FUTBOL AKADEMİ

Fenerbahçe Futbol Akademimiz iki önemli turnuvaya ev sahipliği yapacak

23 Ocak 2023 Pazartesi 14:11

Fenerbahçe Futbol Akademimiz tarafından Türk futbol altyapısına katkı sağlamak, ülkemizin çocuklarının elinden tutup onlara fırsat yaratmak amacıyla hayata geçirilen “Her ay bir turnuva” projesi kapsamında Ocak ayı içerisinde iki özel turnuva gerçekleştirilecek.

Futbol Akademimizin sezon başında hayata geçirdiği “Her ay bir turnuva” projesinin beşincisi U12 Sömestr Ön Eleme Turnuvası, altıncısı ise U12 Sömestr Turnuvası olacak.

Fikirtepe Tesislerimiz 24 Ocak 2023 tarihinde U12 Sömestr Ön Eleme Turnuvası’na, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimiz 26 Ocak 2023 tarihindeyse U12 Sömestr Turnuvası’na ev sahipliği yapacak.

Beylikdüzü Yakupluspor Kulübü, Bahçelievler Olimpikspor Kulübü, Elcab Zonguldak Gençlerbirliği Kulübü, Eroğlu Spor Kulübü, Pendik Sahil Futbol Kulübü, Selimiye Spor Kulübü, Esenler Kulüp Atletik, Arabayatağı Spor Kulübü, Balıkesir Menteş Spor Kulübü ve Çorlu Fener Spor Kulübü’nün mücadele edeceği U12 Sömestr Ön Eleme Turnuvası’nda şampiyonluk ipini göğüsleyen takım U12 Sömestr Turnuvası’na katılmaya hak kazanacak.

U12 Sömestr Turnuvası’nda ise Fenerbahçemiz ile birlikte Beşiktaş, Karagümrük Spor Kulübü, Ümraniyespor, Pendikspor Kulübü, Eyüpspor, Galatasaray, Altınordu ve Başakşehir takımları ile Ön Eleme Turnuvası’ndan gelen takım şampiyonluk mücadelesi verecek.

Proje kapsamında bugüne kadar eylül ayında amatör kulüplerin katılımıyla U10 Semih Şentürk, ekim ayında yine amatör kulüplerin mücadele ettiği U11 Cumhuriyet; kasım ayındaysa ulusal ve uluslararası profesyonel kulüplerin yer aldığı Uluslararası U11 Can Bartu turnuvaları ile 24-25 Aralık 2022 tarihlerinde de U13 Yeni Yıl Turnuvası düzenlenmişti.