BASKETBOL

TÜRKİYE KUPASI FENERBAHÇE ÖZNUR KABLO’NUN

07 Mart 2020 Cumartesi 16:23

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Türkiye Kupası finalinde İzmit Belediyespor ile karşılaştı. Üstün oyunuyla maçtan 77-61 galip ayrılan Takımımız, üst üste ikinci, toplamda 13’üncü Türkiye Kupası’nı kazandı. 

Adana’da oynanan maçta taraftarlarımız tribündeki yerini alırken, Yönetim Kurulu Üyelerimizden Metin Sipahioğlu ile Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı takımımızı yalnız bırakmadı.  

Atatürk Spor Salonu'nda oynanan maça Fenerbahçe Öznur Kablo; Olcay Çakır Turgut, Cecilia Zandalasini, Tuğçe Canıtez, Kiah Stokes ve Elizabeth Williams beşiyle başladı. İzmit Ekibi karşılaşmanın ilk dakikalarında Courtney ile 5-17 öne fırladı. Alina Iagupova ve Chelsea Gray’ın oyunu girmesiyle farkı eriten Potanın Kraliçeleri çeyreği 13-17 geride tamamladı. Yakaladığı seriyi 18-0’a çıkaran seri Fenerbahçe Öznur Kablo, soyunma odasına da 33-30 önde gitti. 

Iagupova ve  Zandalasini ile üçüncü çeyrekte farkı çift hanelere çıkaran Fenerbahçe Öznur Kablo, dördüncü çeyreğe 12 sayı farkla 56-44 önde girdi. İzmit Belediyespor’un farkı kapatma çabalarına izin vermeyen Victor Lapena’nın öğrencileri, maçı 77-61 kazanarak, kupaya uzandı.

Kadınlar Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımıza şampiyonluk kupası ve madalyalarını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Antalyalı ve TBF CEO’su Ömer Onan sundu.  Takımımız seremoniye şampiyonluk tişörtleriyle çıktı ve kupa sevincini taraftarlarımızla birlikte kutladı. 

Final maçının en değerli oyuncusu olan takım kaptanımız Tuğçe Canıtez’e ödülünü, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Şerbetçioğlu sundu.

Kupa mücadelesinde final oynama başarısı gösteren İzmit Belediyespor’a ikincilik madalyaları ile finalist şiltini, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve TBF Yönetim Kurulu Üyesi Resul Kerse takdim etti.

Mücadelenin hakemleri Sami Özel, Turgut Işık ve Tolga Edis’e TBF Adana İl Temsilcisi Abdullah Kutlu plaketlerini verdi. 

Skor dağılımımız: Iagupova 22, Zandalasini 15, Gray 12, Tuğçe 11, Williams 6, Stokes 5, Sevgi 2, Olcay 2, Esra 2

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları