KULÜP

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy’dan açıklamalar

11 Mayıs 2019 Cumartesi 22:40

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Akhisarspor ile sahamızda oynadığımız karşılaşmanın ardından basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy’un açıklamalarından derlediklerimiz şu şekilde:

Bizim maçımızdan önce futbolcu Emre Akbaba’ya geçmiş olsun, acil şifalar diliyoruz. Bizim maçımızda evet, güzel bir futbol yoktu, hatta çirkin bile diyebiliriz, zorlandık. İlk yarı kısmen daha iyi ama ikinci yarı zorlandığımız, sıkıştığımız sezon sonunun ağırlığı, zorluğu gözüktü. Galip gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bununla birlikte bundan sonra neler yapabiliriz, önümüzdeki yıl için yapabileceğimiz hamlelerin çalışmalarına başlamış durumdayız. İnşallah önümüzdeki sezon ait olduğumuz yerde yani zirvede seyircilerimizin, taraftarımızın, camiamızın beklediği, mutlu olacağı bir takımı kurmak üzere hareket edeceğiz.”

“Ersun Hoca’nın dediğine katılıyorum. Kapkara, çok kara bir gece. Hatta Türk futbolu için utanç gecesi de diyebiliriz. Ama bu bugünün sonucu değil. Başkanımız Sayın Ali Koç, hem seçim sürecinde hem de başkan olduktan sonraki bütün demeçlerinde, bizler yöneticiler de söyledik. Dedik ki, ‘Temiz futbol, tamamen arınmış futbol, bu böyle gitmez.’ Esasında 20 yıldır oynanan tiyatronun bugün son perdesiydi. Perde perde oynandı,  güzel, her gün oynandı ve sonunda da malumun ilanı oldu, mühür oldu; dünya gördü, Türkiye gördü. Bununla birlikte 17 takımın da nasıl ki yıllarca takımlar değişiyorsa da bu 17 takımın emeğinin nasıl çalındığını bir kere daha gördük. Hakikaten utanç verici. Bizler çok pozisyonlar konuştuk, maçlar konuştuk ama burada ne diyebileceğimi inanın ben de bilmiyorum. Merak ettiğimiz yıllardır bir gelenekti; 2011’de de olmuştu ve ‘konuşacağız konuşacağız konuşacağız ta ki şampiyon olana kadar, şampiyon olduktan sonra vazgeçtik konuşmayacağız.’ Muhtemelen Abdürrahim Bey de konuşmayacaktır, şampiyon olduktan sonra.  Şampiyon olurlar mı bilemiyorum ama olmamaları için hiçbir sebep yok ve olmaları için itilen bir güç var. Bizim merak ettiğimiz bir başka konu da, 20 yıllık süreç içerisinde şampiyonlukta posterde gördüklerimiz vardı, bu sene şampiyonluk posterinde acaba kimi sokacaklar, kimler olacak, kimleri göreceğiz? Dolayısıyla utanç verici bir gece. Söyleyecek pek de bir şey yok. Bence Fenerbahçe liderliğinde, Fenerbahçe önderliğinde bir fikirde buluşup, ileride temiz futbol adına neler yapabiliriz, hazır Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri de yaklaşırken Başkanımız Ali Koç’un neler demek istediğini, Sayın Başkanımızın ne yapabileceğini, öteki kulüplerin nasıl katılımcı olabileceğini düşünebiliriz. Bunlar bugün Başakşehir’e oluyor, Beşiktaş’a oluyor, şampiyonluğa gidene oluyor. Yıllarca bize oldu. Demek birilerinin olması istenmiyor ama en önemlisi hep aynı takımın şampiyon olunması isteniyor. Diyecek pek bir şey yok, çok var ama lafın fayda etmediği anlar.”

“Bakın kurulduğu günden beri sıkıntılı olan, 20 yıldır zirveye çıkan, perde perde oynanan bir şey müdahale edilmediği taktirde olduğu gibi devam eder. Bugün Rize’nin hakkı yendi, geçen hafta başkasının ama birileri çıkıp günübirlik bağırıyor, o anlık bağırıyor ancak geç gelen feryadın hiçbir şeye faydası olmaz. Tekrar söylüyorum; bakacağız posterde kim çıkacak bu sene.”

“Geçmişte de söyledim; Fenerbahçe zor günlerde hücumda çabuk çoğalır. Biz, zor günlerde kenetlenmesini çok iyi biliriz. Geçmişte de çok gösterdik. Destek kampanyası onların görüş açısı ancak biz ilk gün söyledik; ‘Bu çorbada herkesin tuzu olacak’ diye. Bu kampanyalar güven ister, başkana bağlılık ister, camiada bir bütünlük ister. Dolayısıyla yapıp da beceremeyenler çok ama bizim gibi, olduğu gibi, beklenenden çok daha iyi olan camia yoktur. Belki ona bir atıfta bulunmuştur.”

“Fenerbahçe Spor Kulübü, karar vericidir ve yönlendiricidir. Dolayısıyla ‘şöyle olsun ya da böyle olsun’ demekten çok Türk futbolu için ne iyi olur, onu konuşuyoruz. Bizim önümüze teklifler, isimler geldiği taktirde değerlendirip, en iyi kararı da veririz. Doğrusu Türk futbolu için hangisi iyiyse biz ona veririz. Biz, kendi çıkar ve faydalarımıza bakmayız.”

“Fenerbahçe Spor Kulübü’ne değil, Sayın Ali Koç’a gönderdim dedi. Bunu da başkana sorarsanız daha iyi olur. Fakat o dönemde Mustafa Cengiz Başkan tarihleri, olayları bazen karıştırıyor. Ama mektupla ilgili ben ‘var ya da yok’ diyemem, Ali Başkan’a sorarsanız kendisi cevap verir.”

“Artık yanlış anlaşılmaz, çünkü herkes neyin ne olduğunu anladı. Hepinize iyi akşamlar. Teşekkürler.”