BOKS

Bir kez daha Avrupa’nın zirvesindeyiz: Milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu

22 Ekim 2022 Cumartesi 18:43

Ülkemizi ve kulübümüzü her kulvarda başarıyla temsil eden Fenerbahçeli sporcular, göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.

Kariyerinde Olimpiyat İkinciliği, Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Fenerbahçeli milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, ikinci kez Avrupa’nın zirvesinde yer aldı ve ülkemize bu şampiyonadaki tek altın madalyayı kazandırdı.

Karadağ'ın Budva kentinde 14-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 30 ülkeden 150’nin üzerinde boksör madalya mücadelesi verdi.

9 kişilik milli takım kadrosunun 7’sini oluşturan Fenerbahçeli milli boksörler ülkemize 1’i altın, 1’i de bronz olmak üzere toplamda 2 madalya kazandırdı.

Şampiyonanın final seansında ringe çıkan milli boksörümüz Çakıroğlu, İrlandalı rakibi Caitlin Fryers’ı mağlup ederek altın madalyaya uzandı ve kariyerindeki ikinci Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Altına giden yolda Son 16 turunda Alman rakibi Maxi Klotze’yi mağlup ederek çeyrek finale yükselen boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, bu turda ise Polonyalı Natalia Rok’u geçerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde karşılaştığı İtalyan boksör Giordana Sorrentino’yu da mağlup eden Olimpik boksörümüz Buse Naz, finale yükselmişti.

Milli boksörümüz 2019 yılında yapılan EUBC Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda 51 kiloda şampiyon oldu ve aynı zamanda şampiyonanın en iyi kadın boksörü seçilmişti.

Organizasyonda mücadele eden bir diğer boksörümüz Şennur Demir ise +81 kiloda bronz madalya kazandı.