BASKETBOL

Fenerbahçe Alagöz Holding, Bitci Kadınlar Türkiye Kupası’nda Botaş ile eşleşti

23 Ocak 2023 Pazartesi 16:03

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, Bitci Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek finalinde Botaş ile eşleşti. 6 ya da 7 Mart 2023 tarihinde tek maç üzerinden oynanacak çeyrek final müsabakalarının ardından, yarı finalist ekipler Dörtlü Final organizasyonu için Hatay’da bir araya gelecek.

Bitci Kadınlar Türkiye Kupası’nın kura çekimi İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmalar sonucunda, puan durumunda ilk 8 sırada yer alan; ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Fenerbahçe Alagöz Holding, Galatasaray Çağdaş Faktoring, Nesibe Aydın, Emlak Konut, Botaş, Tufan Metalurji Hatay Büyükşehir Belediyespor ve Çankaya Üniversitesi kupada mücadele etme hakkını elde etti.

Formata göre ligin ilk yarısını ilk 4’te tamamlayan ekipler (ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Fenerbahçe Alagöz Holding, Galatasaray Çağdaş Faktoring, Nesibe Aydın) ile ikinci 4’te bulunan takımlar (Emlak Konut, BOTAŞ, Tufan Metalurji Hatay Büyükşehir Belediyespor, Çankaya Üniversitesi) 2 torbaya ayrıldı ve eşleşmeler ile ev sahibi avantajı kura çekimi ile belirlendi.

9-11 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenecek Dörtlü Final organizasyonunda lig sıralamasında lider olan ekibin çeyrek final eşleşme galibi ile lig dördüncüsünün çeyrek final eşleşme galibi; lig ikincisinin çeyrek final eşleşme galibi ile lig üçüncüsünün çeyrek final eşleşme galibi karşı karşıya gelecek.

Çeyrek Final Eşleşmeleri

Çanyaka Üniversitesi – ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi
Botaş – Fenerbahçe Alagöz Holding 
Emlak Konut – Galatasaray Çağdaş Faktoring
Nesibe Aydın – Tufan Metalurji Hatay Büyükşehir Belediyespor

Dörtlü Final Eşleşmeleri

(Çanyaka Üniversitesi – ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi) Galibi (Nesibe Aydın – Tufan Metalurji Hatay Büyükşehir Belediyespor)
(BOTAŞ – Fenerbahçe Alagöz Holding) Galibi (Emlak Konut – Galatasaray Çağdaş Faktoring)