FUTBOL

Zenit maçının basın toplantısı düzenlendi

20 Şubat 2019 Çarşamba 21:56


Teknik Direktörümüz Ersun Yanal ile oyuncumuz Martin Skrtel, 21 Şubat Perşembe günü Rus ekibi Zenit ile deplasmanda oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi Son 32 turu rövanş maçı öncesinde karşılaşmanın oynanacağı Saint Petersburg Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında konuştu. Açıklamalardan derlediklerimiz ise şöyle:

Ersun Yanal: Bu turu geçmek istiyoruz

Hem Fenerbahçe’nin hem de Zenit’in güçlü yanları var. İkinci maç da her iki takımın güçlü yönlerini birbirine kabul ettirme maçı. Birinci devresi 1-0 bizim lehimize kapandı.  Bu avantajı korumak ve rakibimizin güçlü yönlerini engelleyip, kendi güçlü yönlerimizi rakibe kabul ettirmek zorundayız. Özellikle maçın başındaki oyun iştahımızı ve tempomuzu kabul ettirmek durumundayız. Rakibimizin de hücum yönlerini iyi çalıştık ve onu biliyoruz. Bu ataklarla da takım olarak karşılık vermek, hem savunmada hem hücumda yarınki planımızın önemli bir kısmı. Bu turu da geçmek istiyoruz.

Aslında kullandığımız oyuncuların hücum güçleri ortada. Bütün hücumda kullandığımız oyuncularımızın performansı ve istatistikleri ortada. Oynadığımız maçlardaki beceri oranımıza bakarsak ligi kıyaslarsak en kötü beceri oranlarından bir tanesiyiz. Oyunun hücum bölgesine kadar girilip top kaleye atılma noktasına kadar herhangi bir sorun gözükmüyor. Bu konuda bizden çok daha kötü takımların gol istatistiği bizden çok daha yüksek. Sorun topu içeri sokmak ve bunun sayısını artırmak. Bizim de beklentimiz bu.

Ersun Yanal: Biz güçlü bir takımız ve bu turu geçmek istiyoruz

Şu anda bizim için her iki kulvar da yüksek motivasyonla kalmamız gereken bir yer ve bu tartışılmaz. Biz için hem Avrupa’da hem Türkiye’de olmamız ve kalmamız tartışılmaz bir motivasyonumuzdur. Türkiye Ligi’nde şampiyonluk yarışını kovalamadığımızdan dolayı Avrupa’daki bu şansımızı devam ettirmek tabii ki büyük bir arzumuz. Karşımızdaki rakip de güçlü bir rakip, Rusya Ligi’nin lideri. Bizim takımımızın da gücü belli ki biz güçlü bir takımız ve bu turu geçmek istiyoruz.”

“Hem Beşiktaş hem de Zenit maçı. Bu maçları ayıramayız ki. Öyle bir seçme şansımız yok.”

Ersun Yanal: Tek düşüncemiz her maçımızı kazanmak

Şimdi çok eskiye dönüp konumuzu UEFA’dan alıp Fenerbahçe’nin performansına götürmeyelim. Çünkü bu gerçekten şu anda konuşulmasını gereksiz bulduğum bir konu. Evet, lige kötü başlandı, Fenerbahçe yeni bir takım kuruyordu, yeni bir yönetimi vardı, yeni hamleleri vardı ama bir taraftan da şu anda bulunduğumuz yer bizim için çok önemli ve şu anı konuşmak istiyorum. Yaklaşık 11 maçlık performansla bugünü konuşuyoruz ve bir an önce, hızlı bir şekilde önümüze bakıp maçları kazanmalıyız. Buna UEFA Kupası’ndaki turumuz dahil. Tek düşüncemiz her maçımızı kazanmak.

Ersun Yanal: Bizim güçlü yönlerimizi rakibe kabul ettirmeye çalışacağız

Zenit’in iyi bir kadrosu var. Tek dezavantajları da belki özel maç oynamak ve resmi maç oynamamak. Onun dışında güçlü bir takım. Bize takım olarak karşı koymaları ve bizim takım olarak onlara karşı koymamız önemli. Biz, rakibimizin güçlü yanlarını biliyoruz.  Bu güçlü yönlerini tutup, bizim güçlü yönlerimizi rakibe kabul ettirmeye çalışacağız. Özellikle hızlı oyun ve tempoda rakibimize üstün olmaya çalışacağız.

Martin Skrtel: Bu karşılaşmaya çok iyi hazırlandığımıza inanıyorum

Bir hafta önce Zenit ile bir maç oynadık. Bizi nelerin beklediğini gayet iyi bir şekilde biliyoruz ve rakibimizi tanıyoruz. Bu karşılaşmaya çok iyi hazırlandığımıza inanıyorum.  Benimle ilgili kişisel tarafa geçecek olursak buraya geri dönmek her zaman çok güzel. 3,5 yıl burada oynadım ve aklımda sadece güzel anılar var. Benim geleceğimin şu anda herhangi bir önemi yok. Yarın Zenit ile oynayacağımız bir karşılaşma var. Şu anda tamamen bu maça odaklanmış ve bu maça konsantre olmuş durumdayız. Ondan sonra neler olacağını ilerleyen dönem gösterecek.

Skrtel: Yeni stadın sadece futbolcular için değil taraftarlar için de güzel ve farklı olduğunu düşünüyorum

Daha önce statla ilgili şeyler duymuştum. Ama geldikten sonra olumlu anlamda şaşırdığımı söyleyebilirim. Statla ilgili kafamda sadece güzel düşünceler oluştu. Ben buradayken eski statta yani Petrovski’de oynuyorduk. Oranın şartları çok farklıydı; soğuk ve kalıcı kar vardı. Yeni stadın sadece futbolcular için değil taraftarlar için de güzel ve farklı olduğunu düşünüyorum. Şubat ayındayız, St. Petersburg’dayız ve böyle bir ortamda kapalı bir statta, böyle hava şartlarında oynayacak olmak gerçekten harika. Burada olmak bana sadece mutluluk veriyor.”

Martin Skrtel: İlk maçta olduğu gibi üst düzey bir performans ortaya koymalıyız

İlk maçın ilk yarısında yaptığımızın aynısını yapmamız gerekiyor. Aynı performansı göstermek istiyoruz çünkü o performansımız üst düzey bir performanstı. Yarın da aynısını yapmaya çalışacağız.

Fotoğraflar: Semih Bahadır

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları