FUTBOL

Ersun Yanal: Bu senenin özeti gibi bir maç oldu

07 Nisan 2019 Pazar 18:57

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, 1-1 eşitlikle biten MKE Ankaragücü maçı sonrası yayıncı kuruluşa konuştu. Açıklamalarında gol vurgusu yapan teknik adam, “Futbol, gol. Golü attığınızda işler kolaylaşıyor ve istediğiniz gibi gitmeye başlıyor. Bugün en büyük sorun, goldü. Takımın gol pozisyonuna girme konusunda bir sıkıntısı yok ama bunu sonlandırma konusunda sıkıntılıyız. Geldiğin noktayı değiştirebilmek için gol atman gerekiyor. Maalesef bizde bu konuda çok becereli değiliz” dedi.

Yedikleri golle ilgili de Yanal, “Ofansif konsantrasyon sonundaki geçişlerde oldukça zayıfız. Bu kalite ile ilgili değil. Tamamen defansif geçişin yarattığı etki. Biz bu geçişlerdeki konsantrasyon dağınıklığını gideremiyoruz ama bize gol lazım. Biz gol için oynayacağız. Baskılı oynayacağız.  Fenerbahçe gibi oynayacağız. Kendi sahamızda gibi oynayacağız diyoruz ama maalesef bu geçişleri düzeltemiyoruz. Bir taraftan da gol atmak zorundayız. 11-12 gol pozisyonumuz var. Öne geçebileceğin pozisyonları atamazsan, defansif konsantrasyon bozuluyor. Bu senenin özeti gibi bir maç oldu” ifadelerini kullandı.

Haftaya  oynayacakları Galatasaray maçı içinse Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, şunları söyledi: 
“O farklı bir atmosfer, farklı bir gelenek, farklı bir ortam. Fenerbahçe’nin Kadıköy’deki Galatasaray maçları bayram havasında geçer. Festival gibidir. Kadıköy bu konuda iyi hazırlanır. İyi atmosfer yaratır. O maçın etkisi daha farklıdır. Geceye futbol damgası vuran ve iyi neticeyle ayrıldığımız maç olsun.”

BASIN TOPLANTISI

“Futbolu sonuçlandıran gol bulmaktır. Bugün biz de oyun becerisinin üstüne golü ilave edemedik. Golü ilave edemediğinizde özellikle defansif konsantrasyonunuzun dağıldığı, sonuca gitmekte zorlandıkça defansif anlamda konsantrasyonun bozulduğu bir maç haline geliyor. Sezon başından beri ya da benim geldiğim zamandan beri gol üretmek konusunda maalesef çok becerili değiliz. Oyunun birçok istatistik bölümünde ve top oynama bölümünde varız. Oyun golle sonuçlanır. Bugün oyuncularımız yine bu oyun oynama becerisini gösterseler de gol becerisini gösteremediler. Bu kadar çok gol pozisyonunun üretilebileceği bir oyunu kısır bir şekilde bir puanı paylaşmakla yetindik. Maalesef futbolda gol olmayınca da sonuç sıkıntılı oluyor.”

“Ankaragücü taraftarı bugün hem takımını desteklemekle hem de ortaya koyduğu sahiplenme tavrıyla çok yakından tanıdığımız ve bildiğimiz bir camia. Bugünkü tavırları da olağanüstüydü. Umarım Ankaragücü takımı da ligde bu sene istediği ve hedeflediği sonucu alır. Stat çok güzel, ambiyans çok güzel. Her şey futbol adına güzeldi. Eleştiri olarak sadece şunu söyleyebilirim; bizim oyuncumuz için de son dakikalarda meydana gelen hakemin gösterdiği kartla ilgili de oyuncularımı eleştiriyorum ve bu konuda daha dikkatli olmalarını istiyorum. Bunun cezasını da çekecekler. Buradan sizlerin önünde mesaj vermek istiyorum.”

“Bu sonucu alıyorsanız ve buradaysanız bunu ciddi değerlendirmek gerekiyor. Fenerbahçe sonuçlardan çok daha farklı bir büyüklüğe sahip. Bunu değerlendirirken Fenerbahçe gibi olmak ve sahada onun gibi davranmak tezinden yola çıkarak hareket etmek lazım. Biz bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Evet, sonucu bulamadık ama ne olursa olsun Fenerbahçe gibi oynamaya devam edeceğiz.”

“Kadıköy’deki derbiler bizim bayramımız gibidir. Sonuçta Fenerbahçe camiasının, taraftarının bir bayram havasında yaşadığı bir gecedir. Bence o gecede de çok daha farklı bir ambiyans ve futbol olacaktır. Çok daha farklı bir tavır ve anlayış olacaktır. Futbol adına da ortaya konacak bu tavırla umarım ki geleneğimiz devam edecek ve sonuçları yine geleneğe göre devam ettirecek bir takımla sahada başarılı oluruz.”