BASKETBOL

Başantrenörümüz Victor Lapena ile oyuncumuz Olcay Çakır Turgut’tan galibiyet değerlendirmesi

16 Ekim 2021 Cumartesi 16:24

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 2021-2022 sezonu açılış maçında karşılaştığı Çankaya Üniversitesi’ni 32 sayı farkla 89-57 mağlup eden Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımızın Başantrenörü Victor Lapena ile ikinci kaptanı Olcay Çakır Turgut, galibiyeti Fenerbahçe TV’ye değerlendirdi.
 
Başantrenörümüz Victor Lapena: Gerçek Fenerbahçe’yi ikinci yarıda gösterdik
 
Başantrenörümüz Victor Lapena, “İlk iki periyotta enerjimizi gösteremedik. Bu biraz da Landes maçından kaynaklanıyor. Oradaki mağlubiyet seyircilerimiz karşısındaki ilk maçta olduğundan dolayı takım kendini biraz üzgün hissediyordu. Soyunma odasında hem enerjimizi hem de mentalitemizi değiştirmemiz gerektiğini konuştuk. İkinci yarıya da bu yansıdı. Gerçek Fenerbahçe’yi ikinci yarıda gösterdik. Hala birkaç hatamız var ama enerji ortadaydı. Bundan dolayı memnunum.” dedi.
 
Olcay Çakır Turgut: Bu galibiyet bize çok iyi geldi
 
Takımımızın ikinci kaptanı Olcay Çakır Turgut ise, “İlk devreye biraz zorlu başladık. Takımda alışma süreci var, yeni oyuncular var, ben Galatasaray maçından önce ben küçük bir sakatlık geçirdim. Bunlar hazırlık döneminde çalıştıklarımızı geriye attı. Toparlamaya çalışıyoruz. İkinci devre bunu gösterdik. İlk devre kötü başladık ama ikinci devre iyiydik. Bunlardan ders çıkarmamız gerekiyor. Öğreniyoruz. Namağlup bitirmeye gayret edeceğiz.
 
Geçen hafta EuroLeague’de bir maç kaybettik. Bu galibiyet bize çok iyi geldi. Birbirimizi tanıyıp toparladık. Uni Girona maçında daha iyi olacağımızı düşünüyorum.” diye konuştu.