FUTBOL AKADEMİ

Altyapı Teknik Koordinatörümüz David Badia açıklamalarda bulundu

08 Mart 2019 Cuma 23:54

Futbol Takımı Altyapı Teknik Koordinatörümüz David Badia, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16’da Günün Röportajı programının konuğu oldu. David Badia, futbol altyapısının durumundan uyguladıkları antrenman metotlarına kadar çok sayıda konuda açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Fenerbahçe’nin futbol altyapıda bu sezon gösterdiği gelişimi değerlendiren David Badia, “Sezonun başından beri buradayım. Buradaki amacım yeni bir metodoloji yaratmaktı. Gerçekten zor bir iş ama doğru bir yolda olduğumuzu düşünüyorum. Yakında da iyi sonuçları alacağımıza inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Öncelikli hedeflerinin antrenörlerinin yaşlarını gençleştirmek olduğunu ve bunu başardıklarını dile getiren Altyapı Sorumlumuz, “Buradaki fikir, öncelikle antrenörlerin yaşlarını gençleştirmekti. 50 yaş ortalamasından 32.7 yaş ortalamasına düşürdük. Antrenörlerimizin yüzde 80’i üniversite mezunu ama geçmişte de deneyimleri var. Benim için önemli olan nokta ise, antrenörlerin istekli ve öğrenmeye açık olmalarıydı. Antrenörlerle sürekli eğitim içerisindeyiz, çünkü altyapıda antrenörlere eğitim vermek ve iyi antrenörlere sahip olmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe A Takımı’na oyuncu yetiştirmek için çok çaba sarf ettiklerini belirten David Badia,  “Dünyadaki tüm altyapıların amacı, A takımlara oyuncu yetiştirmektir. Oyuncunun eğitimi için çok fazla çaba sarf ediyoruz. Oyuncular saygılı ve gayretli olsun istiyoruz. Diğer arkadaşlarıyla takım arkadaşı olabilsinler istiyoruz. Okullarda ne yaptıklarını kontrol ediyoruz. Ailelerle direkt iletişim halindeyiz. Oyuncu, sadece futbol eğitimi almıyor; onların kişisel eğitimlerini de takip ediyoruz.” dedi.

Yabancı dil eğitiminin oyuncuların gelişimi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan David Badia, “Oyuncuların farklı diller konuşması önemli. Uluslararası maçlar oluyor ve bu maçların hakemleri İngilizce konuşuyor. Bu insanlarla iletişime geçmeleri için dil bilmek gerekiyor.” diye ekledi.

Kendisini sürekli yenilemek için uğraştığını ifade eden David Badia, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Farklı ülkelerde, farklı şehirlerde ve farklı kulüplerde futbolla ilgili neler yapılıyor bilmem gerekiyor. Farklı kulüpleri de nasıl çalıştıklarını görmek adına ziyaret ediyorum. Önümüzdeki hafta Hollanda’ya gideceğim. Orada futbol hakkında görüş alışverişleri yapacağız. Oradan aldığımız bilgileri de Fenerbahçe’ye getireceğiz ve antrenörlerimizin eğitimine katkı sağlaması açısından onlarla paylaşacağız.”

Barcelona’da  görev yaptığı süreçte çok şey öğrendiğini belirten Badia, “Barcelona’da çok fazla şey öğrendim. Antrenman disiplini aldım. Kavramların bölümlendirilmesini öğrendim. Başkanımız ile de çok defa konuştuk ve Fenerbahçe’nin nasıl bir oyun stili ortaya koyması gerektiğini biliyoruz. Topun sahibi biz olmalıyız ve bunun için de yaratıcı oyunculara ihtiyacımız var.” dedi.

Son olarak nasıl bir antrenman sistemi uyguladıklarını grafikler üzerinde anlatan David Badia, “Her şeyi analiz ediyoruz. Oyuncuların bireysel olarak ne yaptıklarını analiz ediyoruz. Takım halinde de analiz yapıyoruz. Hangi oyuncu hangi oyuncuya pas verdiğini biliyoruz. Bunu analiz ettiğimizde ise, neyi iyi neyi kötü yaptığını biliyoruz. Kendini nasıl ve ne zaman geliştirebileceğini biliyoruz. Bizim istediğimiz şey, kondisyon çalışmalarını teknik ve taktik antrenmanlarla birleştirebilmek.  Dolayısıyla, güç ve dayanıklılık gibi fiziksel kavramları da antrenmanlarımızın içine koyabiliyoruz. Bizim çalıştığımız taktik konseptler, fiziksel konseptlerle ilişkili hale geliyor. Oyuncularda bir yetersizlik gördüğümüz zaman, ona göre antrenmanlar yaptırıyoruz. Bizim istediğimiz şey, A takıma oyuncu yetiştirebilmek.” şeklinde konuştu.