BASKETBOL

Başantrenörümüz Victor Lapena: Yeni gelen oyuncularla birlikte yine çok iyi bir grup oluşturacağız

15 Eylül 2021 Çarşamba 18:46

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın Başantrenörü Victor Lapena ile İdari Menajeri Derin Yener, Fenerbahçe TV’de yayınlanan “Güncel” programına konuk oldu. Yeni sezon hazırlıklarıyla ilgili bilgiler aktaran Victor Lapena, transferlerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.
 
Sözlerine geçen sezonu değerlendirerek başlayan Başantrenörümüz Victor Lapena, “Geçtiğimiz sezon zor bir sezondu çünkü pandemi sürecinde başladı ama tüm ekip en iyisini verdi sezon boyunca. Türkiye Ligi’nde namağlup bir sezon söz konusu ve bu inanılmaz bir başarı. EuroLeague’de üçüncülük. Kendi adıma çok iyi bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim. Ekibimle ve oyuncularımla gurur duyuyorum.Covid sürecinin farkındaydık. Maalesef bizi en zor zamanda cezalandırdı. Bu geride kaldı. Önümüzdeki sezona bakıyoruz. Takımımla gurur duyuyorum. Sahada elinden gelen her şeyi verdi. Ekaterinburg’a sadece 4 sayıyla bir mağlubiyet var ama artık geride kaldı.” dedi.
 
Yeni sezon hazırlıklarıyla ilgiliyse Lapena, “Sezon başı hazırlık dönemi biraz farklı başladı. Helena Ciak’la anlaşmıştık, onda yaşanan bir sakatlık sorunu sebebiyle planları değiştirmek durumunda kaldık çünkü planlamayı o oyuncu kadrosu üzerine kurmuştuk. Fenerbahçe’ye WNBA’den de oyuncu geldiği için sezon öncesini biraz daha eksik çalışıyoruz oyuncu sayısı olarak. 5 A Takım oyuncumuz mevcut şu anda. Ama biz her zaman gülüyoruz, pozitifiz çünkü oyuncular gerçekten çok iyi çalışıyor. Sadece Amerikalı oyuncuların katılması kaldı. Onları da aynı şekilde adapte edeceğiz ve sezona hazırlanacağız.” diye konuştu.
 
Yeni sezon yapılanması kapsamında yapılan transferlerle ilgili değerlendirmeler yapan Victor Lapena, “Geçtiğimiz sezondan devam eden oyuncularla yenileme sebebimiz onlardan çok memnun oluşumuz. Araya 4 ay gibi bir süreç giriyor. Amerikalı oyuncular gidiyor kendi takımlarında oynuyor, milli takımlarına giden oyuncular oluyor. Dolayısıyla bazı bağlantılar unutulabiliyor. Sezon öncesi hazırlık hedefi bu. O oluşumu kurmak. Her sezon öncesi başladığımda geçmişi geride bırakıyorum, önümüze bakıyorum. Önümüze baktığımda hiçbir zaman ‘her şey mükemmel olacak’ demiyorum. Her şey olabilir sezon içerisinde, buna hazırlıklı oluyoruz. Önemli olan çalışmak. Bazı oyuncuların geç gelişi, kendi liglerinde devam ediyor oluşundan dolayı bazı ön hazırlıklarda sorunlar yaşayabiliyoruz. Şu an herkes çok iyi çalışıyor. Yeni gelen oyuncularla birlikte yine çok iyi bir grup oluşturacağız.” dedi.
 
Manolya Kurtulmuş ve Alperi Onar’a değinen Lapena, “Manolya ve Alperi burada oldukları için onların çalışma metodundan çok mutluyum. Saha içinde dört kulak bizi dinliyorlar, çok çalışkanlar ve taktiğimize, tekniğimize alışmaya çalışıyorlar. Hazırlık döneminde çok iyi bir performans sergiliyorlar. Zaten Fenerbahçe’de oynamak istiyorsanız Manolya ve Alperi gibi olmanız lazım.” şeklinde konuştu.
 
Başantrenörümüz Victor Lapena Elizabeth Williams’la ilgiliyse, “Araya yaklaşık 1,5-2 senelik süreç girdi. Çok kolay olmayacak, her şey bıraktığı gibi değil sonuçta. Ama onun çok iyi, zeki bir oyuncu olması ve en önemlisi çok iyi bir karakter olması burada Elizabeth Williams üzerinde karar vermemize çok yardımcı oldu. Bir adaptasyon süreci olacak ama ilk kez gelen bir oyuncuya göre bu dönem çok daha kolay geçecek.” değerlendirmesini yaptı.
 
Altyapı çalışmalarıyla ilgili de konuşan Lapena, “Genç oyuncularımızdan memnunuz. Bize idmanlarda da yardımcı oluyorlar. Burası Fenerbahçe, burada herhangi bir Türk oyuncunun süre alması çok zor, imkansıza yakın kadroya girmesi. Dolayısıyla burada genç oyuncularımızın çok çalışması lazım çünkü ben Olcay, Tuğçe, Manolya, Alperi gibi isimlere çok saygı duyuyorum. Onların yerine gelebilecek, onlarla mücadele edebilecek oyuncuların çok çalışması lazım. Altyapımızda çok iyi antrenörler mevcut, bizler de onlara yardımcı oluyoruz. Hem Olcay hem Tuğçe dedik ama eski oyuncular Ayşe olsun, Sevgi olsun yıllardır milli takımlarda oynamış oyuncular. Yeni gelen Alperi, Manolya bile şu an takımda rolünü benimsemeye çalışıyor. Burada oynamak bir ayrıcalık. Dolayısıyla bunlar çok zor roller ve bunların alınması için çok çalışmak lazım.” açıklamasını yaptı.
 
Çalışma sistemiyle ilgili bilgiler aktaran Lapena, “Hayatım boyunca her şeyi çok çalışarak elde ettim. Bu mesajı kendi çocuklarıma da vermeye çalışıyorum. Bir kulübe girdiğimde ilk önce adapte olmam gerekiyor. Adaptasyon sürecinde kulübün misyonunu ve vizyonunu anlayarak mesajımı takımlara iletebiliyorum. Fenerbahçe’de çok kolay oldu çünkü Başkanımız Ali Koç’un vizyonu doğrultusunda o vizyonu ben de oyuncularıma aktarmaya çalışıyorum. O yüzden çok kolay bir adaptasyon süreci oldu ve bu şekilde ilerliyoruz. İkinci bir nokta var bu da antrenman dışında kendinizi her zaman hazır tutmanız çünkü oyuncularım en üst seviye oyuncular. Dolayısıyla antrenman içerisinde herhangi bir detay hakkında soruları olabiliyor. Bir koçun da bu sorulara hemen cevap vermesi lazım ki o oyuncuları daha da üste taşısın. Hazırlık bir antrenör için en önemli detay. Her zaman hazır olmak lazım saha dışında da.” ifadelerini kullandı.
 
Takım içindeki aile ortamıyla ilgiliyse Victor Lapena, “Bir aile ortamı mevcut. Üçüncü sezonum koç olarak. Üç sezon içerisinde bazı değişiklikler oldu. Sezon içerisinde herkesin hem davranışına dikkat ediyoruz hem de çalışmalarına dikkat ediyoruz. Çalışanlar arasındaki ortam çok iyi. Çünkü oyuncular da etrafındaki kişilere bakıyor ve dikkat ediyor. Dolayısıyla siz mutlu olursanız, bir aile gibi olursanız bunu oyunculara da işleyebiliyorsunuz ve bu saha içine yansıyor. Ayrı bir teşekkürü hem Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’ndaki hem de Metro Enerji Salonu’ndaki çalışanlara etmek istiyorum. Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Bu aile ortamında herkesin birbirine yardımcı olması çok önemli.” dedi.
 
Son olarak taraftarlarımızın tribündeki yerini alacak olmasından dolayı duyduğu mutluluğu paylaşan Başantrenörümüz Victor Lapena, “Geçtiğimiz sezon yaşadığımız başarıları taraftarımızla paylaşamadık saha içerisinde. Bu sezon iki katı daha fazla paylaşmamız gerekiyor. Taraftarımızı salonumuza davet ediyoruz. Burada hem bizi desteklemelerini hem de rakip takıma baskı kuracak şekilde inanılmaz bir atmosfer yaratmalarını bekliyoruz. İki kat daha fazla keyfini çıkaracağız taraftarımıza kavuştuğumuz için.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
İdari Menajer Derin Yener ise, “Çok heyecanlıyım. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bir parçası olmak benim için gurur verici. Buraya giren herkesin mutlu olması lazım. Bu her şube için geçerli. Çok mutluyum. Görevim daha çok saha dışı. Oyuncularımızın, staffımızın hak ettiği organizasyonu Yönetimimizi temsil etmek adına en iyi şekilde Fenerbahçe Spor Kulübü ismi altında en iyi şekilde yapmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları