FUTBOL

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy’dan açıklamalar

21 Eylül 2019 Cumartesi 23:18

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, MKE Ankaragücü karşılaşmasının ardından basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Ankaragücü maçını değerlendiren Başkan Vekilimiz, “Türkiye’de artık kolay maç yok. Takımımızı tebrik ediyoruz. Bu zor süreçte, Alanya maçından sonra sıkıntılı bir sürece girebilirdik. Galibiyetle buraya geldiğimiz için mutluyuz. Galatasaray maçına hazırlanmak için şu andan itibaren çalışmalara başlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray derbisine tam kadro olarak gidip gitmeyeceklerine ilişkin soruya Semih Özsoy, şöyle yanıt verdi:

“Tüm maçlara tam kadro gitmeye çalışıyoruz. Galatasaray maçı da bizim için özel ve güzel bir maç. Kuvvetle muhtemel hepimiz gideriz. Alanya maçıyla ilgili talebimizde bulunduk. Bir şey söylemek şu an doğru olmaz. Erki altında bırakmak olur. Öyle olmazsa şöyle yaparız diyecek değiliz. Bizim böyle yaptırımlarımız, şartlarımız yok. Sadece hakkımızı istiyoruz. Bakacaklar, değerlendirecekler ve sonuca göre de yorumu yaparız. Biz gerilimden beslenen bir kulüp değiliz ama bu hakkımızı korumayacağımız anlamına gelmez. Ali Başkan'ın ne dediğine bakmak lazım. Özüne bakmak lazım. Konudan uzaklaşıp başka yerlere çekmeye gerek yok.”

Derbi öncesinde oluşan gergin ortam hakkında sorulan soruya Semih Özşoy şu şekilde cevap verdi:

“Biz gerilimden beslenen bir kulüp değiliz. Hiç de istemeyiz ama bu hakkımızı korumayacağımız anlamına da gelmez. İşin özüne bakmak lazım. Ali Başkan ne dedi? Kelimelere ve cümlelere takılmamak, özünde dediğine bakmak lazım. ‘Kimse Ali Başkan’ın dedikleri yanlıştır’ diyemez. Konudan uzaklaşıp başka yerlere çekmeye hiç gerek yok. İşin özüne odaklanın ve derinlerine bakın.”

Bazı TV yorumcularının Fenerbahçe’ye yönelik algı çabalarına cevap olarak Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, “Ona ben her yerde rastlamadım ama hepimizin kanalı olan TRT'de böyle bir yorum yapıldı. Buna şahit oldum. İletişimin bize bildirdiği vardı. Yorumcu arkadaşın ‘bunun tamamına bakılması lazım. Oyuncuya, maçlara’ falan demesi. Bu hoş bir şey değil. Devletimizin, hepimizin kanalı TRT'de bugün de başka bir yorumcu Ersun Hocamıza patavatsız laflar etti. Bunlar kabul edilebilir değil. Biz bunu bir yayın politikası olarak hiçbir zaman görmek istememiştik. Yalnızca yorumcuların kendi fikirleri diye görmüştük. Lakin bu böyle süreç içinde uzayıp gidince yöneticilerinin de bununla ilgili bir yaptırım yapmaması bizi düşündürüyor. Gerekli yerlere gerektiği zaman da başvuru yaparız. Özel kanallar özeldir ama TRT hepimizindir. O yorumcunun Ersun Yanal hakkında söyledikleri yenilip yutulur şeyler değildir. Onun oraya çıkış şekli kendisiyle alakalıdır ve nasıl çıktığı bizi ilgilendirmez ama ne dedikleri bizi ilgilendirir.” dedi.

FETÖ’den aranan eski bir futbolcunun Alanyaspor maçında yapılan kural hatasına ilişkin yaptığı yorumlara yönelik sorulan soruya Başkan Vekilimiz, “Onların hepsine engel konulması, yakalanması en büyük dileğimiz. Bununla birlikte onların böyle söylemesi davamızda ne kadar haklı olduğumuzu gösterir. Bizi bütünleştirir, camia olarak da tek bir bütün yapar. Kendi fikirleri kendini bağlar ama zaten onlar bizim için yok hükmündedir.” diye cevapladı.

Semih Özsoy, Başkanımız Ali Koç’un Türk Telekom Stadyumu’na gidip gitmeyeceği konusundaki spekülasyonlara ise şöyle cevap verdi:

“Ali Başkan her yere gider. Fenerbahçe her yerde temsil edilir. Herkes gitmez Ali Başkan gider. Dolayısıyla bunların hepsi hikayedir.”