SPOR OKULLARI

GELENEKSEL FENERBAHÇE SPOR OKULLARI KIŞ SÖMESTR KAMPI BAŞLADI

29 Ocak 2019 Salı 14:11

28 Ocak - 1 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenen ve Türkiye’nin en kapsamlı spor okulları organizasyonu arasında yer alan Geleneksel Fenerbahçe Spor Okulları Kış Sömestr Kampı; futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi ve atletizm olmak üzere 5 branşta başladı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 855 öğrenci, 145 teknik ve idari ekip ile toplamda 1000 kişilik kapsamlı bir ekiple Antalya Kemer Limak Limra Hotel’e konaklayan spor okullarımız; kampın ilk gününde basketbol, voleybol, masa tenisi ve atletizm branşlarındaki çeşitli antrenmanların sonrasında Fenerbahçe - Malatyaspor karşılaşmasını hep birlikte izlediler.

SPOR OKULLARI KAMPINDA HEFORSHE BİRLİKTE EŞİTİZ EĞİTİMİ

Geleneksel Fenerbahçe Spor Okulları Kış Kampı’nda, tüm ekiplere Kulübümüzün Tüpraş’ın desteği ile Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’yle başlattığı HeForShe “Birlikte Eşitiz” projesi ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ farkındalık eğitimi verildi.

Kulübümüzün ‘Kapsayıcı Spor Kulübü’ olma misyonu doğrultusunda verilen toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi, farklı eğitimlerle devam edecek. Bu bağlamda kamp dönemi içerisinde Türkiye’nin her bölgesinden gelen değerli antrenörlerimize ve ekiplere, Asım Baykan önderliğindeki sağlık ekibimiz ve psikologlarımızla ‘Çocuk Koruma Programı’ başlıklı eğitim hayata geçirilecek.

Geleneksel Fenerbahçe Spor Okulları Sömestr Kampı Hakkında

Türkiye’deki spor okulları içerisindeki en detaylı organizasyon arasında yer alan Fenerbahçe Spor Okulları Sömestr Kampı’nda futbol, basketbol, voleybol, atletizm ve masa tenisi olmak üzere 5 branşta, belirtilen yaş kategorilerinde düzenlenen antrenmanlar ve hazırlık maçlarıyla Fenerbahçe altyapı sorumluları ve antrenörleri tarafından gözlemlenerek yetenekli sporcuların kazandırılması amaçlanıyor.

Tüm spor okullarımızın bir araya geldiği, farklı illerden gelen çocuk ve gençlerimizin birbirleriyle kaynaştığı, spordan kişisel gelişime 360 derece eğitim anlayışıyla ilerlenen ’Seçme ve Değerlendirme’ temalı sömestr kampımızda; erken yaşta elde edilen sorumluluk duygusu, takım ruhu ve sportif bilinç kazandırma duygularının kazanılması hedeflenirken; sportif anlamda ise çocuk ve gençlerimizin teknik gelişimlerine katkı sağlanıyor, eğlenceli ve eğitici serbest zaman aktiviteleriyle ise kaliteli bir sömestr tatili geçirmelerine fırsat tanınıyor.

Daha iyi bir toplum, daha iyi bir gelecek ve aydınlık yarınlar için toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda Kadın-Erkek 'Birlikte Eşitiz!’ diyerek HeForShe hareketine destek veren Fenerbahçe Spor Kulübü, benimsediği bu anlayışı her alanda uygulama noktasında da kararlı adımlar atarak düzenlediği ‘geleneksel’ sömestr kampında da bu alanda çeşitli farkındalık eğitimleri düzenleyerek kadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü ayrımcılığa son vermeyi hedefliyor.

Haberin diğer fotoğrafları

/