BASKETBOL

Başantrenörümüz Marina Maljkovic ve oyuncularımızdan galibiyet açıklaması

07 Aralık 2022 Çarşamba 22:05

EuroLeague Women’da haftanın maçı olma özelliği taşıyan ve ZVVZ USK Praha’yı 82-72 mağlup ettiğimiz mücadelenin ardından Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızın Başantrenörü Marina Maljkovic ile oyuncularımızdan Emma Meesseman ve Olivia Epoupa, galibiyeti Fenerbahçe TV’ye değerlendirdi.

Karşılaşma ile ilgili konuşan Başantrenörümüz Marina Maljkovic, “Rakibimiz Prag ve Prag, bu sene oynayabileceğimiz en üst seviye takımlardan biriydi. Ayrıca Brionna Jones ve Temi Fagbenle geldi, dolayısıyla çok daha güçlendiler. Çok saygı duyulması gereken ve bireysel olarak da çok ciddi yeteneklerden kurulu takım. Bizim açımızdan yine aynı sorunlarla karşılaştık. Natasha Howard tek bir idmanla buraya çıkabildi, tüm sezon boyunca gördüğümüz gelişler gidişlerden dolayı... O da saha içinde görülebiliyordu, geldiği için çok memnunduk,  çok mutluyduk. Onun dışında takımımız da bu maçı çok istiyordu.” dedi.

Çalışarak çok daha iyi bir noktaya geleceklerini dile getiren Başantrenörümüz,“Bu çok cesur geri dönüş için takımımı canıgönülden kutlamak istiyorum. Hala bazı sıkıntılarımız var ama bunu çok çalışarak giderebileceğimizi düşünüyorum. Aralık ayı bizim için zorlu bir ay olacak ama çok çalışarak bunu giderebileceğimizi, iyi bir periyot geçirebileceğimizi düşünüyorum. Takım olarak daha da büyüyeceğiz, daha da olgunlaşacağız ve bunu sahaya yansıtacağız.” diyerek sözlerini noktaladı.

Emma Meesseman: Bu maçın mesajı; hiçbir zaman geri adım atmamak ve savaşmaya devam etmek

Öncelikle bu maçın mesajı; hiçbir zaman geri adım atmamak ve savaşmaya devam etmek. Biz bugün takım olarak savaştık, takım olarak geri geldik. Maç içerisinde inişler çıkışlar vardı ama bugün şu mesajı verdik; gerekirse 40 dakika, 45 dakika komple savaşmamız gerekiyor. Takım eforu olduğu için de çok mutluyum. Herkes gerekeni yaptı. Burada Fenerbahçe için önemli olan takım eforu, takım performansı. Dolayısıyla bundan dolayı da mutluyuz.

Olivia Epoupa: Takım olarak çok istediğimizi, savaştığımızı ve kazandığımızı düşünüyorum

Prag direk bizim ciddi rakibimiz olduğu için çok çok önemli bir maçtı. Bunu kazandığımız için de çok mutluyum. Bu da bizi bu sezon içerisinde daha iyi bir yere lanse edecektir. Ben bireysel olarak değil takım olarak çok istediğimizi, savaştığımızı ve kazandığımızı düşünüyorum. Bu da bizim için çok olumlu bir gelişme. Bundan sonrası için de olumlu olacaktır diye düşünüyorum.”