BASKETBOL

Fenerbahçe Öznur Kablo 84-88 UMMC Ekaterinburg

16 Nisan 2021 Cuma 17:57

Kulübümüzün ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen EuroLeague Women Final Four ilk maçında Rus temsilcisi UMMC Ekaterinurg ile karşılaşan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız mücadeleyi 88-84 kaybetti.

Final Four’un diğer yarı final maçında Perfumerias Avenida ile Sopron Basket karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan 72-61 galip ayrılan İspanyol ekibi adını finale yazdırdı. Fenerbahçe Öznur Kablo, pazar günü saat 15.00'te Sopron Basket ile üçüncülük maçına çıkacak. Final maçı ise aynı günün akşamında UMMC Ekaterinurg-Perfumerias Avenida arasında oynanacak.

Volkswagen Arena’da oynanan maçı Başkanımız Ali Koç, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu, Metin Sipahioğlu, Simla Türker Bayazıt, Sevil Zeynep Becan, Selahattin Baki, İlker Dinçay ve Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı da izledi.
 
Takımımız maça; Jasmine Thomas, Kayla McBride, Alina Iagupova, Satou Sabally, Kia Vaughn beşiyle başladı.
 
Dengeli başlayan mücadelede hücumda Alina Iagupova’ya etkili olan Fenerbahçe Öznur Kablo, ilk periyodu 21-22 geride tamamladı.
 
Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci periyotta Alina Iagupova ve Olcay’ın üçlükleriyle farkın açılmasını önleyen Potanın Kraliçeleri, soyunma odasına 48-55’lik skorla gitti.
 
İlk yarı skor dağılımımız: Iagupova 18, Sabally 9, Zandalasini 8, Thomas 5, McBride 4, Vaughn 4.
 
Rusya temsilcisinin iyi başladığı üçüncü periyotta farkın çift hanelere çıkmasının ardından Iagupova ve McBride ile fark 5 sayıya inince Ekaterinburg’tan mola geldi: 55-60. Kalan bölümde fark erimedi ve üçüncü periyot 61-68 tamamlandı.
 
Dördüncü periyodun ilk bölümünde savunmada vites yükselten Takımımız, Alina Iagupova ve Satou Sabally’nin basketleriyle farkı 4 sayıya indirince Rusya ekibinden mola geldi: 73-77. İlerleyen bölümde Kia Vaughn’un isabetli serbest atışları ve orta mesafe atışıyla skorun 79-79’da eşitlendiği karşılaşmada avantajı eline geçiremeyen Fenerbahçe Öznur Kablo maçı 84-88 kaybetti.
 
Çeyrek Skorları:

1.Çeyrek: 21-22
2.Çeyrek: 27-33
3.Çeyrek: 13-13
4.Çeyrek: 23-20

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları