FUTBOL

Deniz Türüç: Her şeyden önemlisi takım

22 Aralık 2019 Pazar 23:07

Beşiktaş maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Deniz Türüç, 3 puanın önemine dikkat çekti ve takım vurgusu yaptı.

3-1’lik galibiyetle ilgili milli oyuncu, “Her şeyden önemli olan 3 puanı aldığımız için mutluyuz. Kolay maç olmadığını görüyoruz. Büyüklerin hafta sonlar puanlar kaybettiğini görüyoruz. Galatasaray yenildi, Beşiktaş yenildi, geçen hafta biz yenildik. Türkiye’de kolay maç yok. Şu mesajı taraftarımıza verdik. Şampiyon olmak için elimizden geleni yapıyoruz. En önemlisi yarışmanın içinde kalmak. 3 puanı aldık. Mutluyuz. Kolay maç olmadı. Taraftara bu güveni verdiğimiz ve müthiş taraftar ile 3 puanı aldığımız için mutluyuz" dedi.

Mevkisi ile ilgili Türüç, "Önemli olan burada uzun bir maratondayız. Bu uzun maratonda sakatlık oluyor, cezalı olanlar oluyor, formsuzluk oluyor... Her şeyden önemlisi takım. Sol bek olur, 10 olur. Hocanın ve takımın nerede ihtiyacı varsa bu güzel kulüp için oynamaya hazırım. 10 numara da oynarım, sol bekte de. Takım nerede isterse ben orada oynarım. Büyük takıma gelmek kolay değil. Atmosfer olsun, taraftar olsun, kulüp olsun her şey farklı. Kolay bir zaman yok. Çabuk atlattığımı düşünüyorum. Hocamla konuştum ve benden memnun olduğunu gösterdi. Savaştığımdan dolayı. Bunlar benim için önemli. Aramızda iyi olduktan sonra kazanmış oluruz. Hep beraber bu büyük aile için elimizden geleni veriyoruz” diye konuştu.

Soyunma odasında yaşananlarla ilgili de Deniz, “Yendikten sonra her şey güzel. Evet başkan geldi soyunma odasına. Dedikleri içeride kalsın. Hoca mutlu. Hocanın üzerinde de bir baskı vardı. Oyuncuların üzerinde de bir baskı vardı.  Fenerbahçe’de bir maç kaybettiğinde ya da kazandığında her şey değişiyor. Uzun bir maratondayız.  Yaklaşık 20 maçımız var. 20 maç alırsak şampiyonuz. O kadar gerçekçi olalım ve bu camiada da bu mümkün” ifadelerini kullandı.

Deniz Türüç sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Aslen Kayseri'de 10 numara oynadım, sağ açıkta. 10 numara mevkisi benim yerim. Arkaya koşular, takıma derinlik kazandırmalar. Benim için fark etmiyor. Sahada olduğum zaman en iyisini yapıyorum. Bazen böyle maçlarda iyi oynayıp değil mücadele etmekte gerekiyor."