ÇOCUK VE GENÇLİK KULÜBÜ

FBÇGK, medya alanında "Mesleki Yönlendirme Programı" gerçekleştirdi

19 Kasım 2019 Salı 17:46

Çocuk ve Gençlik Kulübümüz, 13-18 yaş aralığındaki gençlerimizin kendi becerilerini ve ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlamak ve gelecek planlamalarına destek olmak amacıyla 'Mesleki Yönlendirme Programları’nı hayata geçirdi. Her ay farklı bir meslek grubuna yönelik düzenlenecek olan program ilk olarak bugün “Medya” ile başladı.

Medya alanında bilgilendirilen ve deneyimleme şansı bulan genç katılımcılar; kulübümüzün görsel, işitsel ve yazılı medya birimleri olan Fenerbahçe Televizyonu, Radyo Fenerbahçe ve Fenerbahçe Dergisi’ni ziyaret ederek unutulmaz bir gün geçirdiler.

Fenerbahçe Televizyonu’nda rejilere girerek karşılarında yer alan onlarca ekranı ve ana kumanda sistemini merakla takip ettiler. Stüdyolardaki çekim alanlarını gözlemleyen gençlerin bir kısmı spiker koltuğuna geçerek prompterda yer alan haber metinlerini seslendirirken; diğer bir kısmı ise Jimmy Jib’i yönlendirerek kamera kontrolünü deneyimledi.

Radyo sisteminde yer alan kontrol panelinin nasıl kullanılacağını ve ne işe yaradığını öğrenen katılımcılar, radyo ekipmanlarını kullanarak günün haberlerini keyifle seslendirdiler. Ses kayıtları, Radyo Fenerbahçe ekibi tarafından günün anısına gençlere hediye edildi.

Fenerbahçe Dergisi’nin hazırlanış, basım ve yayın süreçleri hakkında detaylıca bilgilendirildikten sonra özellikle sporcu röportajları ile ilgili soru sordular.

Üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan 1907 ÜNİFEB üyeleri de programda yer alarak; genç katılımcılara üniversite süreçleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Sizler de Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübümüz hakkında bilgi almak ve katılımcı başvurusunda bulunmak için 444 1907 numaralı telefonumuzu arayabilir veya cocukgenclik@fenerbahce.org adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları