BASKETBOL

Başantrenörümüz Marina Maljkovic ve oyuncularımız, Botaş galibiyetini değerlendirdi

21 Ocak 2023 Cumartesi 16:33

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızın, Botaş’ı 88-64 mağlup ettiği maçın ardından Başantrenörümüz Marina Maljkovic ile oyuncularımız Olcay Çakır Turgut ve Merve Aydın açıklamalarda bulundu.
 
Başantrenörümüz Marina Maljkovic maçla ilgili, “Oyuncularım bu maçın öneminin farkındaydı. İlk maç bir mağlubiyet söz konusuydu ve rövanşını almak, ilk maçın bir şeyi yansıtmadığını göstermek istiyorduk. Oyuncu grubunun istediğimiz o felsefe ve savunmayı benimsemiş olmasından hoşnutum.” değerlendirmesini yaptı.
 
Kadınlar EuroLeague 11. hafta maçında 25 Ocak Çarşamba günü oynayacağımız Virtus Segafredo Bologna  maçıyla ilgiliyse Maljkovic, “Bologna çok zor bir takım. Analiz edeceğiz. Bologna’da ilk maçı kazanmıştık ama onlar da takım olarak büyüyorlar ve geçen hafta Polkowice’yi yendiler. Zor bir maç olacak. Bundan sonra da ligde Emlak Konut’la oynayacağımız deplasman maçı zor bir maç olacak.” şeklinde konuştu.

Son olarak desteklerinden ötürü taraftarlarımıza teşekkür eden Maljkovic, “Taraftarlarımız bugün salonu daha çok doldurdular. Eğer gösterdiğimiz performanstan hoşnutlarsa ilerleyen maçlarda da daha çok taraftarımızı burada görmek mutluluk verir.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
12 sayıyla galibiyete önemli katkı veren Olcay Çakır Turgut, “İlk maç Ankara’da yenilmiştik. Çok eksiğimiz ve sakatlarımız vardı. Dersimizi aldık, üstüne çok çalıştık. Bugün de eksiklerimiz var ama çok daha iyi bir basketbol oynadık. Hızlı hücumlardan çok sayı bulduk. Zaten amacımız da bu. İyi oynadık. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum, bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Merve Aydın ise, “İyi bir rakibe karşı başından sonuna kadar istikrarlı bir şekilde iyi bir performansla oynadık. Taraftarlarımızla birlikte güzel bir galibiyet aldık. Önümüzde Bologna maçı var. Taraftarlarımızla birlikte bir galibiyet daha almak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.