KOLEJ

Harward Mun Konferansı’na katılan Fenerbahçe Koleji öğrencileri 14/16’ya konuk oldu

08 Şubat 2019 Cuma 16:49

Amerika Boston’da düzenlenen Harvard Birleşmiş Milletler Modeli Konferansı’na katılan Fenerbahçe Koleji öğrencilerinden Alihan Ata Şahin, Deniz Yılmaz ve Dilara Çelikdiz ile Yabancı Diller Bölüm Başkanı Banu İnce, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programının konuğu oldu.

Öğrenciler programda konferansın önemine ve kendilerine kattıkları tecrübeden bahsederken, öğretmen Banu İnce de Fenerbahçe Koleji olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Fenerbahçe Koleji öğrencileri Harward Mun Konferansı’na katıldı
Özel Fenerbahçe Spor Kulübü Anadolu Lisesi 11. ve 12. sınıflarından 7 öğrenci İngilizce öğretmenleri Benhar Tilkioğlu önderliğinde 23-28 Ocak 2019 tarihleri arasında Amerika Boston’da düzenlenen Harvard Birleşmiş Milletler Modeli Konferansı 2019’a katıldı. Birleşmiş Milletlerin bir simülasyonu olan bu organizasyonda dünyanın 40 farklı ülkesinden gelen farklı kültürlerdeki 3500 öğrenci ile birlikte bulundukları komitelerde dünyada yaygın olan sorunlar ve önemli başlıkları önce İngilizce sunum ve tartışmalar yaparak ve daha sonra da çözüm önerileri getirerek ikna etme konuşmaları yaptılar.

Dört gün süren komite çalışmaları ve verilen aralardaki hazırlanma aşamasında hem İngilizce bilgilerini, akademik sunum yapma, tartışma, araştırma becerilerini geliştirme fırsatı buldular ve hem de farklı kültürleri anlama, onlarla interaktif biçimde iletişimde olma, dünya vatandaşı olarak davranma ve en önemlisi özgüvenlerini geliştirme şansına sahip oldular.

Basın Fotoğrafları