ÇOCUK VE GENÇLİK KULÜBÜ

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt: Sonsuz Atatürk sevgisi ve Fenerbahçe aşkıyla nice 23 Nisan kutlamalarını gerçekleştirmeyi umut ediyoruz

23 Nisan 2022 Cumartesi 15:01

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, Çocuk ve Gençlik Kulübümüzün Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimizde organize ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, “Atamızın tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Gelenekselleşmiş 23 Nisan kutlamalarımızı 2 seneden beri maalesef ki pandemi dolayısıyla gerçekleştiremiyorduk ama bu sene bugün burada Kongre Üyelerimizin çocukları ve Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübümüzün üyeleriyle beraber harika bir etkinliğe imza atmış bulunuyoruz. Sonsuz Atatürk sevgisi ve Fenerbahçe aşkıyla nice 23 Nisan kutlamalarını gerçekleştirmeyi umut ediyoruz.” dedi.
 
Kulübümüz, kuruluşunun 115. yılını kutlamaya sayılı günler kalmışken “Benim Hayalim Spor” diyen 115 kız çocuğunu Fenerbahçe Spor Okullarımız ile sporla buluşturuyor. Projeyle ilgili de bilgiler veren Yöneticimiz Simla Türker Bayazıt, “2018 yılından beri Tüpraş’ın desteğiyle HeForShe hareketine destek veriyoruz, HeForShe programına katıldık. Bu bağlamda kadınların ve kız çocuklarının sporda ve spor yoluyla güçlenmesi için çeşitli projeler yaptık. Dün bir yenisini ilan ettik. Kulübümüzün kuruluşunun 115. yılını kutlamamıza sayılı günler kala 115 kız çocuğumuzu sporla buluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Türkiye’nin dört bir yanındaki spor okullarımızla beraber çeşitli branşlarda çocuklarımıza spor bursu vermeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda ben spor okullarımıza da çok teşekkür ediyorum bu iş birliğinden dolayı. Ne mutlu bize. 7-14 yaş aralığında ve devletimizden SED (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı/Sosyal ve Ekonomik Destek programı) programı yardımı alan çocuklarımıza 30 Mayıs’a kadar başvurabileceklerini dün ilan ettik. Detaylar web sitemizde bulunuyor. Umuyorum ki bu proje ileride de devam edecek ve nice kız çocuklarımızı sporla buluşturmayı başaracağız. Tekrar tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” diye konuştu.