BASKETBOL

Başantrenörümüz Victor Lapena ve oyuncularımız Galatasaray galibiyetini değerlendirdi

06 Mayıs 2021 Perşembe 19:49

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımızın Başantrenörü Victor Lapena ile oyuncularımız Kayla McBride ve Sevgi Uzun, 73-66’lık Galatasaray galibiyetini Fenerbahçe TV’ye değerlendirdi.
 
Victor Lapena: Cumartesi günü yine kazanacağımıza inanıyorum
 
Başantrenörümüz Victor Lapena, “Seride 1-0 öne geçmemiz gerçekten çok önemliydi. İkinci maçı da cumartesi günü yine sahamızda oynayacağız. Maç içinde 10-12 sayılık avantajlar elde ettiğimizde bunu çok daha iyi değerlendirmemiz ve daha az top kaybı yapmamız gerekiyor. Takımım neredeyse 3 haftadır maç yapmıyor, bundan dolayı da maç içinde ritim bulmakta zorlandığımız anlar oldu. İnsanlar belki Galatasaray’ın yarı final serisi sonrasında yorgun olduğunu düşünebilir. Ancak basketbolda önemli olan konuların başında maç ritminizi yukarıda tutmak yer alır. Maç ritmimizi az da olsa yakaladığımızı düşünüyorum. Bu maçtaki bazı hatalarımıza çözüm bulup cumartesi günü yine kazanacağımıza inanıyorum.” dedi.
 
Kayla McBride: Verdiğimiz mücadeleden gurur duyuyorum
 
Kayla McBride, “Derbi maçları her zaman zor olmuştur özellikle de finallerde. Takım olarak verdiğimiz mücadeleden dolayı gurur duyuyorum. Yaklaşık 3 hafta sonra ilk kez bir maça çıktık ve kazandık. Şu an 1-0 öndeyiz ve bu maçı unutup bir an önce kendimizi ikinci maça hazırlamamız gerekiyor.” diye konuştu.
 
Sevgi Uzun: Mağlubiyetsiz bir şampiyonluk almak istiyoruz
 
Sevgi Uzun ise, “Kolay olmayacağını biliyorduk sonuçta bir derbi oynuyoruz. Derbilerden galibiyetle dönmek bizim için çok önemli. Her şeyden önce çok keyifli bir maç çıkardık. Hatalarımızdan ders aldık. Önümüzde koca bir seri var. Mağlubiyetsiz bir şampiyonluk almak istiyoruz. İstediklerimizi sahaya yansıttığımız sürece galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyorum. Takımı ve staffı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.