FUTBOL AKADEMİ

Fenerbahçe Futbol Akademimiz, sezon öncesi gerçekleştirilen aile buluşmasında bir araya geldi 

15 Eylül 2022 Perşembe 20:25

Öz kaynaktaki gençleri sportif anlamda yetiştirirken onların Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Fenerbahçe’ye ve Türk futboluna faydalı birer futbolcu olmalarını ilke edinen Fenerbahçe Futbol Akademimiz, yeni sezon öncesinde aidiyet duygusunu ön plana çıkaracak önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimizde, Futbol Akademimizden Sorumlu Yöneticimiz Özgür Özaktaç'ın girişimiyle organize edilen etkinlikte tüm akademi takımlarımız ile teknik ve idari kadrolarımız yeni sezona 'merhaba' dedi.

Futbol Akademimizin teknik kadrosunun gösteri maçıyla da renk kattığı bu özel organizasyonda U9'dan U19'a kadar olan tüm sporcularımız, ardından yenen yemekle günü noktaladı.

Yöneticimiz Özgür Özaktaç ve Akademi Koordinatörümüz Tahir Karapınar, organizasyonu FB TV’ye değerlendirdi.

Futbol Akademimizden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Özgür Özaktaç: Fenerbahçe Futbol Akademisini misyon olarak bir cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Bu da o misyonun parçalarından bir tanesidir

Yeni sezon öncesinde tüm yaş kategorilerimizin bir araya geldiği organizasyonu değerlendiren Futbol Akademimizden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Özgür Özaktaç, “U9’dan U19’a kadar bütün gruplarda çalışmalarımız başladı. Hem hocalarımızla kaynaşma maçı yapalım istedik hem de bütün yaş gruplarındaki çocuklarımızla birlikte sezona merhaba partisi tarzında bir organizasyon düşündük. Fenerbahçe Futbol Akademisini misyon olarak bir cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Bu da o misyonun parçalarından bir tanesidir. Bir aile ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız ufak yaş gruplarındakiler büyük yaş gruplarındaki ağabeylerini tanısın, aynı şekilde büyükler de küçük kardeşlerini tanısın ve birbirlerini örnek alsınlar. Fenerbahçe kültürünü oturtmaya çalışıyoruz ve bu da en ufak yaştan en büyük yaşa kadar devam ediyor. Buradaki ortamı gören aileler çocuklarını Fenerbahçe Akademiye getirmek istiyorlar. Nitekim buradaki seçmelere inanılmaz bir talep verdi. Aynı şekilde Türkiye’nin her yerinden telefonlar alıyoruz. Akın akın herkes buraya gelmek istiyor ama biz en elit sporcuları seçmeye çalışıyoruz” dedi.

Futbol Akademimizden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Özgür Özaktaç: Cumhuriyetin 100. yılında ‘Cumhuriyet Kupası’ düzenleyeceğiz. Şu an Atletico Madrid ve Real Madrid ile görüşüyoruz, onları davet edeceğiz

Yeni sezon ile ilgili görüşlerini de paylaşan Yöneticimiz Özgür Özaktaç, “Yeni sezonu değerlendirecek olursak bu sene çeşitli turnuvalar düzenleyeceğiz. Buradan da ilk kez söylemiş olayım; şu an anlaştığımız takımlar Türkiye’ye daha önce gelmemiş Inter, Juventus, CSKA, Olympiacos gibi Avrupa’nın büyük takımlarıdır. Tüm sezon boyunca bu tarz etkinlikler yapacağız. Cumhuriyetin 100. yılında ‘Cumhuriyet Kupası’ düzenleyeceğiz. Şu an Atletico Madrid ve Real Madrid ile görüşüyoruz, onları davet edeceğiz. Bununla beraber Semih Şentürk’ün ilk dokunuş, gol vuruşu gibi özellikleri çocuklarımıza kazandırmak için tüm yaş gruplarından sorumlu forvet antrenörü olarak çalıştırmaya başlayacağız. Yeni sezon hazırlıklarında daha önce yapılmamış bir şey yaptık; U16, U17 ve U19 grubunu Topuk Yaylası’na gönderdik ve orada bir kamp çalışması yapıldı. İnşallah güzel bir sezon olacak. Ben, tüm yaş gruplarında bu sene çok iyi oyuncularımız var. Muhtemelen birçok grupta bu sene Türkiye şampiyonlukları gelecektir diye düşünüyorum. Hocalarımız çok kaliteli. Yeni sezon hayırlı olsun, inşallah sakatlıksız, kazasız belasız güzel bir sezon geçiririz.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Futbol Akademisi Genel Koordinatörü Tahir Karapınar: Bütün yaş gruplarında iyi karakterli, kişilikli oyuncular yetiştirmek istiyoruz

Fenerbahçe Futbol Akademisi Genel Koordinatörü Tahir Karapınar ise, “Bizim için çok güzel bir gün. Hep beraber kaynaştık diyebilirim. Bütün oyuncularımız, teknik ekiplerimiz, velilerimiz burada. Futbol Akademimizden Sorumlu Yöneticimiz Özgür Bey, yaza veda organizasyonu düzenliyor. Aynı zamanda bu yeni sezona da hazırlık demek. Acısıyla tatlısıyla iyi bir sezon geçirmek istiyoruz. Bütün yaş gruplarında iyi karakterli, kişilikli oyuncular yetiştirmek istiyoruz. Çok güzel bir gün oldu, biz çok mutlu olduk. Aynı zamanda maç da yaptık, eski günlerimizi de yad etmiş olduk. İnşallah bu sezon başta A takımımız olmak üzere Fenerbahçe için çok iyi geçer.” diye konuştu.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları