FUTBOL

Harun Tekin: Takımı bu duruma biz getirdik, biz çıkaracağız

05 Aralık 2018 Çarşamba 12:31

Fenerbahçe Futbol Takımımızın kalecisi Harun Tekin, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk karşılaşmasında mücadele edeceğimiz Giresunspor maçının son antrenmanı öncesinde Can Bartu Tesislerimizde düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kalecimiz Harun Tekin, sözlerine şu şekilde başladı: “Takımın içinde bulunduğu durum kabul edilebilir bir durum değil. Biz de oyuncular grubu olarak bundan dolayı çok üzgün ve rahatsızız. Avrupa’da gruplardan çıktık ama ligde istediğimiz durumda değiliz. Kabul edilebilir bir durumda değiliz. Biz oyuncu grubu olarak takımı bu duruma getirdik ve biz çıkaracağız.” 

Penaltılarda uyguladığı bir sırrı olup olmadığı konusunda sorulan soruya ise şu şekilde yanıt verdi: “Ben takıma biraz geç katıldım. Bir uyum sürecim vardı. Uyum sürecini de atlattığımı düşünüyorum yavaş yavaş. Takıma da alıştığımı düşünüyorum. Bundan sonrası için de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Penaltılarda da özel bir şeyim yok. Rakibi ve penaltı atışlarını izliyorum. Penaltıyı nasıl kullandığına bakıyorum ve biraz da hislerimi kullanıyorum.”

Performansı oldukça iyiyken milli takıma çağrılmaması hakkında da konuşan Harun, “Ben uzun yıllardan beri milli takıma gidiyordum zaten. Son yıllarda davet edilmiyorum. Tabii ki üzülüyorum. Milli takıma her zaman gitmek ve orada oynamak istiyorum. Hem kariyerim açısından hem de milli takıma hizmet etmek istiyorum. Buna tabii oradaki karar mercileri karar verecek. Ama ben orayı hak ettiğimi düşünüyorum. Tabii ki kararlarına da saygılıyım. Çağırırlarsa da elimden geleni yaparım.” dedi.

Harun Tekin, milli takıma çağrılmamasında takımın performansının etkili olup olmadığı sorusunu ise, “Bu performansla alakalı ama tabii ki de kötü gidiyoruz. Fenerbahçe’ye yakışmayacak bir durumdayız. İnanıyorum ki takım halinde de bir şeyler yaparsak ve daha başarılı olursak bu da beni ve diğer arkadaşlarımı etkileyecek.” diye cevapladı.

Geleceği hakkında ise, Fenerbahçe ile Avrupa'da da başarılı olmak istediğini belirterek, “Benim hedeflerim arasında tabii ki daha büyük bir takımda oynamak vardı. Buraya gelerek için hedefimi gerçekleştirdim. Milli takıma gidiyordum ama çok sık oynamıyordum. Orada da sürekli kaleyi devralmak ve milli takıma hizmet etmek istiyorum. Fenerbahçe ile birlikte Avrupa’da da başarılı olmak istiyorum. Hedeflerim bunlar.” ifadelerini kullandı.

Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığına da değinen Harun Tekin, “Biz çok büyük bir camiayız ve her zaman şampiyonluğa oynayan bir takım olmak zorundayız. Şu anki durum kabul edilebilir bir durum değil. Çok fazla iş düşüyor ama ben bundan şikayetçi değilim ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Takıma verebileceğim en çok katkıyı vermeye çalışıyorum.” dedi.

Harun Tekin, Berke Özer ile ilgili görüşlerini de paylaştı: “Berke kardeşimi çok seviyorum. İlk önce milli takımda tanıştık. Ona da elimden gelen yardımı yapmaya çalışıyorum. Birlikte uyum içinde çalışıyoruz. O da uzun yıllar hizmet edecek çok yetenekli bir kaleci. İnşallah kendini çok geliştirir ve uzun yıllar hizmet eder.” dedi.

Taraftarımıza da seslenen oyuncumuz, “Şahsım olarak taraftara karşı çok mahcubum. Onları çok üzüyoruz. Onlar bizi her zaman çok iyi destekliyorlar. Son maçta da stadı doldurdular ve inanılmaz bir destek verdiler. Bu düştüğümüz duruma biz getirdik ve inşallah biz çıkaracağız. Onları mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Kalecimiz Harun Tekin sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Her maç çok önemli. İnşallah son 3 maçı da kazanıp devreyi kapatmak istiyoruz.” 


Fotoğraflar: Tolga Ovalı

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları