FUTBOL AKADEMİ

GELECEĞİMİZ FUTBOL AKADEMİMİZ, ULUSLARARASI TURNUVALARIN PARÇASI OLMAYA DEVAM EDİYOR

23 Kasım 2022 Çarşamba 14:21

Fenerbahçemiz ve Milli Takımlarımıza profesyonel futbolcu yetiştirme vizyonuyla “Geleceğin Fenerbahçe”si için faaliyetlerine devam eden Fenerbahçe Futbol Akademimiz, 2023 yılında bünyesindeki çeşitli yaş gruplarıyla uluslararası turnuvalarda yer almayı sürdürecek.
 
2022 yılında U10 ve U11 Takımlarımızla Almanya Derewa Cup ve U13 Takımımızla Charity Masters, U17 Takımımızla İtalya Scopigno Cup ve U16 Takımımızla İspanya Mad Cup gibi uluslararası turnuvalarda boy gösteren Futbol Akademimiz, 2023 yılında da şimdiden kesinleşen en az 5 turnuvada yer alacak.
 
Akademimizin yer alacağı turnuvaların programları şu şekilde:
 
U12 İzmir Cup
 
İlk olarak U12 Takımımız, 6-9 Nisan 2023 tarihlerinde Altınordu Futbol Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenen İzmir Cup’ta mücadele edecek. Yedincisi düzenlenecek ve 72 takımın katılımıyla gerçekleşecek organizasyonda, Fenerbahçemizin yanı sıra Fransa’nın Paris Saint- Germain, Hollanda’nın Ajax, Almanya’nın Bayern Münih ve İtalya’nın Juventus gibi dünyanın önde gelen kulüpleri de yer alacak.
 
Brussels Football European Cup
 
Belçika’nın başkenti Brüksel’de 8-10 Nisan 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan turnuvaya katılım gösterecek U10 Takımımız, burada İngiltere’nin Arsenal, Chelsea ve Wolverhampton Wanderers; İspanya’nın Atletico Madrid, Fransa’nın Marsilya ve Lille, Hollanda’nın Feyenoord ve Belçika’nın Club Brugge gibi takımlarının da aralarında bulunduğu bir grupla karşı karşıya gelecek.
 
International Hohenzollern Cup
 
Belçika’dan hemen sonra hız kesmeden Almanya’nın Hechingen kentine geçecek olan U10 Takımımız, burada da 15-16 Nisan 2023 tarihlerinde International Hohenzollern Cup’ta boy gösterecek.
 
All-Stars Cup
 
U16 Takımımız, Marsilya ve Slavia Prag gibi takımların da yer aldığı 16 takımın katılımıyla Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenecek All-Stars Cup’a katılan takımlar arasında olacak.
 
Mad Cup
 
Bu sezonki U17 Takımımızın, geçen sezon U16 iken bu organizasyona katılması ve hem saha içi hem saha dışında verdiği kaliteli katkılar sonucu bir kez daha davet alan Futbol Akademimiz, İspanya’nın başkenti Madrid’de 23-28 Haziran 2023’te düzenlenecek Mad Cup’a U16 Takımımız ile katılarak Real Madrid, Atletico Madrid ve Inter gibi takımlarla mücadele etme fırsatı yakalayacak.
 
Uluslararası turnuvalarda kulübümüzü temsil edecek genç sporcularımıza, “önemli olan sonuç değil, yarışmak ve bu deneyimi kazanmak” diyerek başarılar diliyoruz.