BASKETBOL

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, VBW Arka Gdynia’yı konuk ediyor

25 Ocak 2022 Salı 20:14

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, EuroLeague Women B Grubu’nda 13. maçına çıkıyor. Potanın Kraliçeleri, Polonya temsilcisi VBW Arka Gdynia’yı konuk edecek.
 
26 Ocak Çarşamba günü 19.00’da oynanması planlanan karşılaşma, rakibimizin İstanbul’a gelişinin hava koşullarından dolayı gecikmesi sebebiyle 21.45’te başlayacak. Metro Enerji Salonu’nun ev sahipliğindeki müsabaka TRT Spor Yıldız’dan ekranlara gelecek.
 
Fenerbahçe Safiport, grupta şu ana kadar çıktığı 10 karşılaşmada 7 galibiyet elde etti. Ekibimiz, iki maç eksiği ile grupta haftaya girilirken üçüncü basamakta bulunuyor.
 
Kadın Basketbol Takımımızda, EuroLeague'de tüm maçlarda forma giyen oyuncularımızdan Kayla McBride maç başına attığı 20 sayıyla takımımızın en skorer ismi.
 
17.8 sayı ortalamasına sahip Alina Iagupova'nın 6 asistle en fazla sayı pası veren oyuncu olduğu Fenerbahçe Safiport'ta Elizabeth Williams ise 9.3 ribauntla bu alanda takımımızın en iyisi.
 
Polonya ekibi Arka Gdynia ise 10 maçta iki galibiyetle grupta son sırada yer alıyor.
 
Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, rakibiyle grubun ilk devresinde deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 87-70 kazanmıştı.