FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal Trabzonspor maçını değerlendirdi

27 Nisan 2019 Cumartesi 21:59

Spor Toto Süper Lig’in 30.haftasında Trabzonspor ile sahamızda oynadığımız karşılaşmanın ardından Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, açıklamalarda bulundu.

Müsabakanın yayıncı kuruluşuna konuşan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “İki başlıkta konuşmak lazım. Birinci başlık, teknik yorum; ikincisiyse hakem. Önce teknik yönünden başlayayım; hiçbirimizin mutlu olmadığı, sevinmediği hatta üzüldüğü bir sonuç. Oyuncularımızın sahada 10 kişi kaldığındaki tutumlarının ancak hoşumuza gittiğini söyleyip övebiliriz. Onun dışında saha içindeki tutumlarının dışında ortaya koydukları 10 kişilik durumda karakter koymalarını övebiliriz. Oyunu istemelerini sonuca gitmek için sonuna kadar bırakmamaları övgüyü hak ediyor. Ama Fenerbahçe bunları aşacak, geçecek. Bunların hiçbir tanesi kalmayacak. İkinci durum ise Fenerbahçe bu durumlara alışık bir takım değil. Bu pozisyonu oynamaya alışkın değil. Bu bizi oldukça üzen ve yıpratan bir durum. Ama bir taraftan da dünyanın sayılı hakemlerinden bir tanesi Cüneyt Çakır. Biliyorsunuz bizim oynadığımız Kayserispor maçıyla MHK değişti. Fenerbahçe bu kadar kolay, bu kadar hızlı yıpratılacak takım değil. Genetiğinde bu yok. Her şeyden öte bu kadar kolay çıkan kartlar ve bu kadar kolay ortaya konan tavrı hiç hak etmiyor. Oynadığı oyunla da hak etmiyor. Futbolun bir sertliği var ve bugün yitirdiğimiz oyuncumuzla birlikte ki bu geleneksel hale geldi. Bu konuda da tabii ki bizim de söyleyecek sözlerimiz olacak. Yarın da büyük ihtimalle bütün arkadaşlarımız, medya bölümümüz bunu kamuoyuyla da paylaşacaktır.” dedi.

BASIN TOPLANTISI

Bugün oynadığımız maç, oyun yıpratıcıydı. 10 kişi kaldıktan sonra da mücadelesi yüksek bir maç oldu. Oyuncularımızın 10 kişilik oyunda aldıkları sonuç aslında hepimizi çok mutlu eden bir sonuç değil. Biz kazanmak için çıkarız, kazanmak için oynarız ve kazanmak için sahada bulunuruz. Ama en azından 10 kişiyle yapmış olduğu tavırsa oldukça etkileyiciydi. Bu işi iki başlıkta işlemek istiyorum. Bu kadar kolay ve bu kadar basit kartlarla Fenerbahçe, yıpratılacak bir takım değil. Biz, kendi cephemize baktığımızda buna alışık bir takım değiliz. Bu pozisyona alışık değiliz. Bizim genetiğimizde bu yok ama Fenerbahçe’ye de bu kadar kolay bir şekilde ve yönetirken kolay bir şekilde eksik bırakmaya da kimsenin hakkı yok. Bu konuda önümüzdeki birkaç gün içinde medya ekibimizle değerlendirmede bulunacağız ve kamuoyuyla paylaşacağız. Son oynadığımız Kayserispor maçında MHK değişmişti, ortaya konan yönetim belliydi. Ama bunu en hızlı şekilde çözüme kavuşturmak ve artık bizim öğrendiğimiz, bildiğimiz, geliştirdiğimiz sezonları yaşamak Fenerbahçe için artık önümüzdeki çalışmamız gereken dönem olacak.