FUTBOL

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy Galatasaray maçının ardından açıklamalarda bulundu

14 Nisan 2019 Pazar 22:54

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Galatasaray ile sahamızda oynadığımız ve 1-1’lik skorla sona eren mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çekişmeli bir maçın geride kaldığını dile getiren Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, “Herkese iyi akşamlar dilerim. Bir derbi daha geride kaldı. Çekişmeli bir maç oldu; 11’e 11’ken eşit, ortada ve çekişmeli giden bir maç  ancak 10 kişi kaldığımızdan sonra biraz daha baskı yediğimizi kabul etmemiz gereken bir maç. Aynı şartlarda oynandığı takdirde çok rahatlıkla kazanabileceğimize inandığımız bir maç. Söylenecek birkaç şey var, fakat her şeye de cevap vermek istemiyoruz. Dolayısıyla sizin sorunuz varsa cevaplayayım, bizim açımızdan kendi evimizde galip gelememek üzüntü verici ama şartlar göz önünde bulundurulduğunda 1-1 gönlümüzün kabul etmediği ama mantıken normal olan bir sonuç olarak görüyoruz.” dedi.

Hakem kararlarına ilişkin de açıklamada bulunan Semih Özsoy, “Ben de hakemin iyi maç yönetmediğine katılıyorum. Ama karşı takımın hocaları, hocası değil hocaları takımlarını değil ama maçı çok iyi yönettiler. Onu söyleyebilirim. Pozisyonlarla ilgili de pozisyon pozisyon girmektense goldeki ya da dost dediklerimizin televizyonda dediklerini de duyduk; ‘Mehmet Topal neden ikinci sarı kart almadı?’ diye. Keşke aynı kişiler 19.dakikada Belhanda’nın niye ikinci sarı kart almadığını gündeme getirselerdi. O zaman şartlar çok daha farklı olurdu. Pozisyon pozisyondan hariç baktığımızda hakikaten ortada diye adlandırabileceğimiz hiçbir pozisyon yoktu. Akıllarda kafada göremedikleri veya uydurdukları tamamı Galatasaray lehine verildi. Galatasaray’ın şampiyonlukla ilgili ‘elimizde alınıyor ya da alınmıyor’ kısmı bunlar bizim işimiz değil. Biz her maça galibiyet için çıkarız. Dolayısıyla burada söyleyeceğim tek şey, biz de kesinlikle hakemden memnun değiliz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, sözlerini şu şekilde noktaladı:

Psikolojik kısmını bilmem ama bizi burada yenemezler, yenemiyorlar da, yenemeyecekler de. Uzun süre bunun böyle gideceği de bugün bu dezavantajlara rağmen görüldü. Çünkü bizim taraftarımızın gücü var. Biz, Fenerbahçe’miz olarak farklı oynuyoruz. Karşı takım hocalarına cevap vermek benim işim değil. Ama iş teknik, futbol, saha içi konuşuluyor olsa Ersun Hoca cevap verirdi. Ama Fatih Hoca’nın dediği, ‘Bizim burada güzel anılarımız var’, bizim en kötü günlerimizde Başkanımızın, yöneticilerimizin, FETÖ iftiralarıyla hapisteyken aldıkları bir şampiyonluk var. Bir daha öyle bir şey olmayacağına göre o günleri de bir daha göremeyeceklerini düşünüyorum."