FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal Akhisarspor maçını değerlendirdi

11 Mayıs 2019 Cumartesi 22:02

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, 2-1 kazandığımız Akhisarspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Akhisarspor maçını değerlendiren Ersun Yanal, “İki başlık halinde konuşacağım. Önce ben bizim maçtan bahsedeyim. İkinci olarak da bugün oynanan bir maçla ilgili konuşacağım. Bizim maçta 2-0’ı bulmuşuz. Penaltı da kazandık. Atsak 3-0 olacak ve rahatlayacaktık. İstediğimiz gibi oynamaya, öne geçtiğimiz maçı rahatlıkla forsa etmeye başlayacaktık. Ama penaltıyı kaçırdık. Kolay değil, çünkü biz buralarda olmaya alışkın değiliz. Buralarda hiç oynamadık. Bu sene kabusla sona erdi. Ama bu konuda deneyim kazanan takımımızın oyun açısından biz tatmin etmese de artık bu süreci bitirdik. Önümüze bakacağız ve önümüzdeki sezonu planlayacağız. Oyuncularımız için zordu çünkü birçok futbolcumuz da bu bölgede oynamaya alışık değil. Oyuna gelince zaman zaman ufak tefek oyunlar oldu ama 2-1’den sonra daha kontrollü ve çok fazla rakibi forsa edecek bir oyun oynamadık. Önemli olan sonucu almaktı. Bugün sonuç bitti.” dedi.

Galatasaraylı futbolcu Emre Akbaba’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Ersun Hoca, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Sevgili Emre Akbaba’ya geçmiş olsun diyorum. Futbol için çok elim ve hoş olmayan bir kaza. Futbol için bugün kapkara bir gece. Türk futboluna da geçmiş olsun.”

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında ise şu şekilde konuştu:

“Bugün iki başlık halinde toplantı yapmak istiyorum. Birincisi, kendi maçımız. 2-0’ı bulduktan sonra kaçan penaltıyla oyunu ve istediğimiz futbol karakterini sergileyebileceğimiz bir anı kaçırdık. Hemen ardından da gol yedik. İçeriye girmek üzereyken yedik. Bu da yönetebileceğimiz bir oyunu yönetmek de zorlanacağımız dakikaların habercisiydi. Yakaladığımız pozisyonlar var. Yapabileceğimiz pozisyonlar var. Ama bu süreçte stresle oynamak ve sonucu almak en önemlisiydi. Sonuçta da sonucu aldık. Fenerbahçe için yeni bir süreç başladı. Bu iki hafta sonrasında da bu süreci doğru yöneterek artık önümüzdeki bu sürecin Fenerbahçe’ye getireceği kazançlara konsantre olmamız gerekiyor. Tabii ki iki tane maç var. Onları da en iyi şekilde oynayıp bu sezonu en iyi şekilde kapatmamız lazım.”

“İkinci konu ise; Emre Akbaba bugün hepimizin çok üzüldüğü bir sakatlık yaşadı. Ona çok geçmiş olsun diliyorum. Futbolumuzun da bugün kapkara bir gecesiydi. Türk futboluna da geçmiş olsun.”

“Çok yazılanlar ve çizilenler var. Maçtan sonra da okudum. Yorumları okudum. Ben de yorumumu yaptım ve ‘Geçmiş olsun’ dedim. Daha ne diyebilirim? Çok net değil mi? Artık tedavi mi edeceğiz, nasıl yapacağız, bakacağız. Ama geçmiş olsun.”

“Açık konuşmalar gayet net bir şekilde yazılmış çizilmiş. Belki de en doğrusunu ve en kestirmesini ben ‘geçmiş olsun’ diyerek söylüyorum. Ayağa kaldırmak için de kimlerin yetki alacağına bakacağız. O yetkililer mutlaka bunun tedavi sürecini yaşatacaklardır. Umarım iyi olur.”

“Biz, burada kendi işimizi ve kendi yorumumuzu yapmak üzere oturuyoruz. Kendi takımımızı ve futbolu yorumluyoruz. O konuyu bir kez daha irdelerseniz tamamından sonuna kadar ne dediğimi çok net anlaşılıyor. Hiçbir takım bizi ilgilendirmiyor. Biz hiçbir takımın buradan elini kolunu sallayarak puan alamayacağını söyledik. Onlardan bir tanesi de o takımdı ve ona da vermedik. O takımın ne olacağını kendi hedefleri ilgilendirir. Beni ilgilendirmez.”

“Bu süreci iyisiyle kötüsüyle hep beraber yaşadık. İlk yarının son iki haftasında geldim ve bu süreci o zamandan beri yaşıyoruz. Yukarıya çıktığımız oldu ve bu takımı 17. sırada aldım. Bu sene bizim için zor bir süreçti. Hiç olmayacak bir süreçti. Şimdi iki tane maçımız var. Bunları da kazanıp oyunu yorumlarken söylediğim gibi önümüzdeki süreci en iyi şekilde planlayarak, bunlardan ders çıkararak ve en doğru şekilde yöneterek önümüzdeki süreçteki hedeflerimizi belirleyeceğiz. Bunları da sizinle paylaşacağız.”