BASKETBOL

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi 64-71 Fenerbahçe Öznur Kablo

11 Ocak 2021 Pazartesi 16:39

Herbalife Nutrition KBSL 17. hafta maçında ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ne konuk olan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 71-64 galip ayrıldı. Takımımızda böylece ligdeki 17.galibiyetine imza attı ve namağlup unvanını korudu.

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız müsabakaya Kia Vaughn, Jasmine Thomas, Tuğçe Canıtez, Kayla McBride ve Kiah Stokes beşiyle başladı.

Melis Talay ve Kia Vaughn’un karşılıklı basketleriyle başlayan mücadelede Tuğçe Canıtez ve Kiah Stokes’la bir ritim yakalayan Fenerbahçemiz, skoru 2-6’ya getirdi. Takımımız, Kayla McBride’ın üst üste bulduğu basketlerle de 4-12’lik üstünlüğü yakaladı. Bu bölümde Manolya Kurtulmuş’un 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli şutla reaksiyon gösteren ev sahibi takım, farkı 5 sayıya indirdi (7-12).  İlk çeyrekte son 3 dakikanın içine girilirken üstünlüğünü koruyan (9-14) Kadın Basketbol Takımımız, Olcay Çakır Turgut ve Sevgi Uzun’un da katkısıyla ilk çeyreği 11-24 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk basketi Sevgi Uzun’dan geldi (11-27). İlayda Güner’le cevap veren ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ni; Jasmine Thomas-Kia Vaughn’un boyalı alandaki iş birliğiyle durduran Takımımız, farkı 18 sayıya kadar çıkardı (13-31). Bu bölümde 6 top çalmayla oynayan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, sert savunmasıyla da rakibe geçit vermedi. Manolya Kurtulmuş ve Naumenko’yla oyunda kalmaya çalışan ev sahibini Sevgi Uzun’un dış atışlarıyla durduran Takımımız, çeyrekte son 5 dakikaya 18-34 önde girdi. Devamında Tuğçe Canıtez ve Kia Vaughn’la üretken olan Takımımız, soyunma odasına 23-38 önde girdi.

İlk yarıda Kia Vaughn 10 sayı 5 ribaund, Sevgi Uzun ise 9 sayı 3 ribaundla bu alanda takımımızda öne çıkan isimler oldular.

Kayla McBride’ın dış şutuyla başlayan üçüncü çeyrekte Naumenko’yla basketler bulan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi skoru 26-41’e getirdi. İlk yarıya oranla pota altına daha fazla top indiren Mersin temsilcisini, Jasmine Thomas’la durduran Fenerbahçemiz, skor avantajını korumayı başardı (31-46). Üçüncü çeyrekte TV molasına 33-48’le önde giren taraf Fenerbahçe Öznur Kablo olsa da mola dönüşünde 5-0’lık bir seri yakalayan ev sahibi takım, farkı 10 sayıya indirdi (38-48). Rakibin hücumlarını Kiah Stokes’la durduran Takımımız akabinde kaptan Tuğçe’nin skor katkısıyla farkı çift hanelerde korudu (40-52). Son 2 dakikaya girilirken Kristine Anigwe ve Gökşen Fitik’le farkı 8 sayıya (46-54) indiren ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’nin serisine Kayla McBride ve Tuğçe’yle nokta koyan Kadın Basketbol Takımımız, final periyoduna 46-59 önde girdi.

Karşılaşmanın dördüncü çeyreği Kristine Anigwe ve Olcay Çakır Turgut’un karşılıklı basketleriyle başladı. Bu bölümde Cecilia Zandalasini’den de katkı alan Takımımız, çeyrekte ilk 5 dakikayı 55-67 önde geçti. Geriye kalan bölümde Gökşen Fitik ve Liudmyla Naumenko’yla etkili olan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, son 1 dakikanın içine girilirken farkı 5 sayıya indirdi (64-69). Son ana kadar üstünlüğünü koruyan Takımımız, Mersin deplasmanından 71-64’lük skorla galip ayrıldı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.