BASKETBOL

Fenerbahçe Alagöz Holding, Botaş’ı konuk ediyor

20 Ocak 2023 Cuma 16:20

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 16. haftasında Botaş’ı konuk ediyor. 21 Ocak Cumartesi günü (bugün) Metro Enerji Salonu’nda oynanacak mücadele 14.00’te başlayacak ve FBTV tarafından canlı yayınlanacak. Potanın Kraliçeleri’nin hedefi yeni bir galibiyet serisi yakalamak.

Fenerbahçe Alagöz Holding’te son durum

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı 15 maçta aldığı 12 galibiyetle puan tablosunun ikinci sırasında yer alıyor. (27 puan) 15 maçta 1317 sayı üreten takımımız ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde en fazla skor üreten takım konumunda yer alıyor.

Ligde son olarak Antalya Toroslar Basketbol’a konuk olan ekibimiz, rakibini 106-69’luk farklı skorla mağlup etmişti. Takımımızda Satou Sabally 31 sayı, Breanna Stewart ise 29 sayı ile ön plana çıkan oyuncularımız olmuştu.

Bu sezon ligde oynadığı 13 maçta ürettiği 253 sayı ile Kayla McBride, EuroLeague Women’da olduğu gibi ligde de en skorer oyuncumuz olarak ön plana çıkıyor.

Başantrenörümüz Marina Maljkovic yönetiminde hazırlıklarını tamamlayan Potanın Kraliçeleri, maç saatini bekleyecek.

Botaş’ta son durum

Ligde oynadığı 15 maçta aldığı dokuz galibiyetle altıncı sırada bulunan rakibimiz, rakip potalara toplam 1055 sayı bırakmıştı. Son olarak ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ni konuk eden Ankara temsilcisi rakibini 66-56 mağlup etmişti. 18 sayı üreten Sevgi Uzun takımının en skorer oyuncusu olmuştu.

15 maçta ürettiği 239 sayı ile Sevgi Uzun, Botaş’ın en skorer oyuncusu olarak ön plana çıkıyor.

Antrenör Cihat Barış Akgün tarafından çalıştırılan Botaş’ın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Ada Naz Çorum, Aysude Yıldıztekin, Ayşegül Günay Aladağ, Buket Ünal, Burcu Büyükayan, Ceylin Beyza Altunpa, Erdenay Topçu, Erica Angelyn McCall, Hatice Pelin Gülçelik, Işık Su Güven, Işılay Eğin, Kathleen Mae Doyle, Melis Gülcan, Meltem Avcı, Rana Uçar, Ronahi Zilan Kıran, Saliha Mandıracı, Sehernaz Çidal, Sevgi Uzun, Victoria Macaulay.