyle ilgili sıkıntılı olan bir 10 dakikalık süreç yaşandı. Onun dışında aynı oyun devam etti, bizdeydi. İkinci yarı da bizdeydi. Bakmadım istatistiklere ama yüzde 83-84’lerdeydi. Yüzde 92-93 pas becerisiyle oynanan ve bu oyunu oynarken pozisyona giren bir takım. Yani bazen topla oynarsınız ama üretemezsiniz. Biz üretme konusunda da çok beceriliydik. Performans her zaman eşit olmuyor. Önemli olan coşkulu ve iştahlı oynamak.”
 
“Hakemle ilgili çok büyük bir yorum yapılacak bir durum yok. Biz futbolun konuşulduğu ve pozitifleştirildiği bir ortam yaratmak ve bu ortamı desteklemek için çok uğraşıyoruz. Futbolu güzelleştirmeli, devam ettirmeliyiz. Futbolun desteklendiği bir ortam yaratmalıyız. Oluyor bazen. Belki daha önce önlem alabilirdi. “
 
“Rakiplerimizin ne yaptığı değil bizim ne yaptığımız öneli. Biz rakibe göre transfer yapmıyoruz. Takımımızın ihtiyaçlarına göre düzenlemeye çalışıyoruz. İstediklerimiz oluyor, istediklerimiz olmuyor. Ben çok iyi niyetli bir şekilde yüksek bir tempoyla devam ettiğini söyleyebilirim. Yarın da gece 12.00’a kadar devam edecek. Neticelenen bir şey olduğunda takımımıza katkıda bulunabilecek oyuncuları istiyoruz tabii ki.”