BASKETBOL

OGM Ormanspor 75-82 Fenerbahçe Safiport

23 Ekim 2021 Cumartesi 15:02

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 2. haftasında M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu’nda OGM Ormanspor’a konuk olan Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, baştan sona önde götürdüğü mücadeleden 82-75 gaip ayrıldı ve ligde 2’de 2 yaptı.

Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş ve Nüket Küçükel Ezberci de takımımızı yalnız bırakmadı.

Potanın Kraliçeleri, ligdeki üçüncü hafta maçında 30 Ekim Cumartesi günü saat 16.30’da Metro Enerji Salonu’nda Galatasaray’ı konuk edecek.

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, mücadeleye Jasmine Thomas, Tuğçe Canıtez, Kayla Mc Bride, Alina lagupova ve Kiah Stokes beşiyle başladı.

Hava atışı sonrasında ilk hücum şansını Takımımız, Jasmine Thomas’la ilk basketi buldu (0-2). Mc Cowan’la cevap veren OGM Ormanspor, 2-2’yi buldu. Lucet ve Mc Cowan’la üretken bir görüntü çizen ev sahibi takım, 9-4’ü yakaladı. Kayla Mc Bride’ın serbest atış çizgisinden 2/2’lik katkısıyla skoru 9-6’ya getiren Fenerbahçemiz karşısında Ankara temsilcisi, Robinson’ın 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle 12-6’lık üstünlüğü yakaladı. Bu skor karşısında mola alan Takımımız, mola dönüşünde pota altında Tuğçe Canıtez, dış atışlarda da Kayla Mc Bride’ın etkili performansıyla skoru 16-14’e getirdi. Ormanspor’un molasının ardından savunma sertliğini artıran Potanın Kraliçeleri, 19-22’lik üstünlükle ilk çeyreği önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Alina Lagupova’nın üst üste bulduğu basketlerle iyi başlayan Takımımız, skoru 19-26’ya getirdi. Ev sahibinin bu çeyrekteki ilk sayıları Sevgi Uzun’dan geldi (21-26). Mc Cowan ve Robinson’la üretken olmaya  devam eden OGM Ormanspor karşısında Fenerbahçemiz, Kayla Mc Bride’la 3 sayı çizgisini iyi kullanarak ilk 5 dakikayı 28-32 önde geçti. Damla Sezgin’le farkı 1’e indiren (31-32) ev sahibine Mc Bride ile geçit vermeyen Fenerbahçemiz, soyunma odasına 38-42 önde giren taraf oldu.

Üçüncü çeyreğe Tuğçe Canıtez ve Kayla Mac Bride’ın basketleriyle başlayan Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, Alina Iagupova’nın da 3 sayı performansıyla ilk 5 dakikayı 47-51 önde geçti. Çeyreğin devamında Meltem Uzun ve Sevgi Uzun’la skoru 51-56’ya getiren OGM Ormanspor’u, Mc Bride’ın isabetli şutlarıyla baskı altına alan Takımımız farkı çift hanelere çıkardı (51-61). Son dakikalarda direnç göstermeye çalışan ev sahibine Kiah Stokes ve Tuğçe Canıtez’le durduran Potanın Kraliçeleri, final çeyreğine 55-65 önde girdi.

Final çeyreğinde de rakibine Kiah Stokes ve Jasmine Thomas’la geçit vermeyen Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, Alina Iagupova’dan da aldığı skor katkısıyla mücadeleden 82-75 galip ayrıldı ve ligde 2’de 2 yaptı.

Skor dağılımımız: McBride 25, Iagupova 17, Tuğçe 16, Thomas 8, Olcay 6, Stokes 6, Zahui 4.

Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları